نقش ویتامین A در مقابله با کرونا

نقش ویتامین A در مقابله با کرونا روان ما: خوزستان کارشناس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به نقش مصرف غذاهای حاوی ویتامین A در سلامت کودکان زیر پنج سال، اظهار داشت: ویتامین A در تنظیم و تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش خطر مبتلاشدن به کرونا و بیماریهای تنفسی موثر است.



ندا فرح بخش در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به نقش ویتامین A در مقابله با کرونا در کودکان زیر پنج سال، اظهار نمود: ویتامین A یکی از ویتامین های بسیار مهمست که نقش مهمی در خیلی از کارهای حیاتی بدن دارد؛ این ویتامین در رشد و نمو، کیفیت بینایی، حفظ بافت های مخاطی بدن مانند لایه های مخاطی اندام های گوارشی و تنفسی و همین طور در دستگاه ایمنی بدن مؤثر است.

وی اضافه کرد: ویتامین A در شکل فرم اصلی خود تنها در منابع حیوانی مانند جگر، شیر و لبنیات وجود دارد. پیش سازهای ویتامین A یعنی کاروتنوئیدها نیز در منابع گیاهی وجود دارند که به ویتامین A تبدیل می شوند.

فرح بخش افزود: میوه های نارنجی و زرد مانند طالبی، گریپ فروت، زردآلو و سبزیجاتی مانند هویج، کدوتنبل، سیب زمینی شیرین و کدو حلوایی از منابع بتاکاروتن هستند. کلم بروکلی، اسفناج و انواع سبزیجات تیره نیز از منابع بتاکاروتن هستند.

وی اظهار داشت: باید توجه کرد که میزان بتاکاروتن در میوه و یا سبزی پررنگ تر، بیشتر است.

کارشناس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: باتوجه به نقش ویتامین A در تنظیم و تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش خطر مبتلاشدن به کرونا و بیماریهای تنفسی، اولین مرحله برنامه مکمل یاری مگادوز ویتامین A برای کودکان دو تا پنج سال، در بعضی استانها همچون خوزستان اجرا شده است.

وی اضافه کرد: برای کودکان زیر دو سال مصرف قطره مولتی ویتامین یا قطره AD جهت مکمل یاری، این گروه استفاده می شود.

فرح بخش بیان کرد: آموزش و مشاوره تغذیه برای مادران دارای کودک زیر پنج سال در حوزه مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین A توسط بهورزان در مناطق روستایی و توسط مراقبین سلامت در پایگاه های سلامت شهری، بمنظور تغذیه بهتر این کودکان و با هدف تقویت سیستم ایمنی بدن و پیش گیری از مبتلاشدن به کرونا در وضعیت کرونائی ارائه می شود.

وی عنوان کرد: همین طور کارشناسان تغذیه در ستاد مرکز بهداشت استان و شهرستان و مراکز خدمات جامع سلامت با ارائه مراقبت های تغذیه ای ضروری، آموزش و مشاوره تخصصی تغذیه بصورت حضوری و غیرحضوری خدمات مورد نیاز را ارائه می دهند. بوسیله سامانه تلفنی مشاوره تغذیه ۴۰۳۰ نیز مشاوره درباب تغذیه مناسب برای پیش گیری از کرونا و تغذیه مناسب حین بیماری و دوره نقاهت، به مردم ارائه می شود.





منبع:

1400/06/24
14:37:31
5.0 / 5
248
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی