گزارش روان ما به نقل از مهر؛

شیوع رو به افزایش سرطان در ایران، گرایش به مصرف غذاهای سرطانزا

شیوع رو به افزایش سرطان در ایران، گرایش به مصرف غذاهای سرطانزا به گزارش روان ما متولیان و دست اندركاران حوزه سلامت، با تاكید بر اینكه ایران گرفتار سونامی سرطان نشده است، در عین حال نسبت به شیوع رو به افزایش برخی سرطان ها در كشور اخطار می دهند.


به گزارش روان ما به نقل از مهر، بررسی ها نشان داده است كه تغییر سبك زندگی و گرایش به سمت مصرف غذاهای آماده و فست فودها، منجر به افزایش موارد مبتلا شدن به سرطان های دستگاه گوارش شده است. در این بین، افزایش مصرف كنندگان قلیان و سیگار نیز، منجر به بالا رفتن آمار سرطان ریه شده است. این در شرایطی است كه سرطان پستان در این سال ها هم رشد نگران كننده داشته است و سرطان پوست هم در حال افزایش می باشد. شاید شیوع رو به افزایش همین چند نوع سرطان در كشور، كافی باشد كه متوجه عواقب و عوارض سرطان در تمامی جنبه های آن باشیم. از هزینه های سنگین درمان گرفته تا صدمه های روحی و روانی خانواده هایی كه یكی از اعضای خانواده مبتلا به سرطان شده است. یكی از شایع ترین سرطان ها در بین مردان و زنان سرطان معده است كه تشخیص زودرس آن نقش مهمی در روند درمان و طول عمر بیماران دارد. شیرین حقیقی فوق تخصص خون و سرطان بالغین، با عنوان این مطلب كه افراد بالای ۴۰ سال، بیماران مبتلا به پولیپ معده، افراد سیگاری و كسانی كه سابقه فامیلی مبتلا شدن به سرطان دارند، بیشتر از دیگران در معرض مبتلا شدن به سرطان معده هستند، اظهار داشت: مناطق شمال و غرب كشور، پرخطرترین منطقه كشور در میزان بروز سرطان معده هستند. وی با اشاره به نیتریت موجود در مواد غذایی و ارتباط آن با بروز سرطان معده، اضافه كرد: نیتریت موجود در بعضی مواد غذایی مانند سوسیس و كالباس، فست فودها، غذاهای مانده، غذاهای دودی و غذاهایی كه حاوی نمك فراوان هستند، خطر مبتلا شدن به سرطان را می افزایند. مواد غذایی مانند سوسیس و كالباس، فست فودها، غذاهای مانده، غذاهای دودی و غذاهایی كه حاوی نمك فراوان هستند، خطر مبتلا شدن به سرطان را افزایش می دهنددر همین حال، رضا ملك زاده رئیس پژوهشكده گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكی تهران، با عنوان این مطلب كه ۱۶ درصد از ۳۸۰ هزار مرگ و میر طی سال ۲۰۱۷ در كشور، به دلیل سرطان بوده است، اظهار داشت: هم اكنون، سرطان دومین علت مرگ و میر در ایران است. وی با بیان اینكه هر سال ۱۱۰ هزار مورد جدید مبتلا شدن به سرطان در ایران شناسایی می شود، اضافه كرد: یكی از عوارض مرگ و میرهای ناشی از سرطان ها مرگ های زودهنگام است بطوریكه ۳۴ هزار نفر از موارد فوتی زیر ۷۰ سال و ۱۱ هزار نفر هم زیر ۵۰ سال بوده اند. ملك زاده از سرطان پستان بعنوان یك مشكل جدی در میان زنان نام برد و اظهار داشت: ۲۷ درصد سرطان ها مربوط به دستگاه گوارش و كبد است. بطوریكه سرطان معده با ۱۱ درصد و سرطان كولون با ۹ درصد به ترتیب از شیوع بیشتری برخوردار می باشند. پنج سرطان شایع در ایران علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، به سرطان های شایع در كشور اشاره نمود و اضافه كرد: به صورت كلی در میان زنان و مردان ایرانی پنج سرطان پستان، پروستات، پوست، معده و روده بزرگ از شیوع بیشتری برخوردار می باشند. وی، سرطان های شایع در مردان را به ترتیب سرطان معده با ۱۷.۷۴ درصد، پوست ۱۷.۴۹ درصد، و سرطان پروستات با ۱۶.۹۳ درصد، بعنوان سه سرطان شایع در مردان ایرانی نام برد و اظهار داشت: به دنبال آنها، سرطان های روده بزرگ و مثانه از شیوع بیشتری در میان مردان برخوردار می باشند. در میان زنان و مردان ایرانی پنج سرطان پستان، پروستات، پوست، معده و روده بزرگ از شیوع بیشتری برخوردارندرئیسی به سرطان های شایع در زنان اشاره نمود و اضافه كرد: در زنان سرطان های پستان، روده بزرگ، پوست، معده و تیروئید به ترتیب در رده های اول تا پنجم سرطان های شایع زنان قرار دارند. در همین حال، علی قنبری مطلق رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب كه شیوع سرطان در دنیا رو به افزایش است، اظهار داشت: در ایران با عنایت به اینكه هرم سنی جوانی داریم و جمعیت سالمندی هم رو به افزایش است، در آینده بروز سرطان در كشور قابل ملاحظه تر خواهد بود. وی تصریح كرد: بیماری سرطان چند عاملی است، اما وقتی مجموعه عوامل در كنار هم قرار می گیرند سرطان بروز می كند و برخی عوامل، چون سبك زندگی نادرست، چاقی، اضافه وزن، بی تحركی، مصرف سیگار و قلیان، تغذیه ناسالم مانند مصرف غذاهای كبابی، سوخته و پر چرب، خطر مبتلا شدن به سرطان را می افزایند. محمد آقاجانی رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، اظهار داشت: دیابت، فشارخون، سكته های مغزی و قلبی، پوكی استخوان، نارسایی های كلیوی و خیلی از سرطان ها مانند سرطان پستان به عوامل تغذیه ای نسبت داده می شوند و غذا در مرگ و میرهای ناشی از این بیماری ها تاثیر جدی دارد. وی با اشاره به اینكه تغییر الگوهای غذایی از فرم سنتی به صنعتی در خانواده ها مسئله بسیار مهمی است، خاطرنشان كرد: میزان مصرف روزانه نمك در كشور ما دو برابر میزان سفارش شده سازمان بهداشت جهانی است. علل شیوع سرطان پستان محمدهادی زاده عضو هیئت علمی مركز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، با اشاره به اینكه سالانه ۶ درصد به آمار مبتلایان سرطان پستان در كشور اضافه می شود، اظهار داشت: سالانه ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر از زنان به این بیماری مبتلا می شوند و شیب بالایی در مبتلا شدن به سرطان پستان در ایران وجود دارد. البته هنوز زنان ایرانی نسبت به سایر كشورهای دنیا كمتر به این بیماری مبتلا می شوند. وی تصریح كرد: تا ۱۰ یا ۲۰ سال آینده آمار مبتلا شدن به سرطان پستان در ایران هم به كشورهای دارای نرخ رشد بالای این نوع سرطان نزدیك خواهد شد و میزان مبتلا شدن به سرطان پستان دو یا سه برابر می شود. عضو هیئت علمی مركز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، سابقه خانوادگی را یكی از عوامل موثر در مبتلا شدن به سرطان پستان دانست و اضافه كرد: شانس مبتلا شدن به سرطان پستان در زنانی كه اعضای درجه یك و دو خانواده آنها به این بیماری مبتلا بوده اند، نسبت به زنان دیگر ۲.۵ برابر است. وی، بحث ژنتیك در مبتلا شدن به سرطان پستان را مورد تاكید قرار داد و اظهار داشت: البته بحث ژنتیك با سابقه خانوادگی تفاوت هایی دارد، در عوامل ژنتیكی دو ژن وجود دارد كه وجود آنها سبب می شود شانس مبتلا شدن به سرطان در فرد بین ۵۰ تا ۸۰ درصد باشد. هادی زاده با اشاره به اهمیت تغذیه در مبتلا شدن به سرطان پستان، اضافه كرد: مصرف موادی همچون روغن های اشباع شده تولید سلول های مشكل دار را زیاد می كند و شانس مبتلا شدن به سرطان را زیاد می كند.

1397/11/24
16:17:21
5.0 / 5
4479
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی