یك متخصص ویروس شناسی عنوان كرد؛

افزایش قدرت انتقال و سرایت پذیری ویروس كرونا

افزایش قدرت انتقال و سرایت پذیری ویروس كرونا به گزارش روان ما یک متخصص ویروس شناسی، اظهار داشت: آخرین یافته در مورد ژن کووید 19، نشان از افزایش قدرت انتقال و سرایت پذیری ویروس دارد.



به گزارش روان ما به نقل از مهر، مریم واعظ جلالی، با اشاره به مهم ترین تغییرات ویروس کرونا از شروع شیوع تا به امروز، اظهار نمود: این تغییرات فقط با ژنتیک ویروس مرتبط می باشد و ربطی به عملکرد حیات ویروس ندارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه جهت بررسی تغییرات ویروس، دسترسی به آزمایشگاه های سطح سه، مطالعات و آزمایش های فراوان ضرورت دارد، اضافه کرد: کرونا ویروس، ویروس خاصی است که باید در سطوح بالای ایمنی و در آزمایشگاههای مجهز بررسی شود.
به گفته این متخصص ویروس شناسی پزشکی، آخرین یافته درمورد این ویروس و ژنتیک آن نشان از افزایش قدرت سرایت پذیری و انتقال دارد.
وی اشاره کرد: ویروس کووید ۱۹ برای افزایش قدرت انتقال، میزان پروتئین های خودرا نیز افزایش داده است.
واعظ جلالی با اعلان اینکه کرونا ویروس جدید همانند سایر ویروس ها، میل شدیدی به بقا در طبیعت دارد، اضافه کرد: تحقیقات بیان کننده این مهمست که احیانا تعداد پروتئین های گیرنده سلولی که در سطح ویروس پراکنده شده است بمراتب از روزهای اول شیوع تا به امروز بیشتر و قویتر شده، به عقیده پژوهشگران بسته شدن راه های ورودی انتقال ویروس به کمک ماسک و افزایش رعایت فاصله فیزیکی، فرصت جولان و سرایت پذیری را محدود تر کرده بدین سبب ویروس ترجیح می دهد اگر چنانچه وارد بدن فردی می شود با قدرت سرایت پذیری بیشتری عمل کند.
وی اظهار داشت: در میزان سرایت پذیری کرونا ویروسی که در حال چرخش است تغییراتی به وجود آمده اما این تغییرات، تغییراتی نیست که منجر به تغییرات عملکردی و تغییر نوع بیماری ناشی از عفونت ویروسی شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: تنها چیزی که درباره ویروس تغییر کرده، قدرت انتقال و سرایت پذیری است که این تغییر نیز در امتداد تقویت انتقال است تا ویروس فرصت داشته باشد بهتر و موثرتر به حیات خود ادامه دهد.
واعظ جلالی با اعلان اینکه به سبب شیوع گسترده و همه گیری بیماری کرونا، افراد با شرایط و پاسخ ایمنی مختلف در مقابل این ویروس واکنش نشان می دهند، اضافه کرد: بیماری زمینه ای، عفونت های مختلف و سایر بیمارها بر عملکرد ویروس موثر است، بدین سبب همه مبتلایان یک نشانه و علامت واحد را تجربه نمی کنند.
وی اظهار داشت: نمی توان ادعا کرد حجم بالای تغییرات و تنوع عوارض کرونا در بیماران، همگی مربوط به ویروس می باشد چونکه این ویروس ویروسی نیست که مدت ها در بدن بیمار بماند و بتواند چهره بیماری را عوض کند. در نتیجه می توان گفت بیشترعوارض و نشانه های بیماری، که در افراد مختلف، متفاوت گزارش شده است مربوط به پاسخ سیستم ایمنی افراد است.
عضو هیئت علمی دانشگاه با اعلان اینکه برخلاف ویروس عامل بیماری ایدز یا هپاتیت B، ویروس کووید ۱۹ نمی تواند سالها در پیکر شخص باقی بماند ومدت زمان ماندگاری آن در بدن افراد کوتاه است افزود: ویروس کرونا نمی تواند عفونت دائم بوجود آورد واین ویروس، ویروسی است که پس از مدتی از بدن حذف می شود.
به گفته این متخصص ویروس شناسی پزشکی، این مساله که چه عواملی به حذف و یا به بقای ویروس کمک می نماید، نیاز به انجام آزمایش های مداوم در آزمایشگاه دارد و بطور قطع نمی توان در سطح بدن میزبان تغییرات کشنده کرونا را بررسی کرد.

متخصص ویروس شناسی پزشکی دانشگاه با اشاره به اینکه تحقیقات بیان کننده این مساله است که بررسی تغییرات ویروس با دستکاری پروتئینی سطحی ویروس امکانپذیر خواهد بود، اشاره کرد: ویروس های جدیدی که پروتئین سطحی آنها تغییر می کند را باید به سلول زنده تزریق کرد تا متوجه شویم رفتار ویروس در سطح سلول زنده چه تغییراتی خواهدنمود یا مثلا در مدل تکثیر، ورود و یا تولید نسل های آینده ویروس تغییراتی ایجاد می شود یا خیر.
واعظ جلالی با اعلان اینکه انجام تحقیقات مستمر در محیط آزمایشگاهی پژوهشگران را به واکسن و داروی موثر در درمان کرونا نزدیک می کند اظهار داشت: بررسی نحوه تکثیر و تغییرات ویروس در محیط آزمایشگاهی امکانپذیر است.
وی با اشاره به اینکه جمعیت بالایی از ویروس وارد پیکر شخص مبتلا به کرونا می شود وتکثیرپیدا می کند، اشاره کرد: ممکنست در این جریان برخی از ویروس ها تغییر کنند و این تغییر منجر به از بین رفتنشان شود ولی اگر چنانچه ویروس تغییر نکند، ویروس ها تکثیر و واکنش های دیگری از خود نشان خواهد داد.
واعظ جلالی درپاسخ به این پرسش که آیا کرونا توانایی دستکاری ژنتیکی سلول های بدن میزبان را دارد یاخیر نیز اظهار داشت: باتوجه به این که ماندگاری ویروس کرونا در بدن موقتی و کوتاه مدت است بدین سبب این ویروس نمی تواند با دستکاری سلول نقشی در سرطانی کردن سلول داشته باشد، مثلا ویروس هپاتیت Bبا تغییراتی که در ساختار سلول های کبدی به وجود می آورد می تواند امکان مبتلاشدن به سرطان کبد در فرد مبتلا را بالا ببرد.
وی اشاره کرد: ویروس های توانمند می توانند سلول های بدن میزبان را تحت کنترل قرار دهند، ویروس هایی می توانند موجب تغییر در رفتاردر سلول شوند و عملکرد سلول را تغییر دهند که غالبا عفونت های پایدار نیز ایجاد کنند، این ویروس ها مدام در حالت کنش و واکنش هستند و بدین سبب یادمی گیرند که چگونه رفتارکنند که هم خودشان زنده بمانند و هم سلول بدن میزبان را دستکاری کرده ولی زنده نگه دارند.
این متخصص ویروس شناسی پزشکی، تصریح کرد: ویروس هایی که تغییرات ژنتیکی در پیکر شخص ایجاد می کنند، تغییرات آنها ادامه دار بوده و عملکرد سلول را تحت کنترل خود در می آورد و در نهایت نیز رفتار سلول تغییر می کند.
وی با اعلان اینکه ویروس کرونا عفونتی کوتاه مدت است، اشاره کرد: از کرونا بعنوان ویروس و عفونتی کوتاه مدت این توقع را نداریم که قابلیتی داشته باشد که سلول های بدن را تا مدتها تحت تاثیر قرار دهد.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه، عوارضی همانند اختلالات خواب، تغییر رفتار جنسی و یا ریزش موی فرد مبتلا به کرونا می تواند فقط یکی از عوارض بیماری باشد نه ماهیت ویروس.
وی اضافه کرد: این نشانه ها، عارضه های غیرمستقیم ویروس و واکنش سیستم ایمنی میزبان به کروناست چونکه خود ویروس نمی تواند مرکز خواب و یا رفتار جنسی را در مغز کنترل کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه با اعلان اینکه ویروس عامل بیماری کووید ۱۹ زمانیکه وارد بدن می شود به جهت اینکه اندام های اختصاصی مورد نظر خودرا بهتر آلوده کند، به میزان قابل توجهی تکثیرمی شود، توضیح داد: بدن برای دفاع خود در مقابل ویروسها موادی را می سازد که منجر به بروز علائم بیماری ناشی از ویروس می شود. بطور مثال زمانیکه به ویروسی همانند آنفولانزا مبتلا می شویم در ابتدا بدن درد داریم، بی اشتها و یا خسته هستیم و یا برخی علایم دیگر را تجربه می نماییم، ماهیت ویروس بروز هیچ کدام از این علایم نیست بلکه بدن به محض ورود ویروس به سلول، برای حفاظت خود و سایر اندام ها ماده ای تحت عنوان اینترفرون ترشح می کند، این ماده موجب می شود که احساس خستگی و بی حالی داشته باشیم، بدین سبب این سیستم ایمنی بدن است که در مواجه با ویروس واکنشی اینچنینی از خود نشان میدهد.
وی افزود: بدین سان می توان گفت خیلی از علایم در کرونا ویروس هم، علت مستقیم ویروس نیست بلکه فقط ویروس مکانیسم های مختلف دفاعی بدن را روشن می کند.
واعظ جلالی با اشاره به این که خیلی از اپیدمی های نوظهور و جدید ویروسی، بین انسان و حیوان مشترک هستند اظهار داشت: خانواده کرونا ویروس ها توانمندی فوق العاده ای برای انعطاف با میزبان خود دارند، به این معنا که زمانیکه از یک میزبان به میزبان دیگری جهش پیدا می کنند خودرا با شرایط تطبیق می دهند.
وی اشاره کرد: ویروس کرونا ابزاری در اختیار دارد که به صورت مشترک در بدن حیوان و انسان می تواند به ادامه حیات بپردازد.
عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این که پژوهشگران نسبت به شیوع بیماری نوظهوری از خانواده کرونا ویروس در سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵ هشدار داده بودند عنوان کرد: طی مطالعات پیش بینی شده بود که این ویروس توسط خفاش ها به انسان منتقل خواهد شد که نتیجه آن نیزایجاد پاندمی اخیر از بیماری است که ضمن همه گیری بالا در بعضی موارد کشنده نیز است.
وی با اعلان اینکه احتمال ضعیفی برای دست ساز بودن این ویروس وجود دارد، اشاره کرد: برمبنای مطالعات پیشین بنظر میرسد این ویروس بر اثر روال طبیعی زندگی خود و توانمندی زندگی در میزبانهای مختلف وارد جامعه انسانی شده است همانطور که در گذشته نسبت به آن هشدارهایی داده شده بود بدین سبب احتمال دست ساز بودن این ویروس حدودا صفر است.


منبع:

1399/09/24
13:55:29
5.0 / 5
1149
تگهای خبر: اختلال , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی