۹۰ درصد مردم جهان در معرض هوای آلوده هستند
روان ما: آلودگی هوا سالانه عامل مرگ میلیون ها نفر در جهان است. در این بین غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون - که از خطرناک ترین آلاینده های هوا است - در ۱۰۰ درصد شهرهای خاورمیانه و آفریقا فراتر از حد استاندارد گزارش شده است و از طرفی ۹۰ درصد مردم جهان درمعرض هوای آلوده هستند.
به گزارش روان ما به نقل از ایسنا، آلودگی هوا امروزه بعنوان بزرگترین مخاطره زیست محیطی برای سلامت جوامع معرفی شده است همینطور در یک تخمین کلی آلودگی هوا عامل سالانه بیشتر از ۷ میلیون مرگ زودرس در جهان می شود و آنرا بعنوان چهارمین علت مهم مرگ زودرس در دنیا می شناسند.
بر این اساس آلودگی هوا نه تنها تهدیدی برای سلامت افراد یک جامعه است بلکه سالانه ۲۲۵ میلیارد دلار بر اقتصاد جهانی هزینه تحمیل می کند.
از سویی دیگر بر مبنای مقاله ای که سال قبل دانشگاه شریف آنرا به چاپ رسانده است، حدود ۹۰ درصد مردم جهان در معرض هوای آلوده هستند و بیشتر از ۹۰ درصد مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در کشورهای ضعیف و متوسط اقتصادی رخ می دهد. البته گفتنی که شدت آلودگی هوا و تعداد روزهای آلوده در نقاط مختلف جهان متفاوت می باشد اما با این وجود تعداد زیادی از مردم جهان طی یک سال، در روزهایی مشخص با آلودگی هوا دست و پنجه نرم می کنند.
ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون بعنوان مهمترین آلاینده هوا شناخته می شوند که در سال ۲۰۱۶ میلادی ۴.۱ میلیون مرگ زودرس ناشی از بیماری های قلبی، سکته، سرطان ریه، بیماری های ریوی و اختلالات تنفسی به این آلاینده نسبت داده شده است.
سازمان بهداشت جهانی گزارش داده است که بر اساس غلظت استاندارد اندازه گیری شده در ۳۰۰۰ شهری که در سطح دنیا تحت پوشش برنامه این سازمان قرار دارند، غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در سال ۲۰۱۶ در ۶۴ درصد شهرها فراتر از حد استاندارد گزارش شده است.
طی آن سال همینطور غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در ۱۰۰ درصد شهرهای خاورمیانه و آفریقا، ۹۹ درصد شهرهای جنوب آسیا، ۹۵ درصد شهرهای جنوب شرق آسیا و ۸۹ درصد شهرهای شرق آسیا بیش از اندازه استاندارد گزارش شد.
بر این اساس تماس با ذرات معلق بخصوص ذرات معلق با ابعاد کمتر از ۲.۵ میکرون می تواند سبب صدمه رسیدن به دستگاه قلبی -عروقی بدن، حملات قلبی و سکته شود. این آثار همینطور سبب افزایش مراجعات به مرکز درمانی و افزایش تعداد بستری و در بعضی موارد مرگ زودرس می شود. از سویی تماس با ذرات معلق بر دستگاه تنفسی هم اثرگذار می باشد و سبب تشدید حملات آسم می شود.
ذرات معلق علاوه بر آثار سوء بر سلامت انسان، آثار زیست محیطی هم به دنبال دارند. این ذرات می توانند سبب کاهش شدید دید در مناطقی همچون پارک های طبیعی و مناطق بیابانی شوند. ذرات معلق همینطور می توانند همراه باد تا فواصل طولانی حمل شوند و بر آب و خاک رسوب کنند.
بر اساس این مقاله رسوب ذرات معلق سبب اسیدی شدن دریاچه ها و جریان های سطحی می شود، تعادل مواد مغذی در حوزه آب های ساحلی و رودهای بزرگ را به هم می زند و منابع مغزی خاک را از بین می برد.
تمامی این ها صدمه دیدن جنگل ها و اراضی زراعی را به دنبال دارد که خود سبب تهدید تنوع زیستی است. ذرات معلق همینطور سبب صدمه رسیدن به سنگ ها می شود و می تواند در بلندمدت به ابنیه تاریخی آسیب وارد کند.
منبع: روان ما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب