موارد تقلب در پودر و عصاره های زعفران بالا رفته است
به گزارش روان ما، رئیس اداره لابراتوار کنترل غذا و دارو با اشاره به رشد عرضه پودر و عصاره های پودری زعفران تقلّبی در بازار و فضای مجازی، نسبت به خطرات استفاده از این محصولات گوشزد نمود.
دکتر رویا امیری با اشاره به اینکه ظاهراً سهولت مصرف و قیمت مناسب پودر و عصاره های زعفران باعث افزایش تقاضای این محصولات شده است، اظهار داشت: پودر شدن زعفران امکان اختلاط آن با مواد ارزانقیمت همچون زردچوبه، گلرنگ، پودر پوست انار و رنگ های مصنوعی را بیشتر می کند و زمینه بروز تقلب را فراهم می آورد.
وی با هشدار نسبت به وجود رنگ های مصنوعی بخصوص تارترازین (رنگ آمیزی مصنوعی) در تعدادی نمونه های جعلی اضافه کرد: این رنگ می تواند عوارضی مانند حساسیت، بیش فعالی در کودکان و افزایش ریسک بروز سرطان را به همراه داشته باشد که این امر نظارت دقیق تر مصرف کنندگان را ضروری می کند.
رئیس اداره لابراتوار کنترل غذا و دارو افزود: عصاره های پودری معمولا حاوی مواد پرکننده و درصدی از پودر یا عصاره زعفران هستند، ازاین رو تشخیص محصول اصل از جعلی دشوارتر است.
وی ادامه داد: باآنکه آزمایش های تخصصی دقیق ترین روش تشخیص شمرده می شود، اما مصرف کنندگان می توانند با چند آزمون ساده (رنگ، طعم و عطر) اصالت محصول را تا حدودی ارزیابی کنند.
امیری با تکیه بر اهمیت خرید از فروشگاه های معتبر اظهار داشت: قیمت های غیرواقعی و خیلی پایین مهم ترین نشانه محصولات جعلی است، توجه به پروانه ساخت بهداشتی و اصالت بسته بندی باید در اولویت مصرف کنندگان باشد.
منبع: سازمان غذا و دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب