بزرگ ترین همه گیری مرگ بار لیستریا به دنبال مصرف سوسیس آلوده

بزرگ ترین همه گیری مرگ بار لیستریا به دنبال مصرف سوسیس آلوده روان ما بزرگ ترین همه گیری مرگ بار لیستریا به دنبال مصرف سوسیس آلوده


به گزارش روان ما به نقل از خبر آنلاین، بعد از همه گیر شدن لیستریا و مرگ ۱۸۰ نفر در اثر این بیماری، سوپرماركت های مختلف در آفریقای جنوبی طی روزهای گذشته، نوعی سوسیس محبوب و پرطرفدار را از دسترس مشتریان خود خارج كرده اند. دولت آفریقای جنوبی تحقیقاتی را در این زمینه شروع كرده و نشان داده است كه منشأ این بیماری، سوسیس های بالونی گوشت سرد بوده اند؛ اما برای احتیاط، همه مردم را از خوردن انواع محصولات گوشتی فراوری شده بر حذر داشته است. مصرف كنندگان این نوع محصولات هم با رجوع به كارخانه های محصولات گوشتی فراوری شده خواهان بازپس گیری پول خود شده اند. این همه گیری بیش از یك سال پیش و با ابتلای چند نفر به صورت هم زمان شروع شد. كارشناسان وزارت بهداشت آفریقای جنوبی معتقدند كه این بیماری برای اولین بار در كارخانه مواد غذایی Enterprise Food factory در شهر پولوكوین (Polokwane) شیوع پیدا كرد. این كارخانه تحت مالكیت و نظارت RCL Foods قرار دارد. این بیماری كه به لیستریوز هم معروف است، در بعضی افراد سبب تب با دمای بالا، استفراغ و اسهال می گردد. همین طور نوزادان، مسن ترها و كسانی كه سیستم ایمنی ضعیف تر دارند، به میزان بیشتری در خطر صدمه و مرگ قرار دارند. از ابتدای ژانویه ۲۰۱۷ (دی ۱۳۹۵)، ۹۴۸ مورد مبتلا شدن به لیستریا گزارش شده است و سازمان ملل متحد، آن را بزرگ ترین همه گیری در تاریخ این بیماری اعلام نموده است؛ با این حال، مرگ بیش از ۱۸۰ نفر در آفریقای جنوبی سبب شد تا مقامات بهداشتی دستور دهند كه خیلی از گوشت های فرآوری شده از قفسه فروشگاه ها جمع آوری و نابود شوند. «آرون موتسوالدی» (Aaron Motsoaledi)، وزیر بهداشت آفریقای جنوبی از تمامی مردم و به خصوص بانوان آبستن خواسته است تا از مصرف هرگونه گوشت فرآوری شده، خودداری و یخچال های خویش را كه در تماس با این محصولات بودند، با سفیدكننده های رقیق، ضدعفونی كنند. شایان ذكر است كه این محصولات به كشورهای دیگر هم صادرشده بود و در آن كشورها -مانند زیمبابوه- هم دستور جمع آوری این محصولات صادر گردیده است. بنا به اعلامیه رسمی انستیتو ملی بیماری های مسری (قابل انتقال)، دلیل شیوع این بیماری این بود كه آزمایشگاه كارخانه پولوكوین، محلولی خاص و موردنیاز برای بررسی كیفیت محصولات غذایی را تمام كرده بود؛ درنتیجه، به مدت دو هفته آزمایش های مربوط به این محصول، انجام نشده و محصول آلوده به بازار فرستاده شد. كشف عامل بیماری لیستریا معمولا كار مشكلی است، زیرا این باكتری ها به صورت یك دست در غذا پخش نمی شوند. آن ها معمولا در حفره ها یا شكاف های فضاهای كارخانه ها پنهان می شوند. لیستریا چیست؟
• این بیماری می تواند از طریق تماس با دام های آلوده یا غذایی كه آلوده به باكتری لیستریاست، به انسان انتقال پیدا كند.
• موارد معمول این بیماری با مصرف شیر یا محصولات لبنی غیرپاستوریزه تولید می گردد.
• غذاهای بسته بندی شده مانند ساندویچ ها یا پاته می توانند حاوی این باكتری باشند.
• علائم این بیماری شامل تب بالا، تهوع، استفراغ و دیگر علائم مشابه با آنفلوانزاست.
• بیشتر مبتلایان هیچ علامتی از خود بروز نمی دهند، اما سالمندان و نوزادان بسیار در معرض خطر این بیماری هستند. منبع: بی بی سی، ترجمه: سید معین عمرانی
۵۴۵۴

1396/12/17
20:38:34
5.0 / 5
99
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی