مسائل تغذیه ای عامل نیمی از مرگ ومیرهای بیماری های غیرواگیر
روان ما: تفاهم نامه همكاری وزارت آموزش وپرورش و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور به امضاء رسید.
به گزارش روان ما به نقل از ایسنا، آیین امضای تفاهم نامه همکاری معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش وپرورش و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با رویکرد سبک زندگی سالم دانش آموزان برگزار و درباب همکاری اجرای هر چه بهتر پروژه کنترل وزن و چاقی دانش آموزان گفتگو شد.
در این مراسم که در محل انستیتوی تغذیه ایران برگزار شد، مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش وپرورش اظهار داشت: امضای تفاهم نامه با انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور کمک شایانی به همکاری پایدار در امتداد تغییر سبک زندگی دانش آموزان دارد.
ایشان سپس با اشاره به طرح کنترل وزن و چاقی دانش آموزان اضافه کرد: این طرح چند هدف مهم را مدنظر دارد که مهم ترین آن برنامه لقمه سالم و تغذیه سالم دانش آموز است که ۴۰هزار پایگاه تغذیه سالم در کشور را تحت پوشش قرار می دهد.
حمیدی اجرای این طرح را در امتداد مداخله تغذیه ای ۱۴میلیون دانش آموز دانست و اظهار داشت: این طرح همه اقشار جامعه را ازجمله افراد لاغر، چاق و متناسب را مشخص و تحت بررسی قرار می دهد.
وی با مهم دانستن همکاری با انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در امتداد انجام طرح های ملی آموزش وپرورش بیان داشت: با این همکاری ها در چارچوب کمپین ها و مشاوره ها و مواردی که در تفاهم نامه قید شده است می توان عنوان تغذیه سالم، وزن سالم وزندگی سالم اجرائی کرد.
حمیدی در ادامه هدف از اجرای طرح را کاهش ۳درصدی چاقی بین دانش آموزان اعلام نمود و اظهار داشت: در این راستا تلاش نموده ایم خانواده ها را در این طرح وارد کرده و ۱۶الگوی مشارکتی برای آنها تعریف کرده ایم.
حمیدی اضافه کرد: غربالگری دانش آموزان چاق، مشارکت مؤثر خانواده در کنترل چاقی و اضافه وزن را ازجمله برنامه های امسال مدارس عنوان نمود و اظهار داشت: مدرسه می تواند با اجرای دقیق برنامه های سلامت، به چاقی دانش آموزان اختتام دهد.
وی اظهار داشت: مشکل اضافه وزن در دوران قرنطینه کرونایی را هم باید در نظر گرفت و طرح کنترل اضافه وزن و چاقی کودکان نیز به همین دلیل طراحی شده است.
وی اشاره کرد: طبق گزارش های رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی۶۰درصد مبتلاشدن به دیابت و ۱۸درصد مبتلاشدن به بیماری های قلبی عروقی براثر اضافه وزن و چاقی است و همین طور ۲تا ۹درصد هزینه های سلامت صرف نتایج چاقی افراد جامعه می شود.
وی از آغاز طرح غربالگری دانش آموزان خبرداد و اضافه کرد: بعد از درج BMI دانش آموزان در سامانه سناد که تا 15 آبان ادامه خواهد داشت، در اسفند باردیگر پایش صورت خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: دانش آموزان با کمک خانواده های خود می توانند بوسیله برنامه هایی که در شبکه شاد بارگذاری شده است وزن خودرا کنترل کنند و به انجام کارهای ورزشی بپردازند، بدین سبب آموزش خانواده ها یکی از برنامه های معاونت تربیت بدنی و سلامت در شرایط کرونا است.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در همین رابطه اظهار داشت: با پیگیری و جدیت طرفین درنهایت این تفاهم نامه با وزارت آموزش وپرورش به امضا رسید و توانستیم در همکاری دوطرفه جمعیت ۱۴میلیونی دانش آموزان و یک میلیونی معلمان که به همراه خانواده های آنها نیمی از جمعیت کشور را می سازند برای اجرای برنامه های تغذیه ای، پوشش دهی نماییم.
جلال الدین میرزای رزاز با تاکید بر اینکه دستگاه هایی مانند وزارت بهداشت، جهاد کشاورزی و سازمان ها و نهادهای دیگر که تامین مایحتاج اولیه را به عهده دارند باید مهم ترین هدف آنها ترویج تغذیه سالم باشد، اظهار داشت: وقتی که آمار بیماری های غیر واگیر بالای 65 درصد است یعنی سلامت عمومی جامعه خوب نیست.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش وپرورش وی اظهار داشت: با مطالعات صورت گرفته 55 تا 60 درصد عامل مرگ ومیر بیماری های غیر واگیر مسائل تغذیه ای هستند اگر ما در این بخش ورود پیدا نماییم و سواد تغذیه مردم را بالا ببریم مطمئناً در دو دهه آینده با کاهش بار بیماری ها مواجه خواهیم شد و کاهش ۵۰درصدی بار بیماری غیر واگیر را خواهیم داشت.
منبع: ravanema.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب