گزارش روان ما؛
زیرساخت های درمانی به كمك شاهرود آمدند
روان ما: هنوز یك سال نمی گردد كه بزرگ ترین اورژانس شرق كشور در شاهرود راه اندازی شد زیرساختی كه امروز با انتشار كرونا نشان داد كه در نبودش كار دانشگاه علوم پزشكی برای درمان بیماران چقدر دشوار می شد.
خبرگزاری مهر، گروه استان ها – محمدحسن مقدم نیا: انتشار كرونا در اواخر سال ۹۸ در كشور و بالطبع استان سمنان یك لزوم مهم را به ما یادآوری كرد و آن اینكه زیرساخت های درمانی و بهداشتی برای مقابله با این ویروس خطرناك تا چه اندازه مهم و حیاتی هستند.
از سوی دیگر كادر درمانی و بهداشتی ظرفیت ارزشمندی هستند كه در مواقع مدیریت بحران نقش ایثارگران خط مقدم را ایفا كنند و البته بهترین و ورزیده ترین آنان هم نیازمند امكانات، تجهیزات و زیرساخت هایی برای عرضه خدمت به مردم هستند.
زیرساخت های ارزشمند
استان سمنان دارای دو دانشگاه علوم پزشكی مستقل در سمنان و شاهرود است بیشتر از ۴۰ درصد جمعیت و حدود ۵۰ درصد مساحت استان زیر نظر دانشگاه علوم پزشكی شاهرود در دو شهرستان شاهرود و میامی است و بخش قابل توجهی از بیماران كرونایی تا كنون در این جمعیت گزارش شده است.
در زمان قاضی زاده هاشمی وزیر وقت بهداشت، پیگیری هایی برای توسعه زیرساخت های درمانی شهرستان شاهرود از جانب حسینی شاهرودی نماینده شاهرود و میامی در مجلس و چمن رئیس دانشگاه علوم پزشكی شاهرود صورت گرفت تا درنهایت این پیگیری ها به ایجاد چندین طرح مهم درمانی در شاهرود انجامید.
ازجمله آنها می توان مركز قلب، آنژیوگرافی، بزرگ ترین اورژانس شرق كشور، اف ام آر آی، درمان ناباروری آی وی اف، بیمارستان بهار، بخش های جدید بیمارستان امام حسین (ع) و تجهیز مراكز درمانی شهری و روستایی، شبكه بهداشت شهرستان میامی و بیمارستان این شهرستان را نام برد.
اگر زیرساخت ها نبودند
یك لحظه به این مورد فكر نماییم كه اگر این زیرساخت های عظیم در همین دو، سه سال گذشته ایجاد نمی شدند امروز با این حجم آمار كرونایی های شرق استان سمنان، دانشگاه علوم پزشكی شاهرود با چه بحرانی مواجه بود.
رضا چمن رئیس دانشگاه علوم پزشكی شاهرود در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اذعان به این امر كه زیرساخت های ایجادشده در این مدت كمك زیادی به این دانشگاه و كادر درمانی كرده اند، معتقد است: امروز بزرگ ترین اورژانس شرق كشور پاسخگوی بخشی از نیازهای اساسی ما در دورانی است كه با كرونا در جنگ هستیم و اگر این زیرساخت ها نبود كار كادر درمانی دشوار می شد.
وی اضافه كرد: در صورت شرایط اضطراری و حادتر می توانیم حتی از امكانات بخش قلب به خصوص آی سی یو برای خدمت رسانی به بیماران مشكوك به كرونا استفاده نماییم.
مدیریت بحران
از سوی دیگر دانشگاه علوم پزشكی اعلام نموده كه در صورت اضطرار می تواند حتی از اتاق های آی سی یو بخش قلب بیمارستان امام حسین (ع) هم استفاده نماید كه این امر می تواند كمك زیادی به مجموعه بهداشت و درمان شهرستان شاهرود كند. كمكی كه اساسا كاربردی خواهد بود.
امروز مدیریت بحران در مقابله با كرونا در دانشگاه علوم پزشكی شاهرود آن قدر اساسی و به برنامه صورت گرفته كه به قول كارشناسان بزودی و با همراهی و كمك مردم شاهد كاهش میزان بستری كرونا خواهیم بود.
به كار گیری خوب ظرفیت ها
علی رضا معصومی كارشناس و مدرس دانشگاه درباره نحوه عملكرد مدیریت بحران در شهرستان شاهرود، اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشكی و در رأس آن دكتر چمن با به كار گیری خوب از ظرفیت هایی كه نام برده شد در كنار مهارت و كارآمدی كادر درمان اقدامات بی نظیری را انجام داده اند كه یكی از آنها اختصاص بیمارستان امام حسین (ع) به كرونا و عدم درگیر ساختن دیگر بیمارستان ها و مراكز درمانی شهرستان بود تا آلودگی بیشتر از این شیوع پیدا نكند موضوعی كه در دیگر شهرها به آن توجهی نشد و همینطور بیمارستان ها عاملی برای اشاعه بیشتر ویروس شدند.
معصومی بیان نمود: از جانب بخش های بیمارستان امام حسین (ع) به جز دو الی سه بخش همگی به بیمارستان بهار شاهرود منتقل شده اند تا بتوان به نوع بهتری كرونا و بیماران آنرا در بیمارستان امام حسین (ع) پذیرش كرد. تصمیمی درست و البته حساس كه در مقطعی حساس تر گرفته شد و آثار مثبت آنرا امروز می بینیم چونكه بسیار بیماران كرونایی بودند كه به علل دیگر به بیمارستان رجوع كردند و در آن محیط آلوده كرونا هم وارد بدنشان شد.
وی بابیان اینكه مردم شاهرود و میامی با بیمارستان امام حسین (ع) بخش بستری، قلب، اف ام آر آی و ده ها مورد دیگر طعم خوش خدمت در عرصه بهداشت و درمان را چشیده اند و بنابراین باید گفت این همت بلند مسؤلان ما را می رساند كه با آینده نگری توانسته اند این شرایط مناسب را برای ما پدید آوردند.
شاهرود هاب تخصصی درمان
نماینده شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به ایجاد بزرگ ترین اورژانس شرق كشور در شاهرود، اظهار داشت: زمانی برخی می گفتند نیازی به اجرای چنین طرح هایی نیست و شما موفق به ساختن چنین امكاناتی نمی شوید از جانب دیگر نیازی به این امكانات نیست اما خوشبختانه شاهد بودیم كه باهمت دانشگاه علوم پزشكی، مردم و مسؤلان و وزارت بهداشت امروز بزرگ ترین اورژانس شرق كشور توانسته تا اندازه زیادی به كمك درمان كرونا بیاید.
سید حسن حسینی شاهرودی بابیان اینكه این طرح در پنج هزار مترمربع زیربنا شامل ۷۵ تخت اورژانسی، چندین بخش آی سی یو بااعتبار ۳۸ میلیارد تومان و تجهیز وزارت بهداشت امروز یكی از هاب های (قطب های) مدیریت بحران در شمال شرق كشور درزمینه كرونا است و تلاش كادر درمانی هم این امر را ثابت كرده است.
وی بابیان اینكه هفته گذشته برای بهبود شرایط به وزیر بهداشت در نامه ای تذكر كتبی داده شد، اظهار داشت: كمبود تخت بیمارستانی و آی سی یو در شاهرود نگرانی هایی را برای مسؤلان دانشگاه علوم پزشكی شاهرود پدید آورده كه با عنایت به رشد فزاینده بیماری كرونا در شاهرود و میامی نیاز است این كمبودها رفع شوند بنابراین در نامه ای به دكتر نمكی خواهان همراهی بیشتر وزارت بهداشت با این مورد شدیم.
تأمین نیازها
عضو خانه ملت در ادامه بیان نمود: اقدام عاجل وزارت بهداشت برای تهیه و تأمین و ارسال تجهیزات تخت آی سی یو و لوازم پزشكی موردنیاز مردم شهرستان های شاهرود و میامی در هنگام بروز بیماری كرونا ضروری می باشد.
وی اضافه كرد: ما ضمن تشكر از وزیر بهداشت و درمان برای ایجاد زیرساخت های موردنیاز و ارتقای حوزه بهداشت و درمان شرق استان و افتتاح بزرگ ترین اورژانس شرق كشور، مركز قلب، مركز ناباروری، صدور مجوز ایجاد دانشكده دندان پزشكی خواسته ایم تا دستور تسریع در تجهیز مركز بهداشت و بیمارستان میامی و درمانگاه، مركز جامع سرطان و توسعه ۱۰۰ تخته خوابی بیمارستان امام حسین (ع) را هم در دستور كار قرار دهند كه خوشبختانه این امر مد نظر وزارت خانه قرار گرفت و امروز ثمرات بیشتر آنها را می بینیم و مابقی هم ان شاالله بیشتر از پیش تجهیز خواهند شد.
ایثارگری در كنار زیرساخت ها
این ایثارگری در كنار مهارت و دانش كادر درمانی و تصمیم سازی در زمان بحرانی سبب شده تا امروز مردم شاهرود و میامی مرهون خدمات و زحمات كادر دانشگاه علوم پزشكی، شبكه بهداشت و درمان، بیمارستان امام حسین (ع) و كسانی باشند كه توانستند بهترین زیرساخت های درمانی و بهداشتی را برای شرق استان سمنان به ارمغان بیاورند.
ضمن تقدیر و خسته نباشید به تمام افرادی كه در خط مقدم مبارزه به كرونا قرار دارند باید گفت قدردان تمام زحمات و خدمات مسؤلان مان هستیم آنانی كه زیرساخت های درمانی را برایمان فراهم كردند تا امروز در هنگام بروز بحران به مشكل كمتری برخورد نماییم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب