معاون آموزشی بیمارستان طالقانی عنوان كرد؛

شایع ترین نوع هموفیلی را بشناسیم

شایع ترین نوع هموفیلی را بشناسیم روان ما: معاون آموزشی بیمارستان طالقانی بیماری هموفیلی را شایع ترین اختلال خونریزی دهنده ارثی دانست.



به گزارش روان ما به نقل از مهر، مهشید مهدی زاده، اظهار داشت: بیماری هموفیلی در فرم شایع نوع A كه ۸۰ درصد موارد را تشكیل می دهد، به سبب یك موتاسیون در ژن فاكتور VIII روی كروموزوم X به وجود می آید. در سایر موارد هموفیلی موتاسیون در محل ژن فاكتور مربوطه است.
وی افزود: بطور كلی هموفیلی به سبب كمبود فاكتور IX VIII یا XI بروز می كند، ولی كمبود ارثی سایر شاخصهای انعقادی كه تحت عنوان اختلالات خون ریزی دهنده نادر طبقه بندی می شوند نیز علایم نسبتاً مشابهی با این بیماری دارند.
معاون آموزشی بیمارستان طالقانی با اشاره به اینكه هموفیلی نوعA معمولاً در پسربچه ها تا سن یك سالگی به دنبال عمل ختنه یا تزریق واكسن، بروز می كند، اضافه كرد: این نوع از بیماری وابسته به جنس است و به ندرت در دختران دیده می شود. علامت شایع این اختلال، تورم مچ پا به دنبال نخستین قدم های كودك است.
به گفته مهدی زاده، سایر اختلالات خون ریزی دهنده در اثر كمبود شاخصهای انعقادی در هر دو جنس دیده می شود.
وی درباب نتایج بروز این بیماری در افراد، گفت: در بیماری هموفیلی شدید، خون ریزی خودبخودی یا با ضربه كم در داخل مفاصل اتفاق می افتد كه این امر در نهایت موجب لطمه مفصل مربوطه می شود. از طرفی تقویت عضلات بویژه در اندام تحتانی به كاهش تخریب مفصل زانو و سایر مفاصل كمك می نماید.
مهدی زاده، از امكان تشخیص هموفیلی نوع A پیش از تولد جنین پسر آگاهی داد و اضافه كرد: آموزش به بیمار برای تشخیص خون ریزی ناشی از اختلالات انعقادی، درمان در منزل و مراجعه به موقع به مراكز درمانی، آموزش به بیمار جهت مراقبت های حمایتی شامل مراقبت اورژانسی، واكسیناسیون و كنترل وزن، تأسیس و تقویت مراكز جامع هموفیلی تمهیدات لازم جهت تهیه داروی سالم و آموزش پزشكان جهت شناخت به روز بیماری و روش های درمان و توسعه امكانات تشخیصی پیش از تولد همچون اقداماتی است كه می تواند در پیش گیری از بروز این اختلال جلوگیری كند.


منبع:

1399/02/01
14:12:30
5.0 / 5
3063
تگهای خبر: آموزش , اختلال , بیمار , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی