یك كارشناس دارویی هشدار داد؛

عوارض مصرف نادرست آنتی بیوتیك ها

عوارض مصرف نادرست آنتی بیوتیك ها به گزارش روان ما كارشناس كمیته كشوری تجویز و مصرف منطقی دارو، اظهار داشت: اگر آنتی بیوتیك به درستی مصرف نشود، منجر به رشد دوباره باكتری مقاوم و بروز عفونت ثانویه می گردد.



به گزارش روان ما به نقل از مهر، دكتر نوشین محمد حسینی اضافه كرد: آنتی بیوتیك ها دسته ای از داروها هستند كه برای از بین بردن عوامل تولید كنند بیماری های عفونی٬ به طور گسترده در سراسر دنیا مصرف می شوند كه این كشف، كمك بزرگی به علم پزشكی كرده و طی سالیان اخیر جان انسان های زیادی را نجات داده است.
وی ادامه داد: عوامل مختلفی به عنوان عوامل جهش زا وجود دارد و اگر در باكتری رخ دهد منجر به بروز ژنی می گردد كه می تواند آنزیم های مختلفی باری مقاومت در برابر آنتی بیوتیكها را تولید كند.
محمد حسینی با اشاره به اینكه عوامل فیزیكی و شیمیایی مختلف در بروز جهش نقش دارند عنوان كرد: خود درمانی یكی از عوامل مهم در تولید و ظهور باكتری های مقاوم به حساب می آید؛ چون كه نه تنها درمان درست انجام نمی گیرد، بلكه امكان ظهور باكتری مقاوم هم در میانه مسیر درمان به وجود می آید.
این كارشناس دارو، با اشاره به امكان از بین رفتن علائم بیماری دو یا سه روز بعد از درمان، آن را دلیل موجهی برای خاتمه روند درمان با آنتی بیوتیك ندانست و خاطرنشان كرد: اگر آنتی بیوتیك به درستی مصرف نشود، تنها باكتری های حساس را از بین می برد و تعدادی را در محل درگیر باقی می گذارد كه منجر به رشد دوباره باكتری مقاوم و بروز عفونت ثانویه در همان محل می گردد.
محمد حسینی، یكی از مشكلات اصلی مصرف بی رویه آنتی بیوتیك ها را از بین رفتن میكروب های مفید در دستگاه های گوارش عنوان نمود و اضافه كرد: اگر آنتی بیوتیك به میزان كافی هم مصرف نشود، غلظت آن در سرم خون كاسته می شود و تنها میكروب های مفید یا كمتر مقاوم از بین می رود و در واقع اجازه رشد برای باكتری های مقاوم صادر می گردد.
وی در انتها نقش پزشك و داروساز در روند درمان صحیح را بسیار مهم دانست و به بیماران سفارش كرد: برای تجویز دارویی خاص به پزشك اصرار نكنند و تصمیم گیری برای مصرف یا عدم مصرف آنتی بیوتیك ها را بر عهده پزشك معالج خود بگذارند تا از تولید خطرات احتمالی پیشگیری بعمل آید.
 

1396/08/27
22:14:25
5.0 / 5
4753
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی