ترجمه ژن ها از آن چیزی كه انتظار می رفت سخت تر است!

ترجمه ژن ها از آن چیزی كه انتظار می رفت سخت تر است! به گزارش روان ما بررسی ها نشان داده است كه ترجمه اطلاعات ژنتیكی موجود در ژن ها بسیار دشوارتر از چیزی است كه تصور می شد.


از ژن تا پروتئین
تمامی سلول های موجود در بدن ما شامل سلول های مغز یا ماهیچه، شامل یك نوع دی ان ای هستند. فعالیت هر سلول به این بستگی دارد كه كدام قسمت از اطلاعات ژنتیكی یا همان ژن ها فعال یا غیرفعال باشند. اطلاعات موجود در هر ژن توسط یك عامل تخصصی ترجمه به نام ریبوزوم ترجمه می شود. ریبوزوم ها كد ژنتیكی را خوانده و پروتئین ها را برپایه اطلاعات ذخیره شده در این كد ژنتیكی مشابه كارخانه ساخت یك دستگاه، بر مبنای یك طرح می خوانند.
پروتئین ها نیروی كار بدن ما هستند و عملكردهای كدگذاری شده در ژن های ما را انجام می دهند. به جهت اینكه سلول ها و اندام های ما به درستی عمل كنند، مهم می باشد كه اطلاعات ژنتیكی ذخیره شده در ژن های ما دقیقا به پروتئین ترجمه شود. اگر كد ژنتیكی به نادرستی ترجمه شود، پروتئین های مضر می توانند تولید شوند كه منجرب به بیماری های عصبی مانند هانتینگتون می شود.
چارچوب خواندن ژن ها
كد ژنتیكی در گروه های 3 حرفی ترجمه می شود، كه هر كدام یك كلمه مشابه است و به یك قسمت از پروتئین ترجمه می شود. اگر یك ریبوزوم آغاز به ترجمه اشتباه یك كد كند، یك تغییر 3 حرفی در كد امكان دارد رخ دهد. برای مثال:
The man saw his new red car
اگر ریبوزوم ترجمه این جمله را با تاخیر در یك كلمه شروع كند چنین می شود:
Hem ans awh isn ewr edc a
به اینگونه ترجمه های كد ژنتیكی، ترجمه خارج از چارچوب می گویند.
سانه بورسما محقق موسسه Hubrecht توضیح می دهد كه: همانطور كه در مثال بالا نشان داده شد، ترجمه خارج از چارچوب اثر بزرگی بر روی پروتئین دارد و معمولاً سبب تغییر در رفتار و عملكرد پروتئین و سبب صدمه رسیدن به سلول می شود.
محققان دریافتند كه ترجمه خارج از چارچوب به صورت مكرر اتفاق میافتد. دی ان ای ما احیانا هزاران پروتئین ناشناخته قبلی را با اعمال ناشناخته ای رمزگذاری می كند. اما به قول سانه بورسما: سوالی كه باقی می ماند این است كه چه اتفاقی برای این پروتئین ها می افتد؟ آیا یك محصول اضافی هستند یا می توانند به سلول صدمه برسانند؟
sciencedaily
2121


منبع:

1398/04/10
20:10:56
5.0 / 5
4680
تگهای خبر: بیمار , بیماری , تولید , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی