معاون وزیر بهداشت:

فقط افغانستان كمتر از ایران مالیات بر سیگار دارد

فقط افغانستان كمتر از ایران مالیات بر سیگار دارد روان ما: اهواز - معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: مالیات بر سیگار در كشور ما بسیار كم و این وضع نوعی ترویج مصرف سیگار است.



به گزارش روان ما به نقل از مهر، علیرضا رئیسی عصر امروز در مراسم افتتاح طرح های بهداشتی اهواز اظهار نمود: به بركت پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد دستاوردهای زیادی در سطح كشور هستیم و همه مدیون ایستادگی مردم و پایمردی آنها بوده است؛ عشق و علاقه به ولایت یكی از سرمایه های جمهوری اسلامی و سبب اقتدار كشور ایران است.
وی با اشاره به ثبت وقایع خوب در حوزه سلامت در دوره دولت یازدهم اضافه كرد: در سال های بسیاری توجه داشتن به حوزه بهداشت و درمان به خاطر محدودیت ها، آن چنان خوب نبود ولی از دولت قبل به این طرف همه مردم در حوزه سلامت شاهد ثبت اتفاقات بسیار خوبی در سطح كشور و همچون این استان هستند.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به در حال اجرا بودن پروژه های متعددی در حوزه بهداشت و درمان خاطرنشان كرد: در همین منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی اهواز در حوزه بهداشت ۱۶۲ پروژه تعریف شده كه ۷۲ مورد آغاز به كار كرده و امروز هم شاهد افتتاح بخشی از این پروژه ها هستیم.
رئیسی ابراز امیدواری كرد: خوشبختانه با انجام ۱۶۲ پروژه پیش بینی شده دارای میانگین پیشرفت بالای ۶۰ درصد، نیازهای منطقه در حوزه بهداشت بر مبنای استانداردها تا حدود خیلی زیادی برطرف خواهد شد.
وی با تاكید بر اولویت داشتن مناطق كم برخوردار و بخصوص خوزستان در اجرای پروزه ها بیان كرد: از همین جا اعلام آمادگی می نماییم كه برای پروژه های در دست اقدام با كمك استاندار (بخشی از اعتبارات بر عهده اعتبارات استانی، دانشگاه علوم پزشكی و بخش اعظمی بر عهده وزارت بهداشت و درمان است) بطور قطع همه سهم خویش را برای پیشبرد و توسعه پروژه های پیشرو پرداخت می نماییم.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینكه مركز بهداشت و درمان در كمتر منطقه ای بدون پزشك است، ادامه داد: سال ۹۲ بالغ بر ۴۶ درصد مراكز روستایی، پزشك داشتند كه این رقم اكنون به بالای ۸۶ درصد افزایش یافته و توفیق بسیار بزرگی است.
رئیسی با اشاره به اینكه مركز افتتاح شده روستای صفحه دو، نمونه ای از هزاران مركز در كشور است، عنوان كرد: حدود ۶ هزار و ۲۰۰ پروژه در حوزه بهداشت كشور تعریف شده كه چهار و ۲۰۰ پروژه تا نیمه اول سال آینده به بهره برداری می رسد و از بین همین تعداد هم بیش از سه هزار و ۱۰۰ پروژه تا آخر امسال به بهره برداری می رسد.
وی افزود: مابقی پروژه ها هم با پیشرفت ۶۰ درصد در حال كار هستند و انشاالله با تأمین اعتبارات سال آینده كه باز تخصیص خواهد یافت انتظار داریم دو هزار پروژه باقی مانده تا نیمه اول سال ۹۹ به آخر برسند.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان كرد: این پروژه ها بر مبنای استاندارد جمعیتی مشخص شده در حوزه بهداشت تعریف و حتی در روستاهای ۷۰۰ نفری هم خانه بهداشت داریم؛ این پیشرفت ها جزو افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران است.
رئیسی با تاكید بر اینكه اگر به حوزه پیشگیری و بهداشت بطور قطع هزینه سلامت خیلی كاسته می شود، از نمایندگان مجلس به خاطر همت والای آنها در بحث معضلات سلامت مردم تقدیر و تشكر كرد.
وی در ادامه خواهان شد: باز هم انتظار وجود دارد كه این حمایت از جانب نمایندگان مجلس بخصوص در بحث مالیات تعیین شده ادامه پیدا كند چون در صورت عدم پیگیری بطور قطع مناطق محرومی مثل صفحه دو ضرر می كنند.
معاون وزیر بهداشت عنوان كرد: با چنین وضع مالیاتی با اعزام پزشك به این مناطق دو اتفاق رخ می دهد، یكی اینكه همه دانشگاه ها از پزشك خالی می گردد و دیگر اینكه باز خدایی نكرده باید شاهد این باشیم كه بخش دولتی ضعیف و در بخش خصوصی هم هزینه هایی كه باید از جیب مردم پرداخت شود، تحت تأثیر قرار بگیرد.
رئیس در واكنش به مشكلات زیست محیطی بیان شده از جانب رئیس دانشگاه علوم پزشكی اهواز اظهار داشت: در مورد آلودگی هوا به هر حال در سطح همه كلانشهرها وجود دارد و واقعا حل مشكلات این بخش از دست یك وزارتخانه خارج است و همه باید دست به دست هم بدهند.
وی در ادامه تاكید كرد: وظیفه و مسئولیت ما در این زمینه احصاء مشكلات و اخطار و تذكر دادن است ولی دستگاه های ذیربط باید پای كار بیایند و مشكلات را برطرف كنند.
معاون وزیر بهداشت با انتقاد از مالیات كم وضع شده بر سیگار اظهار داشت: سیگار و مالیات بر آن اكنون بحث مطرح مجلس است و متأسفانه در كشور ما دخانیات هزینه سالانه ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان بر سلامت به جای می گذارد؛ در عین حال در زمینه مالیات بر سیگار جزو پائین ترین كشورها هستیم و فقط افغانستان رتبه پایین تر از ایران را دارد.
رئیسی با اشاره به اینكه سایر كشورها مالیات خیلی بالاتری از ایران دارند، بیان كرد: پایین ترین مالیات بر سیگار در كشور ما تعیین می گردد و این به معنای ترویج سیگار، توسعه بیماری و تولید بیشتر سیگار و همینطور تحمیل ۳۰ هزار میلیارد بار مالی به حوزه سلامت كشور است.
وی گلایه كرد: مالیات بر سیگار در كشور تركیه ۸۴ درصد و در ایران زیر ۱۰ درصد است؛ اگر این مالیات در حد معقولی كه طبق قانون هم بوده و از سال ۸۵ تابحال باید سالی ۱۰ درصد افزایش پیدا می كرد، وضع شود و حداقل فقط ۳۰ درصد مالیات بر سیگار تعیین شود هم اكنون باید رقمی حدود ۱۲ هزار میلیارد وصولی داشتیم كه قابل هزینه در حوزه سلامت است.
معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: با وجود اینكه همه می گوییم بهداشت خیلی مهم است بودجه سال قبل این وزارت در زمینه پزشك خانواده شهری دو هزار میلیارد بود كه امسال آن را به یك هزار میلیارد كاهش دادند؛ حتی برای سال آینده باز هم همین یك هزار میلیارد تعیین شده كه با این وضعیت نمی توان كاری انجام داد.

1396/11/20
22:00:53
5.0 / 5
4628
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , پزشكی , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی