شرایط شكننده كرونا در تهران و نگرانی از بازگشایی مدارس

شرایط شكننده كرونا در تهران و نگرانی از بازگشایی مدارس به گزارش روان ما رئیس ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران ضمن انتقاد از سفرهای روزهای اخیر از شکننده بودن شرایط تهران در مقابله با بیماری کووید ۱۹ و احتمال شکل گیری پیک چهارم اطلاع داد.


به گزارش روان ما به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا زالی در جلسه ستاد مقابله با کرونا استان تهران با تکیه بر شکننده بودن شرایط تهران در کنترل بیماری کووید۱۹ اظهار داشت: استان تهران به علت پیچیدگی های مختلف در کنترل بیماری هم شرایط ویژه ای دارد. بنابراین شرایط آن شکننده است. فاصله گذاری اجتماعی با شیب ملایمی رو به کاهش است و میان عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی با افزایش آمار فوتی ها پیوستگی عمیق و جدی وجود دارد.
وی ادامه داد: به مدد تلاش همکاران در دستگاههای مختلف و همینطور تیم های نظارتی رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری شرایط خوبی دارد اما با کاهش نسبی در طول سه هفته اخیر مواجه بوده ایم که بسیار پرخطر است و امکان دارد باعث شعله ور شدن بیماری شود. استان تهران نوع جهش یافته بیماری که کرونای انگلیسی است را در خود مشاهده کرده، نکته مهمی که به علت ورود مسافران خارجی و حضور فرودگاه ها در تهران باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: رشد میزان انجام تست های PCR مثبت زنگ خطری قلمداد می شود. بنابراین شاید لازم باشد پروتکل های سخت گیرانه تری ظرف دو هفته آینده برای افرادی که از اروپا وارد می شوند اعمال نماییم. نوع جدیدی که در کشورهای انگلستان و آلمان مشاهده شده می تواند ما را با مشکل مواجه کند.
زالی در بخش دیگری از صحبت های خود به تغییر آمار سنی فوتی های کرونا ویروس اشاره نمود و اضافه کرد: گروه سنی پنج تا ۱۷ سال و همینطور زیر ۱۰ سال در حوزه مرگ و میر با افزایش مواجه بودند که با بحث بازگشایی مدارس می تواند این مورد با خطر بیشتری مواجه شود. در طول روزهای گذشته هفته قبل با عنایت به حجم گسترده خروجی های تهران و همینطور ورود بیشتر از ۵۰ هزار نفر به جزیره ای کوچک و مسافرت به شهرهای قرمز امکان دارد با بازگشت به تهران فرم های جدیدی از بیماری را شاهد باشیم.
زالی تصریح کرد: در بحث حمل و نقل عمومی هم اتفاق مبنایی رخ نداده، در حقیقت برای اورحال کردن واگن ها و خرید اتوبوس ها اتفاقی نیفتاده و وضعیت حمل و نقل عمومی خوب نیست. از طرفی شاهد افزایش بار مسافرین بودیم. علیرغم همه تلاشهای شهرداری تهران در مترو توفیقی برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی بیشتر از ۵۰ درصد حاصل نشده است.
وی افزود: در بحث وارونگی هوا در هفته گذشته ۱۰ تا ۱۵ درصد بار بیماری با تابلوی تنفسی در تهران بیشتر شده که می تواند به آلودگی هوا وابسته باشد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا استان تهران در مورد بازگشایی مدارس اظهار داشت: نهایتا در ستاد ملی مقابله با کرونا مقرر شد حضور دانش آموزان در همه شهرها بدون توجه به رنگ آنها اختیاری باشد. با عنایت به اصرار دوستان در آموزش و پرورش که می خواستند کادر اداری و کادر مدارس مانند سایر ادارات باشند این تصمیم اتخاذ شد. بدون شک در تهران شرایط متفاوت می باشد. چون که با آغاز فعالیت مشاغل آموزشی بار غیر متعارفی به حمل و نقل عمومی وارد می شود که باعث نگرانی ماست. بدون شک حتی پنج تا ۱۰ درصد افزایش استفاده از حمل و نقل عمومی باعث نگرانی ما خواهد بود. از طرفی معلمین با عنایت به وقت و توان خود نمی توانند آموزش حضوری و مجازی را با هم به پیش ببرند و به نظر می رسد که این کار غیر امکان دارد. بنابراین با عنایت به صحبت های رئیس جمهور می توان حضور دانش آموزان در مدارس را اختیاری در نظر گرفت و این به والدین بستگی دارد که امیدواریم مردم در این مورد هم همکاری لازم را داشته باشند.
وی در مورد آمادگی بیمارستان ها برای پیک احتمالی بعدی هم اظهار داشت: بگونه ای عمل خواهد شد که برای ارتقای توان کادر درمان بخشی به مرخصی بروند و در تلاشیم برای امواج بعدی آمادگی لازم را به دست بیاوریم.
زالی در مورد اجرای طرح شهید سلیمانی در استان تهران با تکیه بر پیشرفت های خوب در اجرای این طرح اظهار داشت: باید تجلی اقدامات انجام شده در این طرح به صورت کامل به وزارت بهداشت عرضه شود. ما اجرای این طرح را به طور کلی موفق ارزیابی می نماییم.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا استان تهران در بخش دیگری از صحبت های خود به مبحث مسمومیت با الکل و رجوع بیماران با این مشکل به مراکز درمانی اظهار داشت: ظرف ۹ ماهه نخست سال جاری نسبت به زمان مشابه سال قبل شاهد رشد نسبی رجوع بیماران به علت مسمومیت با الکل بودیم و افراد زیر ۱۸ سال هم در این زمان نسبت به سال قبل تعدادشان افزوده شده است.
وی افزود: نکته دیگر بحث قطع برق است که مشکلاتی را در ژنراتورهای بیمارستانی بوجود می آورد و اینکه اکسیژن سازها برق مصرف می کنند و امکان دارد قطع برق سیستم اکسیژن سازها را با مشکل مواجه کند. باید بازسازی ژنراتورهای بیمارستانی از راه استانداری تهران پیگیری شود. بالا بودن مراجعات، استفاده گسترده از اکسیژن سازها و مصرف برق در بیمارستان های تهران و مستهلک بودن این ژنراتورها مبحث بسیار جدی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: برخی مطالبات اصلی در حوزه درمان هنوز پرداخت نشده و فاصله بسیاری با تحقق این مطالبات و بودجه ریزی وجود دارد. فرایند جذب نیروهای تازه نفس با مشکلاتی روبرو شده که گلایه وزیر بهداشت را هم به همراه داشته، مساله جدی که باید نسبت به حل و فصل آن اهتمام لازم وجود داشته باشد.
زالی در بخش دیگری از صحبت های خود به بازدید از منطقه ۲۱ اشاره نمود و اضافه کرد: این منطقه توسط دانشگاه علوم پزشکی ایران در طرح شهید سلیمانی پوشش داده می شود. بخشی از این منطقه صنعتی است اما پوشش صد درصدی در این طرح بوجود آمده است. این منطقه ۱۳ محله دارد و پوشش نسبتا کاملی ذیل این طرح ایجاد شده، از آغاز آذر تا اوایل هفته سوم دیماه با موفقیت های خوبی در این منطقه مواجه بوده ایم که آمارها هم این مورد را تایید می کند.
وی تصریح کرد: از کارخانه مینو هم بازدیدی داشتم. بزرگترین شرکت مویرگی ایران که موفقیت خوبی در آن بوجود آمده و از ۷۰۰۰ نیروی انسانی که در این کارخانه مشغول فعالیت هستند حتی یک مورد فوتی هم نداشته اند، آماری که افتخارآمیز است.
وی خاطرنشان کرد: از شرکت سایپا هم بازدیدی داشتیم و این شرکت هم توفیقات فراوانی داشته، ۴۳ هزار پرسنل در سه شیفت در این کارخانه مشغول فعالیت هستند که ۱۴ مورد مرگ و میر داشته و عموما این مرگ و میرها برای ماه های آغازین بیماری بوده و در غربالگری توفیقات بسیار خوبی داشتند.
وی افزود: در اسلامشهر با کمک فرماندار و سایر دستگاههای ذیربط هم تفاهم بین بخشی ستودنی بوجود آمده و حتی بارقه هایی از اختلاف در طرح شهید سلیمانی دیده نمی گردد. ۷۰۰ هزار نفر جمعیت این شهرستان در هشت بلوک تقسیم بندی و با برنامه ریزی همگی مورد رصد و ارزیابی قرار گرفتند که آخرین بلوک آن یعنی شهرک واوان هم در این بازدید مورد رصد و ارزیابی قرار گرفت که این امر مهم جای تبریک دارد.



1399/10/29
17:38:34
0.0 / 5
1025
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی