معاون پرستاری وزارت بهداشت خبر داد:

فعالیت ۱۴۰ هزار پرستار در كشور، ضرورت آموزش و جذب بهیاران

فعالیت ۱۴۰ هزار پرستار در كشور، ضرورت آموزش و جذب بهیاران روان ما: آبادان - معاون پرستاری وزارت بهداشت از فعالیت ۱۴۰ هزار پرستار در سراسر كشور اطلاع داد.



به گزارش روان ما به نقل از مهر، مریم حضرتی ظهر امروز چهارشنبه در حاشیه برنامه نشست مدیران پرستاری دانشگاه های علوم پزشكی كشور در محل هتل كاروانسرای آبادان در جمع خبرنگاران عنوان كرد: آنچه در كشور ما بعنوان استاندارد برای حوزه پرستاری در نظر گرفته می گردد به این صورت است كه برای هر یك تخت بیمارستانی سه پرستار و یك كمك پرستار باید در نظر گرفته شود؛ در این زمان با این استاندار فاصله زیادی داریم.
وی اضافه كرد: با همكاری معاونت توسعه وزارت بهداشت و سایر دانشگاه ها در حال انجام اقداماتی برای رفع این كمبود هستیم، در این زمان ۱۴۰ هزار پرستار در سطح كشور مشغول عرضه خدمات پرستاری هستند، كه مبحث به این معنا است كه هفت دهم استاندارد های رایج مد نظر درباره نیروهای مورد نیاز اجرایی می گردد در صورتی كه این رقم باید به ۱.۸ برسد. برای دستیابی به این هدف نیاز به تسریع وضعیت پرداختی ها از جانب سازمان تامین اجتماعی به دانشگاه ها هستیم؛ تنها در این صورت امكان جذب پرستاران بیشتر برای بیمارستان ها فراهم می گردد.
حضرتی اضافه كرد: مسئولان راهبردی وزارت بهداشت طرحی از مجموعه پیشنهادات معاونت ها برای فراهم سازی زمینه ماندگاری پرستاران عرضه كرده اند؛ با تصویب این طرح به صورت حتم انگیزه ماندگاری پرستاران بیشتر می گردد. یكی دیگر از مزایای این طرح ساخت پانسیون ها در نقاط محروم است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در مورد جذب بهیاران و سرپرستاران در سطح بیمارستان ها اظهار نمود: برای شرایط احراز مدیریت سرپرستاران، ابلاغیه ای را عرضه كردیم كه بر مبنای آن، مدیران شایسته برای احراز مدیریت پرستاری (همچون سرپرستار، مترون و مدیر خدمات پرستاری بیمارستان ها) معرفی می گردند، برای بهیاران هم در ردیف كمك پرستاران غیر آكادمیك (كسانی كه كارهای اولیه بیمار را انجام می دهند) و پرستاری حرفه ای (به طور عمده كارشناس اند) هم برنامه ریزی شده است.
وی خاطرنشان كرد: هم اكنون سیاست معاونت پرستاری وزارت بهداشت مبتنی بر توسعه حوزه بهیاری نیست، امابه دلیل نیاز به وجود بهیار در بعضی مناطق، تعداد محدودی از مدارس آموزش بهیاری، در حال آموزش و تربیت متقاضیان در این خصوص هستند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اظهار داشت: در دانشكده های پرستاری دانشجویان در سه مقطع كارشناسی، كارشناسی ارشد، و دكترا دوره های آموزشی در زمینه های هوش بری، اتاق عمل، فوریت ها، پرستاری و مامائی در حال فراگیری آموزش های لازم هستند.
حضرتی همینطور درباره برنامه های توسعه ای بخش پرستاری با هدف كاهش كمبودها و رفع نگرانی های پرستاران اضافه كرد: پرستاری كار سخت و سنگینی است و پرستاران ما با توانمندی، درایت و صبوری به خوبی در حال انجام وظایفشان هستند، هم اكنون بهترین فرصت كاری در بخش پرستاری است و این مورد در سایر رشته ها كمتر وجود دارد، بزودی در رشته پرستاری جذب نیرو داریم و مبحث پرداخت حقوق و معوقات هم رفع می گردد. در صورتی كه سازمان تامین اجتماعی بدهی اش به دانشگاه ها را پرداخت كند، دانشگاه ها هم امكان پرداخت حقوق، معوقات و كارانه نیروهایشان را خواهند داشت و مشكلات هم حل شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینكه در برنامه توسعه ششم آنچه از نظر خدمات پرستاری مد نظر است، تاكید بر پرستار جامعه نگر است، اظهار نمود: اكنون تمركز معاونت پرستاری بر این مورد معطوف است كه پرستاران را از راهروهای تنگ بیمارستان به درون جامعه بكشانیم تا مردم بتوانند طعم مراقبت های پرستاری در خارج از بیمارستان ها را هم بچشند.

1396/12/10
17:19:54
5.0 / 5
4627
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , پرستاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی