یافته محققان آلمانی؛

فاموتیدین و آسپرین در کاهش شدت بیماری کووید ۱۹ مفید هستند

فاموتیدین و آسپرین در کاهش شدت بیماری کووید ۱۹ مفید هستند مطالعه پژوهشگران نشان میدهد داروی سوزش معده ˮفاموتیدینˮ همراه با آسپرین از شدت بیماری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19 کاهش می دهد.



به گزارش روان ما به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه فوق تحلیلی دقیق توسط پژوهشگران دانشگاه ویرجینیا ایالات متحده و دانشگاه هامبولت آلمان بر روی یافته های تحقیقاتی قبلی نشان داده است که داروی فاموتیدین در کنار آسپرین می تواند از شدت بیماری و مرگ و میر در مبتلایان به کووید ۱۹ پیشگیری کند.
این مطالعه شواهد واقعی را برای بهبود نتایج با آنتاگونیست های گیرنده هیستامین H۲ (H۲RA) مانند فاموتیدین و آسپرین در بیش از ۲۲ هزار بیمار کرونائی نشان داد.
یک شبکه ارتباطات عملکردی بین هیستامین و H۲RA از یک سو و مسیرهای فیزیولوژیکی متفاوت از طرف دیگر وجود دارد. این مسیرهای علامت دهی شامل سیستم گوارشی (کاهش اسید) و التهاب های نامنظم (توفان سیتوکینی) است که به احتمال زیاد زمینه ساز خیلی از مشکلات ناشی از کووید ۱۹ است.
تیم مطالعه معتقد می باشد که فاموتیدین در درمان کووید ۱۹ مفیدست برای اینکه توانایی H۲RA را در مسیرهای پیش التهابی که در هنگام عفونت نامنظم می شوند می کاهد.
تجزیه و تحلیل دقیق پرونده پزشکی بازماندگان کرونائی نشان داد که تعداد قابل توجهی از آنها مبتلا به سوزش معده مزمن بودند و از داروی ارزان قیمتی به نام فاموتیدین استفاده می کردند.
به گفته پژوهشگران بنظر می رسد فاموتیدین در دوزهای بالا (معادل حدود ۱۰ قرص) شانس زنده ماندن برای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را بیشتر می کند، خصوصاً هنگامی که با آسپرین همراه باشد. همین طور بنظر می رسد مانع از شدت پیشرفت بیماری شده و موجب می شود بیماران کمتر به مرحله ای برسند که به لوله گذاری یا دستگاه تنفس مصنوعی نیاز داشته باشند.
به گفته پژوهشگران، «اساساً، سیستم ایمنی بدن در زمان مبتلاشدن به این بیماری گرفتار مشکل می شود و آغاز به حمله به اندامی مانند بافت ریه سالم می کند، برای اینکه از بین بردن ویروس مهاجم بسیار ناامیدکننده است.»
نظریه تیم مطالعه این است که فاموتیدین این واکنش را سرکوب می کند. بااینکه این دارو با هدف خاصی یعنی مسدود کردن گیرنده های هیستامین که به تولید اسید در معده کمک می نماید، تولید شده است اما مانند سایر داروها می تواند عوارض جانبی بوجود آورد.

1400/05/31
11:46:20
5.0 / 5
533
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی