گزارشی از یك اتفاق عجیب در كرمانشاه؛

دستگاه سی تی اسكن معیوب در وزارت بهداشت

دستگاه سی تی اسكن معیوب در وزارت بهداشت به گزارش روان ما، خرابی و از رده خارج شدن دستگاه وارداتی سی تی اسكن با قیمت میلیاردی در كرمانشاه كه سال ۹۴ خرید آن از یك شركت آلمانی دستاوردی بزرگ توصیف گردیده بود حاشیه های زیادی را به دنبال داشته است.



به گزارش روان ما به نقل از مهر، طی سالهای اخیر همواره خرید و واردات تجهیزات پزشكی از خارج از كشور از سوی مسئولان حوزه سلامت یكی از دستاوردهای توافق های بین الملل دولت با غرب یاد شده است. اتفاقی كه در صورت انتقال تكنولوژی و ارتقاء سطح درمان برای مردم قابل تحسین است.
اما هر از چندگاهی درباره واردات دستگاه های خارجی شنیده می شود كه این تاسیسات از رده خارج، دست دوم و مستهلك هستند كه فقط به خروج ارز و خالی شدن انبارهای كمپانی های خارجی از تولیدات از رده خارج منجر می شود.
در این میان واسطه های خرید و واردات چنین محصولاتی نیز احتمالا سود خوبی را به جیب می زنند و البته پس از عدم كارایی دستگاه وارد شده، دوباره از همان كمپانی اقدام به خرید جدید می كنند. موضوعی كه قطعا می تواند از سوی دستگاه های نظارتی مورد پیگرد و بررسی قرار بگیرد.
یكی از نمونه های این نوع واردات بر اساس ظواهر و اخبار منتشر شده از رسانه های وابسته به دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه خرید یك دستگاه سی تی اسكن معیوب از كمپانی زیمنس آلمان برای یكی از بیمارستانهای استان كرمانشاه است.
به گزارش روان ما به نقل از مهر، چندی قبل در ۲۲ بهمن ماه سال ۹۴ یك دستگاه سی تی اسكن برای بیمارستان حضرت رسول(ص) شهرستان جوانرود از طریق هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران كه مسئول خرید تجهیزات سرمایه ای در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی خریداری شد.

افتتاح سی تی اسكن جوانرود در سال ۹۴ توسط معاون دانشگاه علوم پزشكی
در آن روز ساره محمدی معاون درمان وقت دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه طی سخنانی در مراسم افتتاح بخش سی تی اسكن مذكور ضمن تاكید بر مزایای این دستگاه گفت:" این دستگاه كه ازبرترین تكنولوژی جهان بهره میگیرد حدود۴ماه پیش در كشورآلمان تولید شده و امیدواریم كه نیاز منطقه اورامانات به سی تی اسكن را رفع كند. "
خراب شدن دستگاه میلیاردی آلمانی
این دستگاه كه متعلق به كمپانی زیمنس بود چندی بعد و قبل از اتمام دوره گارانتی دچار مشكل شد. طبق اخبار به دست آماده از بیمارستان مذكور نماینده مردم روانسر جوانرود و پاوه به دلیل آنچكه دست دوم بودن دستگاه عنوان می كنند، نامه اعتراضی به وزیر بهداشت نوشته و كارشناسان اداره تجهیزات پزشكی دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه نیز این مساله را تایید كرده اند.
در نهایت دستگاه مذكور كه به ارزشی بالغ بر ۲ میلیارد تومان خریداری شده بود از آن بیمارستان جمع آوری و دستگاه جایگزین از همان كمپانی در محل نصب و راه اندازی شد.

تصویری از افتتاح سی تی اسكن جوانرود در سال ۹۴
خرید دوباره!
سایت دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه در تاریخ هفتم شهریور ماه خبری را درج كرد كه از خرید دوباره دستگاهی مشابه همت دستگاه معیوب قبلی از همان كمپانی حكایت داشت.
شیرزادیان مدیر نظارت و ارزشیابی تجهیزات پزشكی اعلام كرد: "با پیگیری های مستمر مدیران ارشد دانشگاه، ریاست، معاونت غذاودارو، مدیریت تجهیزات پزشكی، اداره بازرسی دانشگاه و مسئولین شبكه بهداشت و نیز حمایت های بی دریغ نماینده این شهرستان، دستگاه سی تی اسكن معیوب بیمارستان حضرت رسول (ص) با یك دستگاه مدرن ۱۶ اسلایس ساخت كمپانی معتبر زیمنس آلمان جایگزین گردید. "
سوالاتی كه باید به آن پاسخ داد
یك كارشناس حوزه بهداشت و سلامت در این باره به خبرنگار مهر گفت: با چنین اتفاقی كه افتاده است و زیانی كه به مردم و دولت وارد شده مدیریت دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه باید به سوالات كارشناسان پاسخ دهد و افكار عمومی را روشن نماید.
شاهو سرداری گفت: اگر دستگاه مذكور كاركرده بوده آیا نباید هیات امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت كه سالانه ده ها دستگاه سی تی اسكن وسایر تجهیزات به ارزش میلیون ها یورو خریداری می نماید پاسخ گوی خرید دستگاه دست دوم بجای دستگاه نو باشد؟

خبر دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه از خرید دوباره دستگاه میلیاردی سی تی اسكن برای بیمارستان جوانرود
وی افزود؟ اگر مشكل و دست دوم بودن دستگاه مذكور كه متعلق به كمپانی زیمنس است توسط اداره تجهیزات پزشكی دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه تایید شده چرا دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه بعد از این موضوع برای خرید دستگاه ام آر آی ۳ تسلا و آنژیوگرافی بایپلین بیمارستان امام رضا(ع) با ارزش بالغ بر ۳ میلیون یورو با ترك تشریفات و بدون انجام مناقصه از همان كمپانی (زیمنس) نسبت به خرید اقدام می نماید. این موضوع عقلا قابل پذیرش نیست.
وی ادامه داد: آیا این موضوع كه دستگاه كار كرده به ایران تحویل داده شده و دوباره از همان كمپانی بدون مناقصه و با ترك تشریفات خریداری كنیم در حالی كه بنده به عنوان یك كارشناس اعلام می كنم چندیدن كمپانی اروپایی و آمریكایی و ژاپنی دیگر نیز میتوانند چنین دستگاهی با كیفیت مشابه و شاید بالاتر ارائه دهند پایین آوردن شان بیمارستان های استان نیست؟ دستگاه های نظارتی در قبال چنین حجمی از خرید در استان باید هوشیار باشند.
این كارشناس حوزه درمان و سلامت تصریح كرد: درصورت تایید دست دوم بودن دستگاه چرا دانشگاه های علوم پزشكی كشور نسبت به خرید دستگاه سی تی اسكن زیمنس از طریق شركت مپنا كه شركت غیر تخصصی در حوزه بهداشت درمان است به بهانه انتقال تكنولوژی اقدام می نمایند؟ بعید است كه این روش به انتقال تكنولوژی منجر شود.
سرداری گفت: اگر دستگاه مذكور هیچ مشكلی نداشته و دستگاه بصورت نو و سالم تحویل داده شده است اداره تجهیزات پزشكی دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه مشخص نماید منظور از دستآورد بزرگ كه در اطلاعیه خود بر روی سایت دانشگاه آورده است چیست؟ آیا جایگزینی یك دستگاه با همان مدل قبلی به بزرگترین دستاورد دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه تبدیل شده است؟
به گزارش روان ما به نقل از مهر، بدون تردید این مسئله و موارد مشابه آن مردم را به واردات از خارج مبتنی بر توافقات سیاسی بد بین كرده است كه ضروریست نسبت به ارائه پاسخ در جهت تنویر افكار عمومی اقدام كرد.
 

1396/06/08
18:47:51
5.0 / 5
5831
تگهای خبر: وزارت بهداشت , پزشكی , تجهیزات پزشكی , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی