پلی فنول چیست و چه خواصی دارد؟

پلی فنول چیست و چه خواصی دارد؟ به گزارش روان ما پلی فنول یك تركیب گیاهی است كه می تواند مانند یك آنتی اكسیدان عمل كند و رادیكال های آزاد را كه سبب صدمه به سلول های بدن و بروز سرطان و بیماری های دیگر می شوند را خنثی كند.



تصور می شود مصرف منظم پلی فنول ها سبب بهبود هضم غذا و افزایش سلامت مغز شود، همینطور در مقابل بیماری های مختلفی چون دیابت نوع۲ و بیماری های قلبی از بدن مراقبت كند.
شكلات تلخ، چایی و انواع توت ها از شناخته شده ترین منابع پلی فنول به شمار می روند. این تركیب می تواند مانند یك آنتی اكسیدان عمل كند و رادیكال های آزاد را كه سبب صدمه به سلول های بدن و بروز سرطان و بیماری های دیگر می شوند را خنثی كند. همینطور با كاهش التهاب می تواند از بروز خیلی از بیماری های مزمن جلوگیری كند. انواع پلی فنول
بیش از ۸۰۰۰ پلی فنول تابحال شناخته شده است كه می تواند آنها را به ۴ دسته تقسیم كرد:
فلاونوئید: حدودا ۶۰% پلی فنول ها در این گروه قرار می گیرند مانند كوئرستین، كامپفرول، كاتچین و آنتوسیانین كه در موادی مثل سیب، پیاز، شكلات تلخ و كلم قرمز فراوان است.
فنولیك اسید: ۳۰% از پلی فنول ها در این دسته جای می گیرند كه شامل سیلبن ها و لیگنان ها است و بیشتر در دانه ها، میوه ها و سبزیجات یافت می شود.
پلی فنولیك امید: این تركیب در كپسایسین فلفل و آون انترامیل موجود در جو به چشم میخورد.
سایر پلی فنول ها: مانند آنهایی كه در انواع توت ها، زردچوبه و كنجد وجود دارد.
خواص پلی فنول: -كاهش سطح قند خون
به علل مختلفی این تركیب سبب كاهش قند خون می شود. یكی از آنها به علت پیشگیری از تجزیه نشاسته به قندهای ساده و افزایش قند خون بعد از هر وعده غذایی است. همینطور می تواند سبب تحریك ترشح انسولین و افزایش حساسیت آن و در نتیجه كاهش قند خون شود.
-كاهش خطر بیماری های قلبی
یكی از عوامل اصلی بیماری های قلبی التهاب های مزمن و شدید می باشد كه به علت خاصیت آنتی اكسیدانی پلی فنول می تواند باعث كاهش این عامل و افزایش سلامت قلب شود. همینطور میتواند فشار خون و LDL(كلسترول بد) را هم كاهش داده و از بسیاری بیماری های و سكته قلبی جلوگیری كند.
از خواص دیگر پلی فنول می توان به محافظت در مقابل سرطان و پیشگیری از لخته شدن خون و همینطور افزایش عملكرد مغز و هضم هم اشاره نمود. مواد غذایی غنی از پلی فنول
مواد غذایی بسیاری دارای این تركیب پرخاصیت هستند كه می توان از میوه ها به لیمو، انگور، گیلاس، انار، توت و از سبزیجات به بروكلی، سیب زمینی، اسفناج و پیاز شاره كرد.
healthline
۲۱۲۱


منبع:

1398/05/18
16:27:19
5.0 / 5
3882
تگهای خبر: بیمار , بیماری , سلامت , مغز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی