گزارش روان ما؛

اهمیت تشخیص زودهنگام سرطان ها

اهمیت تشخیص زودهنگام سرطان ها به گزارش روان ما، پزشکان متخصص با تکیه بر اهمیت تشخیص زودهنگام برای درمان سرطان ها از ارتباط سبک زندگی ناسالم افراد با افزایش احتمال مبتلا شدن به آن می گویند.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها - هادی شمسی ثانی: سرطان یکی از بیماری های شایع در جهان و از مهم ترین دلایل مرگ و میر در کشور است که مخاطرات زیادی را به همراه دارد؛ این بیماری که از یک نقطه در بدن شروع می شود و به مرور تمامی بدن شخص را درگیر می کند، با سبک زندگی سالم، تحرک و ورزش، پرهیز از مصرف دخانیات و غربالگری قابل پیشگیری است.
اهمیت خود مراقبتی و تشخیص بموقع برای جلوگیری از این بیماری به اندازه ای است که سال جاری «من مسوولم برای جلوگیری از سرطان خودم، خانواده ام و جامعه ام» بعنوان شعار سال جاری هفته ملی سرطان «۷ تا ۱۵ بهمن ماه» انتخاب شده است.
روز شمار این هفته «سرطان و باورهای نادرست، جلوگیری از سرطان و سبک زندگی سالم، مسئولیت اجتماعی و کنترل سرطان، جلوگیری از سرطان، محیط کار سالم و ایمن، رسانه ها و نقش آنها در جلوگیری از سرطان، مراقبت های حمایتی و تسکینی سرطان و تشخیص زود هنگام سرطان» بوده که بر سبک زندگی سالم و فرهنگ سازی در جهت جلوگیری از این بیماری شایع و کشنده تاکید دارد.
نقش تغذیه و ورزش در جلوگیری از سرطان
حمیدرضا ریحانی، فوق تخصص خون و سرطان بالغین و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در گفتگو با خبرنگار مهر از رژیم غذایی مناسب بعنوان یکی از مهم ترین راهکارهای جلوگیری از سرطان یاد و اظهار نمود: مصرف غذاهای حاوی نیترات زیاد مانند سوسیس و کالباس، غذاهای آماده و کنسروی، غذاهای نمک سود شده و چربی های اشباع شده احتمال ابتلاء به سرطان را زیاد می کند.
فوق تخصص خون و سرطان بالغین و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد مصرف غذاهای حاوی نیترات زیاد را بشدت مضر دانست و خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از سرطان باید مواد غذایی ارگانیک و فاقد مواد نگهدارنده را در رژیم غذایی استفاده نماییم. همینطور مصرف غذاهای با فیبر زیاد از ابتلای فرد به یبوست و در نتیجه افزایش ریسک ابتلاء به سرطان جلوگیری می کند.

وی ضمن اشاره به درمان های سنگین و پر عارضه سرطان، از پیشگیری بعنوان بهترین اقدام در مقابل این بیماری نام برد و اظهار داشت: ۳۰ دقیقه فعالیت ورزشی حداقل سه روز در هفته باعث کاهش خطر ابتلاء به سرطان می شود.
ریحانی، مصرف دخانیات را عامل مؤثری در افزایش احتمال ابتلاء به سرطان بیان و تصریح کرد: مصرف سیگار، قلیان و هرگونه مواد دخانی احتمال ابتلای فرد مصرف کننده به سرطان را زیاد می کند.
سرطان روده بزرگ؛ دومین سرطان مرگبار
علیرضا حسینی، فوق تخصص گوارش و کبد و سرپرست مرکز غربالگری سرطان بیمارستان علامه بهلول گنابادی هم در گفتگو با خبرنگار مهر، سرطان روده بزرگ بعنوان دومین سرطان از نظر مرگ و میر نام برد و اظهار داشت: با عنایت به این که این سرطان مرگبار، سومین سرطان شایع دنیا هم است، پیشگیری و غربالگری جهت تشخیص زودهنگام آن ضروری می باشد.
فوق تخصص گوارش و کبد و سرپرست مرکز غربالگری سرطان بیمارستان علامه بهلول گنابادی با اشاره به اینکه سرطان روده بزرگ با ورزش کردن، نخوردن غذاهای کنسروی و عدم استفاده از غذاهای فرآوری شده قابل پیشگیری است، اظهار داشت: با عنایت به این که سرطان روده بزرگ به صورت پلکانی ایجاد می شود، غربالگری هم نقش مهمی در تشخیص بموقع و جلوگیری از ابتلاء به این بیماری دارد.
وی خاطرنشان کرد: یک پولیپ به جهت اینکه تبدیل به توده سرطانی و بدخیمی شود به صورت متوسط حدود ۷ تا ۱۰ سال زمان می برد، ازاین رو تشخیص بموقع و قطع زنجیره تبدیل پولیپ به سرطان بدخیم در پیشگیری و درمان موفقیت آمیز سرطان روده بزرگ نقش مهم و کلیدی دارد.
حسینی با اشاره به اینکه الان در همه مراکز خدمات جامع سلامت این غربالگری صورت می گیرد، اظهار داشت: افراد مبتلا بعد از شناسایی در این مرحله برای ارزیابی و اقدامات تشخیصی تکمیلی به کلینیک های تشخیص و غربالگری سرطان ارجاع می شوند تا اقدامات تکمیلی مانند کولونوسکوپی برای آنها صورت گیرد.
ضرورت توجه به روان درمانی در کنار درمان های جسمی بیماران سرطانی
فرناز شریفی مود، متخصص روان پزشکی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در گفتگو با خبرنگار مهر به تاثیر روانشناسی و روان درمانی در بهبود بیماران سرطانی اشاره نمود و اظهار داشت: شنیدن خبر سرطان برای هیچ کس لذت بخش نیست و با استرس و افکار منفی فراوانی همراه می باشد، ازاین رو روان درمانی و مشاوره های متخصصین روان پزشکی در کنار درمان های اصلی بیماری سرطان نقش مهم و اثرگذاری در بهبود بیماران مبتلا به این بیماری دارد.

متخصص روان پزشکی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به اینکه روانپزشکان به عوارض روانی و درمان های رادیوتراپی و شیمی درمانی در بیمار مبتلا به سرطان توجه دارند، اظهار داشت: علاوه بر این آثار روانی ناشی از استرس ها، اضطراب ها و افسردگی که بعد از تشخیص و اطلاع از سرطان در بیمار و خانواده او ایجاد می شود، مورد بررسی و درمان قرار می گیرد.
شریفی مود، انجام مشاوره و درمان های دارویی مناسب توسط روانپزشکان را باعث کاهش اضطراب و افسردگی بیماران سرطانی بیان و تصریح کرد: مشاوره و روان درمانی ضمن آرامش بخشیدن و بهبود کیفیت زندگی بیمار سرطانی و خانواده او، باعث تأثیرگذاری بر روند درمان و در نتیجه افزایش کیفیت اثربخشی داروهای درمانی بیمار می شود.
سرطان همچون بیماری های شایعی است که ضمن تحمیل هزینه های بالای درمانی به خانواده فرد بیمار و جامعه، بخشی از سرمایه های انسانی کشور را هم از بین می برد.
انتقال مفاهیم آموزشی، اصلاح باورهای نادرست و تغییر سبک زندگی ناسالم با فرهنگ سازی، ترویج تشخیص زودهنگام و انجام غربالگری در جهت پیشگیری، درمان بموقع و کاهش عوارض جانبی سرطان علاوه بر حفظ سلامت و اقتصاد فرد، هزینه های بالای اقتصادی و اجتماعی این بیماری برای جامعه را هم می کاهد.
حواسمان باشد هفته ملی مبارزه با سرطان «هفتم تا پانزدهم بهمن»، تنها بهانه ای برای یادآوری و تبیین بیشتر اهمیت این مورد است و همه باید در کنار هم در تمامی روزهای سال برای حفظ جان انسان ها از مرگ و میر این بیماری قابل پیشگیری تلاش نماییم.


منبع:

1402/11/15
22:42:45
5.0 / 5
244
تگهای خبر: آموزش , افسردگی , بیمار , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی