رییس سازمان پزشكی قانونی كشور عنوان كرد
مقابله با انتشار شایعات و اطلاعات ساختگی در حوزه كرونا
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به تبعات منفی اجتماعی و روانشناختی کرونا، راهکارهایی جهت کاهش بار تبعات ناشی از صدمات اجتماعی و روانشناختی کرونا بیان نمود.
به گزارش روان ما به نقل از ایسنا، دکتر عباس مسجدی آرانی عضو هیئت علمی و مدیر گروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست هم اندیشی بررسی نتایج اجتماعی روانی ناشی از کرونا با اشاره به ابعاد مختلف کرونا، توجه به مولفه های اجتماعی را راهکار مناسبی برای کاهش تبعات منفی پاندمی ذکر کرد و اظهار داشت: ۷۵ درصد از عوامل موثر در سلامت مولفه های اجتماعی است.
وی حمایت گسترده مسئولان و مردم از تیم سلامت وارتقای سطح آگاهی مردم در حوزه بهداشت و سلامت را همچون مولفه های اجتماعی مثبت کرونا دانست و کوشش برای هوشمند سازی سیستم خدمات و فرآیندها، تقویت حس همبستگی و شکل گیری حرکت های جهادی را برای مهار کرونا خواهان شد.
دکتر مسجدی بحث مدیریت و نظارت بر رسانه های اجتماعی را جدی عنوان نمود و اظهار داشت: بعنوان نمونه مباحث نادرستی که گاها درباره نگرش نسبت به واکسیناسیون مطرح شده، از منظر روانشناسی فوبیای تزریق واکسن را به وجود آورده است. همین طور شایعات، اخبار ساختگی و اظهارنظر بعضی از افراد غیرمسئول، درمان های تقلبی و ادعاهای مختلف در این عرصه از دیگر مباحث قابل توجه است.
وی با تاکید بر اهمیت فعالیت و اطلاع رسانی صحیح، کارآمد و بموقع رسانه ها، پرهیز از انتشار شایعات و اطلاعات ساختگی را خواهان شد.
وی همین طور جدایی از خانواده و دوستان در دوران کرونا را بسیار قابل توجه دانست و اظهار داشت: این مساله به افزایش انزوای اجتماعی و نزاع های خانگی بین زوجین و بین والدین و فرزندان منجر گردیده است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به کمبود دارو، موادغذایی و از دست دادن دستمزدها در بحران کرونا، ضرورت برنامه ریزی و تمهیدات لازم در ستاد ملی کرونا را مورد تاکید قرار داد.
مدیر گروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همین طور از مشکلات اقتصادی، بیکاری های گسترده، مشکلات مستاجران، انزوای ناشی از قرنطینه، تعطیلی مدارس و افزایش بار مسئولیت مادران و معلمان بعنوان تبعات اجتماعی منفی کرونا نام برد.
دکتر مسجدی همین طور بر نقش رسانه ها در مدیریت تبعات روانشناختی و اجتماعی کرونا اصرار کرد و اظهار داشت: در این میان نحوه دیالوگ و گفت وگوی مسئولان با مردم و رسانه ها نیز اهمیت به سزایی در مدیریت شرایط دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در پایان، برنامه ریزی مناسب درباب تخصیص منابع با هدف کنترل کرونا، مقابله با شایعات، تقویت روحیه همدلی ونوع دوستی، کمک به مشاغل و خانواده های لطمه پذیر، مستندسازی کارهای جهادی، پشتیبانی از تولیدکنندگان، حفظ اعتماد بوسیله روابط صادقانه، تدوین دستورالعمل مدیریت اضطراب، اقدامات روانشناختی در زمینه سوگ های کرونائی، حمایت روانی از کارکنان سلامت و خانواده های آنان، فراهم کردن زیرساخت ها و توجه بیش از پیش به سالمندان و افراد کم توان ذهنی را بعنوان راهکارهایی برای کاهش بار ناشی از صدمات کرونا را خواهان شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب