بحران چاقی در سراسر جهان: این قدر فست فود نخورید

بحران چاقی در سراسر جهان: این قدر فست فود نخورید روان ما بحران چاقی در سراسر جهان: این قدر فست فود نخورید


به گزارش روان ما به نقل از سیناپرس، امروزه حدودا تمام كشورهای جهان، كمابیش با بحران چاقی روبه رو هستند و متأسفانه هنوز هیچ كس نمی داند كه برای مقابله با این بحران، چه باید كرد. در میان كشورهایی كه درگیر چاقی هستند، كشور شیلی یكی از بهترین برنامه های مقابله با بحران را عرضه كرده است. در این كشور تغییراتی اساسی و انقلابی در طراحی و عرضه بسته بندی غذایی و برچسب های اطلاعات ارزش مواد غذایی انجام شده است. دولت شیلی به جای عرضه ارقام و آمار و درصدها روی برچسب مواد غذایی از نشانه های ساده و پایه ای برای اخطار مواد مضر موجود در بسته بندی های غذایی بهره برده است كه روی این بسته ها نصب می گردد و برای مثال به میزان بالای چربی، نمك، شكر یا چربی های اشباع شده داخل محصول اشاره می كند. دیگر كشوری كه در این زمینه به تلاش هایی برای مبارزه با چاقی دست زده، كاناداست كه ۲۰ درصد از شهروندان بالغ آن دارای مشكل چاقی هستند. كانادا با وضع قوانین منسجم در رابطه با كنترل چاقی در حال تبدیل شدن به اولین كشور پیشرفته ای است كه این برنامه را در پیش گرفته است. هم زمان با این كشورها، مكزیك هم برنامه های بهداشت عمومی برای مهار دیابت، چاقی و اضافه وزن را شروع كرده است. در ایالات متحده آمریكا كه یكی از كشورهای اصلی دارای بحران چاقی به حساب می آید، داستان كاملا متفاوت می باشد و شركت های بزرگ تجاری تلاش می كنند اطلاعات و هشدارهای در رابطه با مواد غذایی در دسترس مصرف كنندگان قرار نگیرد. بر مبنای اسنادی كه وب سایت خبری Vox به دست آورده است، نمایندگان تجارت ایالات متحده در تلاشند با استفاده از مذاكراتNAFTA، سیاست های ملی برچسب زدن مواد غذایی در مكزیك، كانادا و همینطور ایالات متحده را لغو كنند. به صورت خاص در ایالات متحده پیشنهادی در مورد مواد غذایی بسته بندی شده و نوشیدنی های غیرالكلی عرضه شده است كه نشان داده است كشورهای درگیر در معامله تجارتی نباید برچسب های هشداردهنده را روی محصولات غذایی نصب كنند. این در شرایطی است كه سبك غذایی آمریكا كه مبتنی بر فست فودها شامل همبرگر، نوشابه های قندی و... است و در سراسر جهان هم شایع شده، وابستگی شدیدی به مواد غذایی فرآوری شده دارد. بر مبنای مطالعه جدیدی كه در نشریه پزشكی بریتانیا (BMJ) انتشار یافته، حدودا ۶۰ درصد از كالری مصرف شده در آمریكا بین سال های ۲۰۰۷ (۱۳۸۶) تا ۲۰۱۲ (۱۳۹۱) از غذاهای فرآوری شده مانند نوشابه، آب میوه، غذاهای یخ زده، نان سفید، كیك و بیسكویت ها تأمین شده است. هنگامی كه به جای وعده های غذای خانگی از غذاهای بسته بندی شده استفاده می نماییم، قند، نمك، كالری و چربی بیشتری مصرف می كنیم؛ بنابراین مصرف غذاهای آماده شده و بسته بندی شده به شدت با شیوع بیماری های مربوط به رژیم غذایی، ازجمله چاقی و اختلالات متابولیكی در سراسر جهان مرتبط می باشد. تغییر نحوه زندگی و الگوهای تغذیه انسان در دهه های گذشته سبب افزایش سطح چاقی در جوامع مختلف شده است و مطالعات جدید، نشان داده است كه در مقیاس جهانی، دو كشور آمریكا و كانادا بیشترین تعداد كودكان دارای اضافه وزن را به خود اختصاص داده اند و البته میزان شیوع چاقی در كودكان ایالات متحده آمریكا بیش از كشور كاناداست. محققان برای دست یابی به این نتیجه، اطلاعات و آمار موجود در مركز پیشگیری و كنترل بیماری ها (CDC) را طی بازه زمانی سال های دهه ۱۹۷۰ (۱۳۵۰) و ۲۰۰۰ میلادی (۱۳۷۰) موردبررسی قرار داده اند. آن ها در این تحقیقات دریافته اند كه میزان رشد چاقی در رده سنی كودكان و نوجوانان در كشورهای آمریكا و كانادا طی مدت زمان فوق الذكر، رشد بسیار نگران كننده ای داشته است. بر مبنای این نتایج، شیوع چاقی در دهه های گذشته تنها مربوط به كودكان نیست و این مورد در افراد بالغ و بزرگ سالان هم مشهود است. اصلی ترین دلیل این مورد هم افزایش میزان دسترسی به مواد غذایی و تغییر رژیم غذایی انسان هاست كه افزایش شدید چاقی را در جوامع به دنبال داشته است. در این مطالعات، ۶۹ كشور مختلف موردبررسی قرار گرفت و مشخص شد از این میان، متوسط وزن و شاخص توده بدنی مردم ۵۶ كشور طی سال های گذشته با افزایش زیادی همراه بوده است. لازم به توضیح است كه در این مطالعات تنها كشورهای دارای شرایط عادی مورد مطالعه قرار گرفته اند و كشورهایی كه درگیر جنگ های داخلی، خارجی و قحطی بودند، بررسی نشده اند. شیوع پدیده چاقی از این نظر دارای اهمیت است كه به قول پزشكان، چاقی می تواند ضریب خطر مبتلا شدن به خیلی از بیماری ها همچون برخی بیماری های مرگبار را در افراد افزایش دهد. بیماری هایی مانند دیابت، عوارض قلبی، سكته مغزی و بعضی از انواع سرطان، در افراد چاق بیشتر بروز می كنند؛ بنابراین در این مطالعات به دولت ها سفارش شده است كه با در پیش گرفتن سیاست های پیشگیرانه، مردم را به سمت مصرف مواد غذایی سالم تر سوق دهند. ۵۴۵۴

1397/01/06
13:06:27
5.0 / 5
68
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , چاقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی