با تولید و توسعه این باكتری می توان در مریخ تنفس كرد

با تولید و توسعه این باكتری می توان در مریخ تنفس كرد روان ما: ایسنا نوشت: محققان دریافته اند گونه ای از باكتری های سازگار با محیط كم نور می توانند به سیاره سرخ فرستاده شوند تا برای سكونت احتمالی انسان، اكسیژن تولید كنند.



گونه ای از باكتری های ساحلی كه می توانند در شرایط سخت رشد كنند، ممكن است بتوانند برای انسان هایی كه قدم به سیاره مریخ خواهند گذاشت، به شكل پایدار اكسیژن تولید كنند.
هوای سیاره سرخ می تواند انسان را به سرعت بكشد. اتمسفر مریخ كمتر از 1 درصد زمین است كه عملا نفس كشیدن را خیلی سخت می كند.
هوا در سیاره مریخ شامل 95 درصد كربن دی اكسید، 3 درصد نیتروژن، 1.6 درصد آرگون و تنها مقدار كمی اكسیژن است. در حالیكه روی زمین، حدود 21 درصد هوا از اكسیژن تشكیل شده است. انسان ها نمی توانند در غلظت بسیار كم اكسیژن زنده بمانند.
غلظت بالای كربن دی اكسید در مریخ جایگزین اكسیژن در گلبول های قرمز انسان می گردد كه در صورت عدم حفاظت، كاوشگران ممكن است ظرف كمتر از 3 دقیقه جان خویش را از دست بدهند.
اما گونه ای از سیانوباكتری ها می توانند هوای مریخ را برای انسان قابل تنفس كنند.
سیانوباكتری ها یكی از بزرگترین گروه های باكتری در زمین هستند و بیش از 2.5 میلیارد سال است كه در زمین سكونت دارند. این خانواده از باكتری ها در غیرمنتظره ترین مكان های زمین، كربن دی اكسید را می گیرند و اكسیژن آزاد می كنند.
محققان دانشگاه ملی استرالیا در تحقیقی كه در مجله Science انتشار یافته است، تحقیقی در مورد این موجودات كوچك آبهای عمیق انجام دادند كه می توانند در شرایط سخت و نور كم زنده بمانند.
محققان امیدوارند با مطالعه این باكتری ها، درك بهتری از فتوسنتز به دست آورند. فرآیندی كه با استفاده از آن گیاهان و دیگر موجودات، انرژی را از نور تولید و ذخیره می كنند و اكسیژن تولید می كنند.
مطالعه مكانیزم فیزیكی توانایی جذب سیانوباكتری ها ممكن است به پژوهشگران كمك نماید كه در مورد چگونگی كاركرد فتوسنتز بیشتر بدانند و می تواند امكان استفاده از این موجودات را برای تولید اكسیژن در مریخ افزایش دهد.
این سیانوباكتری های سازگار با شرایط كم نور می توانند برای تولید اكسیژن مورد استفاده قرار گیرند و یك بیوسفر روی یك سیاره دیگر جز زمین تولید كنند.
محققان تابحال دریافته اند كه سیانوباكتری هایی كه Chroococcidiopsis نامیده می شوند، از رنگدانه كلروفیل بعنوان یك ماده مهم در فتوسنتز كه در شرایط نور كم اتفاق می افتد، استفاده می نمایند. این بدین مفهوم است كه این سیانوباكتری ها در آینده برای تولید اكسیژن در مستعمره های انسانی همچون مریخ فرستاده خواهند شد.
در حال حاضر این موجودات زنده در محیط های خشن مانند قطب جنوب، كویر موهاوی و فضای بیرونی ایستگاه فضایی بین المللی رشد می كنند و این امر نشان داده است كه آنها می توانند در شرایط سختی مانند سطح مریخ زنده بمانند.

"كرائوس" سرپرست تحقیقات می گوید: فتوسنتز می تواند به لحاظ نظریه با این نوع از موجودات برای تولید هوای قابل تنفس برای انسان ها بر روی مریخ تحت كنترل گرفته شود. ارگانیسم های سازگار با نور كم، مانند سینوباكتری های مورد مطالعه ما، می توانند زیر سنگ ها و صخره ها رشد كنند و به صورت بالقوه در شرایط سخت و خشن سیاره سرخ زنده بمانند.
سیانوباكتری ها را همینطور بعنوان جلبك های فیروزه ای، باكتری های فیروزه ای یا سیانوفیتها می شناسند. سیانوباكتری ها خودكفا بوده و برای تولید مواد غذایی نیاز به نور و آب ندارند. آنها بی هوازی هستند یعنی نیازی به اكسیژن ندارند.
در زمان پیدایش این باكتری ها، اكسیژن در جو زمین وجود نداشت. آن ها دارای كلزوفیل a هستند و فتوسنتز می كنند و اغلب آن ها متحركند.
سیانوباكتری­ ها قدیمی ­ترین پروكاریوت­های فتوسنتز­كننده روی زمین می­ باشند. این میكروارگانیسم ها به طور گسترده­ ای در خاك­ های طبیعی، آب­های شیرین و زیستگاه­ های دریایی توزیع شده ­اند و دارای تنوع مورفولوژیكی قابل ملاحظه ­ای می باشند.
تاریخچه تكاملی طولانی این میكروارگانیسم ­ها به صورت قابل توجهی گواهی بر موفقیت سیانوباكتری­ها برای زنده ماندن در زیستگاه­ های مختلف و قدرت تحمل اكولوژیكی بالای آن ها دارد. علاوه­ بر این، سیانوباكتری­ها با یك قدرت تحمل اكولوژیكی بالا با دما، نور، شوری، رطوبت و شرایط قلیایی توسعه یافته­ اند و دارای خیلی از خصوصیات و سازگاری ­ها می باشند كه توزیع گسترده و موفقیت آن ها در بقاء را توضیح می ­دهد.
اصطلاح «متابولیسم سیال یا لغزنده»، كوتاه ترین و در عین حال گویاترین توجیهی است كه برای این گستردگی به كار می رود. نوعی انعطاف پذیری متابولیك كه شاید منحصر به فرد باشد و تنها در مورد زیستگاه ها صدق نمی نماید.
هنوز مكانیزم خوگیری و سازگاری های خاص سیانوباكتری ها به شرایط محیطی و سیالیت هایی كه بعنوان مثال در تغییر آرایش سیستم های فتوسنتزی و رنگینه های این موجودات در مواجهه با تغییرات سریع شرایط محیطی به وقوع می پیوندد، برای صاحبنظران روشن نیست. ‏
طبقه بندی تاكسونومیك سیانوباكتری­ ها بسیار پیچیده است. سیانوباكتری ها در گذشته تنها بر­اساس صفات مورفولوژی­ و بر طبق كدهای بین المللی­ نام­گذاری ­گیاهی (ICBN)طبقه­ بندی می­ شدند. این طبقه بندی كه تنها بر مبنای خصوصیات مورفولوژیكی می­ باشد، با این حال واقعیت كه مورفولوژی سیانوباكتری ­ها در مقایسه با خیلی از میكروب ­های پروكاریوتی پیچیده است و صفات مورفولوژیك در پاسخ به شرایط زیست محیطی مختلف تغییر پذیرند، لزوما نمی ­تواند یك طبقه بندی فیلوژنتیكی معتبر باشد.
تركیب طبقه بندی مورفولوژیكی گذشته و طبقه بندی بر­اساس روش­ های مولكولی به منظور دستیابی به كلیدهای شناسایی معتبر، یك چالش مهم برای زیست شناسان محسوب می­ شود، با­ این­ حال، كوشش برای متحد ساختن این دو سیستم طبقه ­بندی همچنان ادامه دارد.
درحال حاضر سیستم نام­گذاری باكتریولوژیكی سیانوباكتری­ ها به صورت گسترده­ ای پذیرفته شده است.


5656

1397/03/30
15:43:55
5.0 / 5
4687
تگهای خبر: تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی