تلفات نگران كننده بیماری جنگل كیاسانور در هند، آیا ایران هم در معرض خطر این ویروس مرگبار است؟

تلفات نگران كننده بیماری جنگل كیاسانور در هند، آیا ایران هم در معرض خطر این ویروس مرگبار است؟ روان ما تلفات نگران كننده بیماری جنگل كیاسانور در هند، آیا ایران هم در معرض خطر این ویروس مرگبار است؟


به گزارش روان ما به نقل از خبر آنلاین، صدها نفر در هند به ویروس مرگبار «بیماری جنگل كیاسانور» (Kyasanur Forest disease) مبتلا شده اند. موج جدید این بیماری تابحال بیش از ۳۳۲ نفر را در هند مبتلا كرده و ۱۹ نفر در منطقه «سیندودورگ» (Sindhudurg) جان خویش را از دست داده اند. این آمار بر مبنای اطلاعات به دست آمده از آزمایشگاه های تشخیص طبی مختلف در این منطقه به دست آمده و مربوط به ژانویه ۲۰۱۶ (دی ۱۳۹۴) تا ژانویه ۲۰۱۸ (دی ۱۳۹۶) می شوند. بااین حال، مقامات هندی هنوز اطلاعات مربوط به ماه ژانویه ۲۰۱۸ (دی ۱۳۹۶) را منتشر نكرده اند. بر مبنای اطلاعات «مركز كنترل و پیشگیری بیماری ها» واقع در ایالات متحده، این ویروس با استفاده از نوعی كنه یا تماس با حیوانات آلوده به انسان منتقل می گردد. علائم بیماری دوره نهفتگی این بیماری بین ۳ تا ۸ روز طول می كشد و پس ازآن، علائم بیماری ناگهان بروز می كنند. این علائم شامل لرز، تب و سردرد هستند. همینطور تهوع، استفراغ، خونریزی و دردهای عضلانی شدید هم ممكن است ۳ روز بعد از بروز علائم اولیه، آغاز شوند. بعضی از بیماران هم ممكن است با علائمی مانند فشارخون پایین (به طرز غیرعادی) و همینطور كاهش تعداد گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاكت ها روبه رو شوند. به قول CDC، برخی از بیماران بعد از یك یا دو هفته از این عفونت ویروس بهبودی كامل پیدا می كنند، اما در ۱۰ تا ۲۰ درصد از بیماران، موج دوم علائم ممكن است آغاز شوند. این علائم ثانویه شامل تب، سردرد، رعشه، اختلال دید و مشكلات روانی هستند. درنهایت هم كمتر از پنج درصد از بیماران، جان خویش را در اثر مبتلا شدن به این بیماری از دست می دهند. پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری به گزارش CDC، افرادی مانند شكارچیان، چوپانان، جنگلبانان و كشاورزان كه به دلایل شغلی یا سرگرمی در محیط های باز ایالت كارناتاكا حضور پیدا می كنند، بیشتر در معرض كنه های آلوده و مبتلا شدن به بیماری خواهند بود. همین طور، فصل ها دراین بین اهمیت زیادی دارند، زیرا موارد مبتلا شدن به این بیماری طی فصل خشك یعنی از نوامبر تا ژوئن (آذر تا خرداد) شاهد افزایش چشمگیری است. تشخیص زودهنگام و درمان های حمایتی اهمیت بسیار زیادی در بهبودی بیمار دارند. این امر از آن جهت اهمیت دارد كه هنوز درمانی قطعی برای این بیماری خطرناك پیدا نشده است. به گردشگران سفارش شده تا از مواد ضدحشره و همین طور لباس های محافظ و مناسب در مناطقی كه كنه ها حضور دارند، استفاده كنند. آیا ایران در معرض خطر قرار دارد؟
بیماری جنگل كیاسانور فعلا به جنوب آسیا محدود باقی مانده است، زیرا فقط نوعی كنه جنگلی با نام علمی Haemaphysalis spinigera آن را منتقل می كند. این كنه تابحال فقط در هند، سریلانكا و ویتنام دیده شده است. منبع: اكسپرس؛ ترجمه: سید معین عمرانی ۵۴۵۴

1396/11/19
13:27:53
5.0 / 5
4641
تگهای خبر: بیمار , بیماری , درمان , ویروس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی