فلوشیب جراحی چاقی:
چاقی 25 درصد جمعیت کشور
به گزارش روان ما، فلوشیب جراحی چاقی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد مردم کشور گرفتار چاقی و اضافه وزن هستند، اظهار داشت: جراحی چاقی زیبایی نیست بلکه درمان دیابت، فشارخون بالا و رفلاکس معده در مبتلایان به افراد چاق است.
به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، شهریار عزیزی در نشست چالش و باید و نبایدهای جراحی چاقی اضافه کرد: تغذیه مردم به سمت مصرف غذاهای آماده در جامعه و بی تحرکی افزایش پیدا کرده است. در صورتی که چاقی صدمه زیادی به سیستم ایمنی بدن وارد می نماید و پیشگیری مهم ترین اصل بوده و باید با سیاستهای موجود وزارت بهداشت جلوی چاقی را گرفت.
وی با اشاره به اینکه دیابت، فشار خون، نازایی، رفلاکس معده پس از جراحی چاقی قابل درمان است، اظهارداشت: ۸۰ درصد فشارخون بالا و ۷۰ درصد نازایی در مبتلایان به چاقی پس از انجام جراحی قابل درمان بوده و در واقع با عمل جراحی ۸۰ درصد اضافه وزن کاسته می شود.
این پزشک با تکیه بر این که افراد پس از جراحی چاقی باید سبک زندگی سالمی را داشته باشند، افزود: جراحی در کودکان چاق هم باید صورت گیرد چونکه در بزرگسالی گرفتار مشکلات و بیماری های جبران ناپذیری می شوند، به طور مثال کودکانی به ما رجوع می کنند که دارای وزن بالای ۱۵۰ کیلو هستند.
عزیزی، آمبولی قلب را در افراد چاقی که جراحی می کنند، یک درصد بیان کرد و اظهار داشت: جراحی چاقی زیبایی نیست و در واقع درمان است و در عین حال پیکر تراشی برای فرم دهی بدن بوده و روش کنترل چاقی نیست، افراد در این حوزه نباید به تبلیغات فضای مجازی اعتماد کنند چونکه فریبنده و تبعات زیادی دارد.
۱۸درصد کودکان اضافه وزن دارند
مستانه تابش متخصص تغذیه هم در این جلسه اظهار داشت: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت حدود ۳۲۰ کودک در دنیا گرفتار اضافه وزن و ۱۶۰ میلیون کودک هم چاق هستند و بیماری کرونا بشدت روی افزایش چاقی اثر گذاشته است.
وی افزود: در ایران هم حدود ۱۸ درصد کودکان دارای اضافه وزن و ۱۰ درصد چاق هستند و به طور کلی ۵۶ درصد جمعیت کشور گرفتار درجاتی از چاقی هستند، دسترسی زیاد به تلفن همراه، مصرف غذاهای آماده و کم تجرکی در دوران همه گیری کرونا سبب افزایش چاقی در جامعه بخصوص کودکان شده است و حجم مصرف فست فودها را افزایش داده است.
در ایران هم حدود ۱۸ درصد کودکان دارای اضافه وزن و ۱۰ درصد چاق هستند. تابش تصریح کرد: افراد برای جلوگیری از بیماریها لازم است سبک تغذیه سالم را در پیش بگیرند و افرادی که مبادرت به جراحی چاقی می کنند هم لازم است بر مبنای الگوی غذای سالم، نیازهای ضروری بدن تامین گردد تا علاوه بر وزن مناسب، گرفتار سوء تغذیه نشوند.
مجتبی کریمی روانپزشک هم در مورد اختلالات در رابطه با روان و غذا اظهار داشت: غذا را برای تأمین انرژی و نیازهای بدن استفاده می نماییم افرادی که مشکلات تروما و هیجانی زیاد دارند میل به غذا زیاد داشته و تعادل را رعایت نمی کنند و این پرخوری سبب چاقی و اضافه وزن می شود.
وی افزود: کسانی که رفتارهای خودکشی داشته، مبتلا به اختلالات مصرف مواد مخدر هستند، یا نگرانی زیاد راجع به ظاهر خود دارند، از لحاظ پزشکی نیازی به جراحی چاقی ندارند و برخی داروها روی سیستم اشتها اثر گذاشته و منجر به چاقی می شود.
سید راشد مهدوی، متخصص داخلی هم با اشاره به اینکه فشار خون، دیابت و آپنه خواب بعنوان بیماری های همراه چاقی است، اظهار داشت: بیماری های کلیوی و کبدی چرب، آرتروز، بیماری های مفصلی همچون بیماری های در رابطه با چاقی است.
وی اظهارداشت: در بعضی افراد نخستین قدم در درمان چاقی جراحی است و معمولاً در افراد دارای بی ام آی بالای ۳۵ تا ۴۰ کاندید جراحی هستند و در واقع هدف درمان چاقی و جراحی فقط زیبایی نیست بلکه درمان برخی بیماری ها مثل مشکلات کلیوی و دیابت مدنظر است.
منبع: روان ما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب