عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی خبر داد؛

وجود عوارض گوارشی بین ۵ تا ۵۰ درصد بیماران كرونایی

وجود عوارض گوارشی بین ۵ تا ۵۰ درصد بیماران كرونایی به گزارش روان ما عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اظهار داشت: ویروس كووید ۱۹ در میان ۵ تا ۵۰ درصد مبتلایان با عوارض گوارشی همراه می باشد.


به گزارش روان ما به نقل از مهر، سید رضا فاطمی، فوق تخصص گوارش و کبد درباره اثر ویروس کرونا بر دستگاه گوارش توضیح داد: در افرادی که بیماری کرونای آنان شدت یافته و بیمار جز گروه های با ریسک بالا به حساب می آید گاهی اوقات نارسایی در کبد و پانکراس هم رخ می دهد، البته این در مواقعی است که بیمار گرفتار شوک شده و به آی سی یو احتیاج پیدا کرده است. وی افزود: اما علاوه بر این موارد، در برخی از مبتلایان تظاهرات گوارشی هم مشاهده شده است و مقالات نشان داده است بیماری در پنج تا ۵۰ درصد افراد مبتلا به کووید ۱۹ می تواند همراه با علایم گوارشی باشد.

این متخصص با اشاره به اینکه اسهال یکی از متداول ترین علایم گوارشی کووید ۱۹ است، اظهار داشت: فرد مبتلا امکان دارد همراه با علایم تنفسی همچون گلودرد، سرفه، تب و تنگی نفس گرفتار اسهال شود.

مصرف آب و مایعات برای بیماران

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همینطور در ادامه با اشاره به از دست رفتن آب بدن در افرادی که بر اثر بیماری کرونا گرفتار استفراغ و اسهال می شوند، مصرف فراوان بیماران آب و مایعات را برای بیماران مبتلا به کرونا سفارش کرد.

او همینطور با اشاره به احتمال صدمه به کلیه های افراد بیمار بر اثر کم آبی ناشی از عوارض کرونا ابتلاء، توضیح داد: از دست دادن آب بدن بخصوص برای بیمارانی که گرفتار نارسایی های کلیوی هستند می تواند خطر زیادی داشته باشد.

پرهیز از کاهش دوز داروهای ضعیف کننده سیستم ایمنی

فاطمی همینطور در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت افرادی که به دلیل بیماری های گوارشی داروی کورتون مصرف می کنند، پاسخ داد: امکان دارد بعضی افراد فکر کنند به خاطر عوارض مصرف کورتن بر روی سیستم ایمنی باید برای کم کردن احتمال ابتلاء به بیماری کرونا داروی خویش را کم و یا حتی قطع کنند، اما این باور اشتباه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه وجود ویروس زنده در مدفوع بیماران مبتلا به کرونا که گرفتار اسهال هستند، مورد توافق همه محافل علمی نیست، تصریح کرد: اما عاقلانه ترین سفارش این است که این افراد نسبت به دفع بهداشتی مدفوع حساسیت بیشتری داشته باشند و تا حد امکان از سرویس بهداشتی مجزا استفاده کنند.

فاطمی درباره احتمال انتقال ویروس کرونا از راه گازهای داخل چاه های فاضلاب یادآوری کرد: انتقال ویروس از چنین طریقی امکان ندارد، چونکه راه اصلی انتقال ویروس ریز قطراتی است که هنگام عطسه، سرفه و یا حرف زدن از دهان افراد منتقل می شود و با عنایت به سنگینی این ویروس امکان انتقال آن در گازها ثابت نشده است.

این فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه قوی ترین ویروس ها هم بیشتر از یکی دو روز نمی توانند خارج از بدن موجودات زنده فعال باقی بمانند اظهار داشت: ازاین رو مهمترین راه انتقال ویروس تماسهای سریالی و فردی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره مدت زمان ماندگاری عوارض گوارشی ناشی از ویروس کرونا توضیح داد: مطالعات نشان داده است افرادی که گرفتار اسهال هستند، طول مدت بیماری کرونای آنها نسبت به سایر مبتلایان طولانی تر است و توجیه علمی آن این است که حجم ویروسی این افراد بیشتر است و امکان دارد به این خاطر ویروس ها به روده هم انتقال پیدا کنند.

وی با اشاره به اینکه به نظر می آید اسید معده سبب از بین رفتن ویروس می شود، افزود: به همین خاطر نباید در مدفوع افراد مبتلا ویروس زنده وجود داشته باشد اما با عنایت به مشاهده ویروس زنده در مدفوع بیماران گرفتار اختلالات گوارشی علت انتقال ویروس ها به داخل روده در نظر گرفته شده است.

ارتباط مرگ و میر بیماران کرونا با عوارض گوارشی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره رابطه بین عوارض گوارشی با میزان مرگ و میر در افراد مبتلا به ویروس کووید ۱۹ توضیح داد: مرگ و میر ناشی از کرونا به ریسک شاخص های زیادی همچون سن و بیماری های زمینه ای بستگی دارد و با اینکه اسهال و استفراغ به خاطر از دست رفتن آب بدن فاکتور خطرناکی در میان بیماران به حساب می آید، اما نمی توان رابطه دقیق میزان مرگ و میر با عوارض گوارشی را تعیین کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: البته مدت بیماری افرادی که همراه با علایم تنفسی گرفتار اسهال هم هستند طولانی است و زمان شروع بیماری تا بهبود کامل در این افراد طولانی تر از سایر مبتلایان است.

فاطمی در ادامه با تاکید بر اینکه مطالعات نشان داده در مدفوع افرادی که همزمان با علایم تنفسی گرفتار اسهال می شوند، ویروس کشته شده و همینطور زنده وجود دارد، اظهار داشت: بنابر این امکان دارد از راه این افراد انتقال مدفوعی دهانی ویروس اتفاق بیفتد، البته این مساله مورد توافق تمامی مجامع علمی بین المللی نیست چونکه برخی معتقد اند ویروس موجود در مدفوع این افراد زنده نیست.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهوع و استفراغ را از دیگر عوارض گوارشی بیماری کرونا معرفی نمود و توضیح داد: امکان دارد این عوارض در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ که در بیمارستان تحت درمان های ضد ویروس قرار دارند رخ دهد.

۲۰ تا ۳۰ درصد مبتلایان با مشکلات کبدی

وی با اشاره به بروز مشکلات کبدی در میان ۲۰ تا ۳۰ درصد مبتلایان به کرونا اظهار داشت: در میان این افراد افزایش آنزیم های کبدی مشاهده شده است البته این عارضه به شکل التهاب کبدی نیست اما در افرادی که کرونای آنها شدید می باشد و در آی سی یو بستری هستند امکان دارد نارسایی کبدی هم ایجاد شود.

فاطمی افزود: همینطور مطالعات نشان داده است که ۱۷ درصد بیماران مبتلا به کرونا گرفتار التهاب پانکراس می شوند.

این متخصص در انتها خاطرنشان کرد: البته درگیری های گوارشی بیشتر در افرادی دیده می شود که حجم ویروس داخل بدن آنها زیاد است و در همه افراد دیده نمی گردد.

1399/02/05
21:15:35
5.0 / 5
3055
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی