پیشگیری از تولید چربی بعد از خوردن غذا با كشف یك مكانیزم جدید در بدن
به گزارش روان ما مكانیزم جدیدی كه توسط محققان دانشگاه ˮایلینوی اورباناˮ توسعه یافته، تولید چربی را پس از خوردن غذا متوقف می كند كه می تواند برای درمان چاقی مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش روان ما به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، طبق مطالعه جدید دانشمندان دانشگاه "ایلینوی اوربانا" مشخص شده است که مکانیزم جدیدی در بدن که قبلاً ناشناخته بوده، نقشی اساسی در تنظیم تولید چربی در بدن ما دارد و تا ساعاتی بعد از خوردن غذا خاموش است.
دانشمندان دریافتند که این مکانیزم در افراد چاق و کسانی که از بیماری کبد چرب غیر الکلی رنج می برند، غیر طبیعی است.
آنچه تیم در این مورد کشف کرده است، این است که بدن ما پس از خوردن غذا، سیستم متابولیک (سوخت و ساز) خویش را روشن می کند و یک قسمت از آن که شامل لوزالمعده است، انسولین تولید می کند و به نوبه خود سبب تحریک کبد برای تبدیل مواد غذایی به چربی در بدن می شود که این فرایند "لیپوژنیز" (lipogenesis) نامیده می شود.
این فرایند که چند ساعت بعد از غذا خوردن ما آغاز می شود، همان چیزی است که تابحال ناشناخته بوده است.
این مطالعه تحت هدایت "جونگ سوک کیم کمپر"، استاد فیزیولوژی مولکولی و تلفیقی در دانشگاه "ایلینوی اوربانا" کشف کرد که یک هورمون موجود در روده موش ها معروف به "FGF15" که در انسان به اسم "FGF19" مشهور است، تولید چربی در کبد را قطع می کند.
"کمپر" اظهار داشت: این هورمون روده در واقع بعنوان یک شکننده فعالیت انسولین عمل می کند و به صورت خاص، "لیپوژنیز" را در کبد مهار می کند.
وی ادامه داد: بعنوان مثال، در ایام تعطیل وقتی تعدادی کلوچه می خورید، بدن انسولین ترشح می کند که سبب "لیپوژنیز" می شود. اگر بعداً وقتی بدن وارد حالت ناشتا می شود، "لیپوژنیز" کاهش پیدا نکند، چربی اضافی در کبد جمع می شود، ازاین رو هورمون "FGF19" ترمز تولید چربی را می کشد.
محققان آزمایشات بیشتری را روی موش های چاق و انسان های مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی انجام دادند و کشف کردند که این مسیر، غیرطبیعی است. چون که در آنها، هورمون روده در کاهش فعالیت ژن مورد نیاز برای خاموش کردن "لیپوژنیز" بی اثر بود.
این کشف مهمی برای درک بهتر این مکانیزم است. "کمپر" توضیح داد: این کشف به شناخت ما از چاقی، بیماری کبد چرب غیر الکلی و سایر اختلالات متابولیکی می افزاید. همینطور می تواند برای بیماری های دیگر مانند دیابت یا برخی سرطان ها که چاقی یک عامل خطر در آن به حساب می آید، تأثیراتی داشته باشد.
وی ادامه داد: بر طبق این مطالعه، ما به صورت بالقوه می توانیم گزینه های درمانی را برای هدف قرار دادن این مسیر و افزایش عملکرد نظارتی بیابیم.
این مطالعه در مجله Nature Communications انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب