زنان در معرض سكته مغزی، پاركینسون و زوال عقل

زنان در معرض سكته مغزی، پاركینسون و زوال عقل روان ما: ایسنا نوشت: یك مطالعه به سرپرستی ؛كامران اكرام؛ روی بیش از ۱۲ هزار نفر طی ۲۶ سال نشان داد كه زنان در معرض خطر بیشتری برای مبتلا شدن به سكته مغزی، دمانس یا پاركینسون در طول عمر خود هستند.



محققان هلندی مركز پزشكی "اراسموس"(Erasmus) به سرپرستی "كامران اكرام" محقق ایرانی این مركز، كشف كرده اند كه ۵۰ درصد زنان و ۳۶.۲ درصد مردان در معرض سكته مغزی، دمانس یا پاركینسون هستند.
محققان این مطالعه را روی بیش از ۱۲ هزار مرد و زن ۴۵ ساله به بالا از شهر روتردام انجام دادند. این مطالعه از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶، ۲۶ سال به طول انجامید و بررسی های كامل پزشكی هر چهار سال یك بار انجام شد.
خطر مبتلا شدن به بیماری های عصبی رایج در طول عمر
محققان در انتها این مطالعه دریافتند كه مجموعا ۱۴۸۹ مورد مبتلا شدن به زوال عقل، ۱۲۸۵ مورد سكته مغزی و ۲۶۳ مورد پاركینسون اتفاق افتاده است. همینطور بیش از ۴۰۰ نفر مبتلا به چند بیماری به صورت همزمان شده بودند.
این تیم همینطور دریافت كه ۴۸.۲ درصد از زنان كه در این مطالعه شركت كردند، به یكی از این سه بیماری عصبی مبتلا شده بودند. در حالیكه تنها ۳۶.۲ درصد از مردان چنین شرایطی داشتند.
از این نتایج، محققان بر این باور بودند كه زنان در طول عمر خود بیشتر در معرض دمانس و سكته مغزی قرار دارند.
خطر مبتلا شدن به بیماری هایی كه پس از ۴۵ سالگی تشخیص داده می شود، در زنان ۳۱.۴ درصد است. در مقایسه، خطر مبتلا شدن به زوال عقل و تشخیص سكته مغزی در مردان، ۱۸.۶ درصد است.
خطر مبتلا شدن به سكته مغزی زنان هم ۲۱.۶ درصد است، در حالیكه احتمال مبتلا شدن به این بیماری در مردان فقط ۱۹.۳ درصد است.
زنان و مردان در خطر مبتلا شدن به بیماری پاركینسون حدودا مساوی هستند.
محققان نمی توانند در مورد این كه چرا زنان نسبت به مردان، بیشتر در معرض مبتلا شدن به زوال عقل و سكته مغزی هستند، جواب روشنی بدهند. با این وجود، كامران اكرام، پژوهشگر ارشد و استادیار مركز پزشكی اراسموس در هلند، فكر می كند كه این امر امكان دارد به این دلیل باشد كه زنان متوسط عمر و امید به زندگی بیشتری نسبت به مردان دارند.
اهمیت این مطالعه
زوال عقل، سكته مغزی و پاركینسون یكی از دلایل اصلی مرگ در بین سالمندان در سراسر جهان است.
دكتر سیلوان لیچر، پزشك مركز پزشكی اراسموس اظهار داشت: متأسفانه خیلی از این بیماری های عصبی رایج را هنوز نمی توان درمان كرد یا از آنها جلوگیری كرد. باآنكه پیشرفت های زیادی در سال های اخیر در درك بهتر علل این بیماری ها صورت گرفته است، اما پیشرفت های پیشگیرانه و درمانی در مقایسه با سایر بیماری های رایج مانند انواع سرطان و بیماری های قلبی عقب مانده است.
محققان امیدوارند كه این مطالعه به پیشگیری و درمان این بیماری های عصبی منجر شود.
یافته های آنها در مجله Neurology، Neurosurgery، and Psychiatry انتشار یافته است.
5656

1397/07/16
22:42:08
5.0 / 5
4490
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی