وزیر بهداشت:
بسته اقدامات اجرائی طرح ملی پزشک خانواده به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ می شود
به گزارش روان ما، وزیر بهداشت و درمان با تکیه بر نقش کلیدی پزشک خانواده و نظام ارجاع در پیشرفت عدالت در سلامت، اظهار داشت: ظرف هفته آتی بسته ای از اقدامات و برنامه های اجرائی آماده و به دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ می شود.
به گزارش روان ما به نقل از خبرگزاری ایرنا از وزارت بهداشت، محمدرضا ظفرقندی روز یکشنبه در نشست هم اندیشی کمیته های تخصصی برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، با تاکید بر استمرار فعالیت کمیته های تخصصی، خواهان تداوم برنامه ریزی ها و پیگیری منسجم امور شد.
وی ضمن اشاره به لزوم هماهنگی با استانداری ها و فرمانداری ها برای اجرای اثربخش برنامه در سطح استان ها، اظهار نمود: باید مجموعه ای از اقدامات هماهنگ در چارچوب برنامه ای مشخص، به سازمان برنامه و بودجه ارائه شود تا مبحث تأمین منابع مالی و پرداخت بموقع و مشخص خدمات، در دستورکار قرار گیرد.
ظفرقندی تصریح کرد: ظرف هفته آینده بسته ای از اقدامات و برنامه های اجرایی آماده و به دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ می شود.
وزیر بهداشت ضمن اشاره به همراهی دانشگاه ها در ارائه پیشنهادات، اظهار داشت: مطالب دریافتی از دانشگاه ها درحال بررسی است و کمیته های تخصصی نیز درحال ارزیابی نهائی این موارد هستند.
بر اساس این گزارش، در این جلسه، که با هدف هماهنگی هرچه بیشتر ارکان اجرایی و تخصصی برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع برگزار شد، ستاد اجرایی کشوری ضمن ارائه انتظارات خود از کمیته های تخصصی، بر لزوم همکاری و انسجام بیشتر میان واحدهای مرتبط، تاکید کرد.
در قسمتهایی از جلسه، در حوزه فرایند نظام ارجاع و تعالی بالینی، مبحث تدوین مسیر و نقشه ارجاع، تعیین ظرفیتهای سطح دو و سه و تعیین تکلیف ایستگاههای ارجاع مورد بررسی قرار گرفت همینطور در حوزه آمار و فنآوری اطلاعات، بر اهمیت برقراری مسیر تبادل داده میان سطوح مختلف ارائه خدمات، توسعه زیرساخت های نوبت گیری، ارسال پاسخ ارجاع (پسخوراند) و اتصال داده های بالینی تاکید شد.
در حوزه منابع مالی، موضوع هایی چون تدوین فرایند گردش مالی و طراحی نظام پرداخت کارآمد و به هنگام عنوان شد. همینطور در زمینه پایش و نظارت، بر لزوم تدوین نظام اعتباربخشی، طراحی شاخصهای اجرایی برنامه و ایجاد داشبوردهای تحلیلی در سامانه سطح یک تأکید شد.
توانمندسازی منابع انسانی از دیگر محورهای مهم جلسه بود. در این حوزه، طراحی محتوای آموزشی تخصصی، تدوین برنامه های آموزشی در چارچوب دوره های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت و تأمین نیروی انسانی آموزش دیده بعنوان لزوم اجرایی برنامه عنوان شد.
در حوزه فرهنگ سازی و مشارکت اجتماعی نیز راهکارهایی جهت طراحی محتوای آموزشی برای گروههای مختلف همچون مردم، ارائه دهندگان خدمات و سیاست گذاران بررسی گردید همینطور سازوکارهای جلب مشارکت های بین بخشی برای پشتیبانی از اجرای اثربخش برنامه مورد توجه قرار گرفت.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب