نتایج غیرمنتظره در مورد تأثیر چربی اشباع بر سلامت قلب

نتایج غیرمنتظره در مورد تأثیر چربی اشباع بر سلامت قلب روان ما: تیمی از پژوهشگران با بررسی نتایج ده ها مطالعه بالینی شامل صد ها هزار شرکت کننده، اثرات چربی اشباع بر سلامت قلب و عروق را تحلیل و بررسی کردند.



باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - چربی اشباع که بطور طبیعی در کره، پنیر و گوشت قرمز یافت می شود، برای دهه ها به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. ادعا می شد که چربی اشباع موجب گرفتگی عروق و افزایش ریسک حملات قلبی و سکته مغزی می شود و مصرف بیش از اندازه آن یکی از عوامل اصلی ضعف سلامت قلب است.
حالا، پژوهشگران دریافته اند که کاهش مصرف چربی اشباع، خطر مرگ را برای بیشتر افراد کاهش نمی دهد، اما ممکنست برای افرادی که در معرض خطر بیشتری هستند، مفید باشد.
یک بررسی اخیر، داده های بالاتر از ۶۶۰۰۰ شرکت کننده را در ۱۷ آزمایش که حداقل دو سال به طول انجامید، تحلیل و بررسی کرد و رژیم های غذایی کم چرب اشباع را با جایگزین های غذایی مختلف مقایسه کرد.
نتیجه گیری شد که کاهش چربی اشباع در طول پنج سال، فایده قابل توجهی برای افرادی که خطر قلبی عروقی کم یا متوسطی دارند، نشان نداده است.
نتایج نشان داد که این مزایا در افراد در معرض خطر بالاتر، بارزتر بوده و در درجه اول با جایگزینی چربی اشباع شده با چربی چند غیراشباع مرتبط بوده است، نه فقط کاهش مصرف چربی اشباع شده.
بااینکه کاهش چربی اشباع منجر به کاهش سطح کلسترول تام و کلسترول LDL (بد) شد، اما این بهبود ها به کاهش تعداد حملات قلبی یا مرگ و میر در میان افراد کم خطر منجر نشد.
این بررسی نشان داد که مداخلات غذایی بیشتر به سود افراد پرخطر است، برای اینکه می توانند احتمال مرگ، حملات قلبی و سکته های غیرکشنده را کاهش دهند.
پژوهشگران بر لزوم مطالعات بیشتر برای درک تأثیر جایگزینی چربی اشباع شده با پروتئین، نه فقط کربوهیدرات، تاکید کردند تا سفارش هایی ارایه شود که با دستورالعمل های غذایی مدرن همسو باشد.
سایر متخصصان نسبت به تغییر دستورالعمل های غذایی فعلی پیش از درک اثرات طولانی مدت چربی اشباع شده هشدار دادند، برای اینکه این بررسی نتایج را در یک دوره ده ساله، بازه زمانی استاندارد برای ارزیابی خطر بیماری قلبی، بررسی نکرده است.
آنها خاطرنشان کردند که همه چربی های اشباع شده به یک شکل بر بدن تأثیر نمی گذارند. اثرات چربی های موجود در گوشت قرمز و فرآوری شده ممکنست با چربی های موجود در محصولات لبنی تخمیر شده متفاوت باشد.
پروفسور تام سندرز، متخصص تغذیه در کالج کینگ لندن، تاکید کرد که سفارش های عمومی برای کاهش مصرف چربی اشباع شده، با هدف کاهش میانگین سطح کلسترول و بنابراین کمک به پیش گیری از بیماریهای قلبی عروقی در افراد در معرض خطر و عموم مردم است.
تحقیقات دیگر، تأثیر سریع رژیم غذایی سرشار از چربی اشباع شده بر سلامت را نشان داده اند. مطالعه ای در دانشگاه آکسفورد نشان داد که مصرف بالای چربی اشباع شده منجر به افزایش ۱۰ درصدی کلسترول LDL (بد) و افزایش ۲۰ درصدی چربی کبد می شود که خطر مبتلاشدن به بیماریهای قلبی، بیماریهای کبدی و دیابت نوع ۲ را بیشتر می کند. برعکس، مصرف چربی های غیراشباع چندگانه سالم، سطح کلسترول و سلامت قلب را بهبود می بخشد.
این بررسی در سالنامه پزشکی داخلی انتشار یافته است.
منبع: دیلی میل
حرف آخر اینکه
باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - چربی اشباع که به طور طبیعی در کره، پنیر و گوشت قرمز یافت می شود، برای دهه ها بشدت مورد انتقاد قرار گرفته است. ادعا می شد که چربی اشباع باعث گرفتگی عروق و افزایش خطر حملات قلبی و سکته مغزی می شود و مصرف بیش از حد آن یکی از عوامل اصلی ضعف سلامت قلب است.
حالا، محققان دریافته اند که کاهش مصرف چربی اشباع، خطر مرگ را برای بیشتر افراد کاهش نمی دهد، اما ممکنست برای اشخاصی که در معرض خطر بیشتری هستند، مفید باشد.
یک بررسی اخیر، داده های بالاتر از ۶۶۰۰۰ شرکت کننده را در ۱۷ آزمایش که حداقل دو سال به طول انجامید، تجزیه وتحلیل کرد و رژیم های غذایی کم چرب اشباع را با جایگزین های غذایی مختلف مقایسه کرد.
نتیجه گیری شد که کاهش چربی اشباع در طول پنج سال، فایده قابل توجهی برای اشخاصی که خطر قلبی عروقی کم یا متوسطی دارند، نشان نداده است.
نتایج نشان داد که این مزایا در افراد در معرض خطر بالاتر، بارزتر بوده و در درجه اول با جایگزینی چربی اشباع شده با چربی چند غیراشباع مرتبط بوده است، نه فقط کاهش مصرف چربی اشباع شده.
بااینکه کاهش چربی اشباع منجر به کاهش سطح کلسترول تام و کلسترول LDL (بد) شد، اما این بهبود ها به کاهش تعداد حملات قلبی یا مرگ و میر در بین افراد کم خطر منجر نشد.
این بررسی نشان داد که مداخلات غذایی بیشتر به سود افراد پرخطر است، به جهت اینکه می توانند احتمال مرگ، حملات قلبی و سکته های غیرکشنده را کاهش دهند.
محققان بر ضرورت مطالعات بیشتر برای درک تاثیر جایگزینی چربی اشباع شده با پروتئین، نه فقط کربوهیدرات، تاکید نمودند تا سفارش هایی ارائه شود که با دستورالعمل های غذایی مدرن همسو باشد.
سایر متخصصان نسبت به تغییر دستورالعمل های غذایی فعلی قبل از درک اثرات طولانی مدت چربی اشباع شده اخطار دادند، به جهت اینکه این بررسی نتایج را در یک دوره ده ساله، بازه زمانی استاندارد برای ارزیابی خطر بیماری قلبی، بررسی نکرده است.
آنها خاطرنشان کردند که همه چربی های اشباع شده به یک شکل بر بدن تاثیر نمی گذارند.


منبع:

1404/09/27
11:50:17
5.0 / 5
6
تگهای خبر: استاندارد , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
روان ما Ravanema
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی : اطلاعات مفید در حوزه روانشناسی و روانپزشکی : روان ما، همراه شما در راه سلامت روان