زرشک چطور به تعادل صفرا و سلامت کبد کمک می کند؟

زرشک چطور به تعادل صفرا و سلامت کبد کمک می کند؟ به گزارش روان ما، یک متخصص داروسازی سنتی اظهار داشت: زرشک می تواند به تعادل صفرا و تقویت عملکرد کبد کمک نماید البته بشرط آن که در مقدار مناسب و بشکل منطقی مصرف شود.


دکتر محمدمهدی زرشناس اظهار داشت: زرشک با نام علمی Berberis vulgaris یکی از گیاهان بومی ایران است که در مناطق کوهستانی بصورت درختچه ای با میوه های قرمز و ترش مزه رشد می کند. در منابع معتبر طب ایرانی، زرشک بعنوان داروی مقوی کبد، کاهنده صفرا و تصفیه کننده خون معرفی شده است.
وی اشاره کرد: حکمای این طب معتقد بودند که زرشک با کاهش حرارت کبد و پاکسازی مجاری صفراوی، به رفع احساس سنگینی، تلخی دهان و زردی پوست کمک می نماید. این دیدگاه غیر مستقیم با برخی یافته های جدید در داروسازی نیز همسو است، در سالیان اخیر نیز تحقیقات جدید نشان داده اند که یکی از مواد مهم مؤثره این گیاه با نام بربرین (Berberine)، با خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی خود می تواند از سلول های کبدی محافظت کند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: بربرین با تنظیم ترشح صفرا، مهار تولید رادیکال های آزاد و کاهش التهاب می تواند نقش حمایتی در سلامت کبد داشته باشد و طبق گزارش های برخی مطالعات، این گیاه دارویی توانسته است به کاهش آنزیم های کبدی در بیماران دچار کبد چرب کمک نماید.
اهمیت مصرف صحیح زرشک
این متخصص داروسازی سنتی با تکیه بر این که مصرف صحیح زرشک اهمیت دارد، سفارش کرد: برای مصرف خانگی، دم کرده ملایم یا خیسانده زرشک انتخاب مناسبی است. خانواده ها بهتر است از آب زرشک های صنعتی که امکان دارد حاوی رنگ یا افزودنی باشد، پرهیز کنند. در موارد درمانی نیز فرآورده های استاندارد حاوی عصاره زرشک یا بربرین قابل اعتمادتر هستند، برای اینکه دوز مشخص دارند.
عوارض مصرف زیاد زرشک
زرشناس با اشاره به اینکه مصرف زیاد زرشک امکان دارد در تعدادی افراد موجب افت فشار خون، اسهال، تحریک معده و ضعف شود، اظهار نمود: زنان حامله و شیرده باید حتماً با پزشک و داروساز مشورت کنند و بیماران دیابتی نیز به علت اثر کاهنده قند خون زرشک باید نسبت به هم افزایی آن در مصرف مداوم با دارو های خود توجه داشته باشند.
خود درمانی با زرشک صحیح نیست
وی با اشاره به اینکه زرشک جای درمان مرسوم را نمی گیرد، اظهار داشت: این گیاه می تواند مکملی طبیعی در کنار تغذیه سالم و سبک زندگی درست باشد، اما نباید جایگزین درمان بیماری هایی مانند هپاتیت یا نارسایی کبدی شود.
زرشناس در انتها تاکید کرد: قبل از مصرف هر نوع فرآورده گیاهی، مشورت با پزشک یا داروساز ضروریست تا دوز مناسب و احتمال تداخل دارو ها بررسی شود.
منبع: وزارت بهداشت و درمان

به طور خلاصه، این دیدگاه غیر مستقیم با برخی نتایج جدید در داروسازی هم همسو است، در سالیان اخیر هم تحقیقات جدید نشان داده اند که یکی از مواد مهم مؤثره این گیاه با نام بربرین (Berberine)، با خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی خود می تواند از سلول های کبدی محافظت کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: بربرین با تنظیم ترشح صفرا، مهار تولید رادیکال های آزاد و کاهش التهاب می تواند نقش حمایتی در سلامت کبد داشته باشد و بر اساس گزارش های برخی مطالعات، این گیاه دارویی توانسته است به کاهش آنزیم های کبدی در بیماران گرفتار کبد چرب کمک کند.
اهمیت مصرف صحیح زرشک
این متخصص داروسازی سنتی با تأکید بر اینکه مصرف صحیح زرشک اهمیت دارد، سفارش کرد: برای مصرف خانگی، دم کرده ملایم یا خیسانده زرشک انتخاب مناسبی است. خانواده ها بهتر است از آب زرشک های صنعتی که امکان دارد حاوی رنگ یا افزودنی باشد، پرهیز کنند.


منبع:

1404/09/01
09:58:10
5.0 / 5
5
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
روان ما Ravanema
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی : اطلاعات مفید در حوزه روانشناسی و روانپزشکی : روان ما، همراه شما در راه سلامت روان