فوق تخصص آسم و آلرژی عنوان كرد؛

شرایط تزریق واکسن کرونا در افراد مبتلا به آسم و آلرژی

شرایط تزریق واکسن کرونا در افراد مبتلا به آسم و آلرژی فوق تخصص آسم و آلرژی ضمن اشاره به این که تزریق واکسن کرونا در افراد دارای آلرژی خفیف بلامانع است، اظهار داشت: افرادی که آسم و آلرژی دارند، باید پیش از تزریق واکسن با پزشک مشورت کنند.



به گزارش روان ما به نقل از مهر، مهسا رکابی، ضمن اشاره به این که واکنش های آلرژیک به واکسن های کووید ۱۹ نادر، معمولا خفیف و قابل درمان است، اظهار نمود: عوارض خفیف آلرژیک نباید افراد را از واکسیناسیون ضد کرونا باز دارد.
وی اضافه کرد: از مواردی که در تزریق واکسن کرونا باید مورد توجه باشد واکنش های آلرژیک ناگهانی و فوری به واکسن در صورت سابقه حساسیت است.
فوق تخصص آسم و آلرژی با اشاره به اینکه واکسیناسیون در مواردی نادر می تواند منجر به بروز برخی عارضه ها شود که شیوع بسیار پایینی دارد، تصریح کرد: تورم غدد لنفاوی گردن و یا تورم غدد لنفاوی سمتی از بدن که واکسن بر روی آن تزریق شده مثل بازوی چپ یا راست می تواند تا ۱۰ روز هم ادامه داشته باشد اما اگر بیشتر از این زمان طول کشید فرد می تواند به پزشک رجوع کند.
وی اضافه کرد: سوابق پزشکی دریافت کنندگان واکسن کرونا برای درمان واکنش های آلرژیک احتمالی می تواند کمک کننده باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سفارش کرد: اگر در نوبت اول دریافت واکسن عارضه های خفیفی مثل ایجاد ضایعات پوستی، خارش در محل ضایعه و یا کل بدن داشته باشید، بهتر است ضمن مشورت با پزشک از نوبت دوم واکسن استفاده کنید.
به گفته این فوق تخصص آسم و آلرژی، افرادی که در نوبت اول واکسیناسیون علامت های آلرژیک را تجربه کرده اند بهتر است در مراکز مجهز به تجهیزات اورژانسی و پزشکی نوبت بعدی واکسن کرونا را دریافت نمایند.
رکابی افزود: مبتلایان به واکنش های شدید آلرژیک مثل افت فشار، کهیر، تغییرات علایم حیاتی، واکنش های آنافیلاکسی (یک واکنش آلرژیک جدی و تهدید کننده حیات) احتیاج به مداخله جدی دارد ازاین رو اگر درصورتیکه این افراد در نوبت اول دریافت واکسن این عارضه ها را تجربه کرده اند، پیش از تزریق نوبت دوم حتما با پزشک متخصص آلرژی مشورت کرده تا ریشه های این واکنش ها بررسی شود.
وی اخطار داد: واکنش های شدید آلرژیک مثل کهیر زدن کل بدن، ایجاد ورم لب ها و یا حنجره، خس خس ریه، افت فشار خون و تغییرات در ضربان قلب، استفراغ و یا تغییراتی در سطح هوشیاری همچون تغییراتی است که احتیاج به مداخله جدی دارد.
رکابی تصریح کرد: امکان ایجاد واکنش های آلرژیک در افرادی که یک نوبت واکسن کرونا دریافت کرده اند و بی عارضه بوده اند در نوبت بعدی خیلی کم است.
وی یادآوری کرد: افرادی که گرفتار بیماری های زمینه ای مثل آسم و یا آلرژی هستند هم حتما باید پیش از تزریق واکسن کرونا با پزشک مشورت کنند و در گام بعد واکسن را در مراکز مجهز درمانی دریافت نمایند.
فوق تخصص آسم و آلرژی در ادامه درباره علایم خطرناک آلرژی نسبت به واکسیناسیون کرونا، اظهار داشت: سردردهای بسیار شدیدی که فرد هیچگاه در طول عمر تجربه نکرده و با خم کردن سر به پایین تشدید پیدا کرده و با خوردن مسکن ها بهبود پیدا نمی کند، سردردی که همراه با دوبینی و تاری دید است، اشکال در صحبت کردن، تشنج، دانه های ریز به وجود آمده بر روی بدن و شبیه خون مردگی بوده، تنگی نفس، درد قفسه سینه، ورم یک طرفه پا، درد مداوم شکمی همچون علایم خطرناک واکسیناسیون کرونا هستند که باید بمحض مشاهده حتما به پزشک رجوع شود.
رکابی در ادامه ضمن اشاره به این که زمانی که واکسن برای فرد تزریق می شود حتما باید سابقه حساسیت پرسیده شود و اگر فرد به تخم مرغ یا فرآورده های ناشی از آن یا پروتئین های حیوانی حساسیت دارند، حتما اطلاع بدهد اظهار داشت: در تزریق واکسن برای این افراد باید احتیاط لازم صورت گرفته و تجهیزات لازم برای احیا فرد در دسترس باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: عارضه های شدید واکسن های کرونا بسیار نادر است و مردم نباید از عوارض واکسن های کرونا بترسند و هرچه سریع تر هرنوع واکسنی که در دسترس شأن بود را تزریق کنند.

1400/09/25
11:10:48
5.0 / 5
540
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی