یافته جدید محققان؛

استفاده از سلول های بند ناف برای نجات جان بیماران كرونائی

استفاده از سلول های بند ناف برای نجات جان بیماران كرونائی روان ما: تحقیقات جدید، سلول های بند ناف را بعنوان یک روش درمانی بالقوه برای کووید19 شناسایی کرده است.



به گزارش روان ما به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، یک آزمایش بالینی کوچک نشان میدهد سلول های بنیادی بدست آمده از بند ناف می توانند میزان مرگ و میر بیماران کرونائی زیر دستگاه تنفسی ونتیلاتور را کاهش دهند.
محققان پی بردند این سلول ها ممکنست به آرامش توفان سیتوکینی که در سندرم حاد تنفسی نقش دارد کمک کنند.
به نظر می رسد این روش درمانی در میان بیماران مبتلا به بیماریهای زمینه ای همچون چاقی، بیماری کلیوی و دیابت بسیار مؤثر باشد.
محققان بیمارستان سیپتو مانگونکوسومو اندونزی، در این آزمایش بطور تصادفی به ۴۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹، سلول های بنیادی بند ناف در محلول سالین یا فقط سالین تزریق شد.
همه بیماران مبتلا به ذالت الریه شدید بودند و در چهار بیمارستان زیر دستگاه تنفسی ونتیلاتور قرار داشتند.
نتایج نشان داد از ۲۰ بیمار دریافت کننده سلول های بنیادی، ۱۰ نفر زنده ماندند، در صورتیکه از ۲۰ بیمار در گروه کنترل فقط ۴ نفر زنده مانده بودند.
محققان گزارش دادند که در بین بیمارانی که شرایط سلامتی زمینه ای داشتند، کسانی که تحت درمان با بندناف قرار گرفته بودند ۴.۵ برابر با افزایش احتمال زنده ماندن مواجه بودند.
علت اصلی مرگ در کووید ۱۹، سندرم حاد تنفسی است که ممکنست به سبب واکنش بیش از اندازه سیستم ایمنی موسوم به توفان سیتوکینی اتفاق بیفتد.
نوعی سلول بنیادی که پژوهشگران در آزمایش جدید استفاده کردند، سلول استرومایی مزانشیمی یا MSC نامیده می شود، که در درمان بیماریهای ریوی مانند آسم و بیماری انسدادی مزمن ریوی مؤثر بوده است.
به نظر می رسد سلول های بنیادی مزانشیمی با کاهش واکنش های التهابی سیستم ایمنی، این شرایط را بهبود می بخشند.
سلول ها در چندین بافت بدن همچون مغز استخوان و بافت چربی و همین طور بند ناف نیز یافت می شوند.
سلول های بنیادی در بند ناف قابل دسترس تر هستند. به علاوه، کمتر احتمال دارد که سیستم ایمنی گیرنده، سلول های بند ناف را رد کند.
محققان نتیجه گرفتند که سلول های بنیادی مزانشیمی ممکنست با تغییر سیستم ایمنی بدن بیماران به حالت ضد التهابی، احتمال زنده ماندن را در بین بیماران حاد کرونائی بالا برند.
محققان معتقدند که رویکرد آنها می تواند به یک درمان مؤثر برای بیماران کووید ۱۹ در مراقبت های ویژه که به درمان معمولی پاسخ نمی دهند، منجر شود.


منبع:

1400/04/01
20:57:00
5.0 / 5
1030
تگهای خبر: بیمار , بیمارستان , بیماری , چاقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی