دبیر انجمن رادیو تراپی آنكولوژی ایران اعلام كرد

اهمیت خودآزمایی بالینی در تشخیص سرطانی زنانه

اهمیت خودآزمایی بالینی در تشخیص سرطانی زنانه به گزارش روان ما دبیر انجمن رادیو تراپی آنكولوژی ایران اظهار داشت: خود بیماریابی یا خودآزمایی بالینی سینه ها بیشتر از ماموگرافی در تشخیص زود هنگام سرطان اهمیت دارد.


به گزارش روان ما به نقل از مهر، حسین فودازی در حاشیه سمینار گراندراند یك روزه سرطان سینه درباره سرطان سینه اظهار نمود: این سرطان شایع ترین سرطان در زنان كشور است به صورتی كه از هر ۱۲ نفر زن در ایران، یك نفر تا آخر عمرش به این سرطان گرفتار می شود، حدود ۱۰ هزار نفر در ایران از سرطان سینه رنج می برند. وی بیان كرد: میزان شیوع سرطان سینه با افزایش سن بیشتر می شود به صورتی كه از دهه پنجم و ششم زندگی این شیوع افزوده می شود و در دهه هفته به اوج خود می رسد، احتمال مبتلا شدن به سرطان سینه در افرادی كه فامیل درجه یك آنها به این عارضه گرفتار هستند، بین ۲ تا ۳ برابر بیشتر است. دبیر انجمن رادیو تراپی آنكولوژی ایران اضافه كرد: حدود پنج تا ۱۰ درصد از سرطان های سینه ارثی هستند كه در این موارد ژن های BRCA۱ و BRCA۲ نقش دارند، توجه به این نكته ضروری بوده كه ژنتیك با سابقه خانوادگی متفاوت می باشد. عوامل مؤثر در مبتلا شدن به سرطان سینه فودازی تصریح كرد: قاعدگی زودرس (شروع قاعدگی در سن زیر ۱۲ سالگی) یا یائسگی دیررس (پس از سن ۵۰ تا ۵۵ سالگی)، مبتلا شدن به اضافه وزن و چاقی و استعمال دخانیات مانند سیگار در مبتلا شدن به سرطان سینه موثر هستند، زنانی هم كه صاحب فرزند نشده اند یا اینكه فرزند خویش را شیر نمی دهند، بیشتر مستعد مبتلا شدن به این سرطان هستند. او خاطرنشان كرد: غربالگری در سرطان سینه بسیار اهمیت دارد به این صورت كه ما باید این سرطان را در مراحل ابتدایی آن كشف نماییم، اگر سرطان سینه در مراحل ابتدایی كشف شود با درمانی سبك این عارضه بهبود پیدا می كند و احتیاج به درمان های سنگین و پرهزینه نیست. دبیر انجمن رادیو تراپی آنكولوژی ایران اظهار داشت: خوشبختانه غربالگری سرطان سینه در كشور ما شروع شده است، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و اداره سرطان با توزیع امكانات در مراكز بهداشتی مختلف و حمایت انجمن ها بخصوص انجمن رادیوتراپی، آنكولوژی ایران و همكاری رسانه ها می كوشد كه در پیشبرد غربالگری سرطان سینه در ایران نقش داشته باشد. فودازی اظهار نمود: خانمهایی كه هیچ سابقه خانوادگی مبتلا شدن به سرطان سینه یا تخمدان در فامیل درجه یك آنها وجود ندارد باید بعد از سن ۵۰ سالگی به پزشك یا جراح رجوع كنند تا سینه آنها معاینه شود، انجام ماموگرافی از سینه ها سالیانه یكبار بعد از سن ۵۰ سالگی برای زنان ضروری می باشد، البته خود بیماریابی یا خود آزمایی بالینی سینه از ماموگرافی اهمیتی بیشتر دارد.

او بیان كرد: زنان در هر سنی بعد از اتمام دوره قاعدگی باید ماهیانه یكبار سینه های خویش را معاینه تا در صورت وجود هر توده غیر طبیعی، جدید یا اختلال در شكل ظاهری سینه ها مانند فرورفتگی نوك سینه ها یا ترشح خون از سینه ها به پزشك رجوع كنند، البته وجود هر توده ای در سینه ها به مفهوم مبتلا شدن به سرطان نیست، چونكه بسیاری اوقات ضایعات كیستیك یا كیست های خوش خیم هم ظاهری شبیه توده های سینهی دارند، اما لازم است افراد با مشاهده علایم ذكر شده بخصوص كسانی كه سابقه خانوادگی سرطان سینه را دارند، تحت بررسی قرار بگیرند. فودازی یادآوری كرد: ما می توانیم با خودآزمایی بالینی سینه، معاینات بالینی، ماموگرافی در سن بالای ۵۰ سال و سونوگرافی، توده های سینه در اندازه یك سانتی متر را به خوبی تشخیص دهیم و این توده ها را می توانیم با جراحی و هورمون درمانی، درمان قطعی نماییم، ازاین رو در این موارد به درمان های سنگین تر و پرهزینه تر مانند شیمی درمانی و درمان هدفمند نیاز نیست.

1398/06/11
19:01:44
5.0 / 5
4768
تگهای خبر: آموزش , اختلال , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی