مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:
غذای نامناسب نخستین دلیل مرگ است
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه اعلام نمود: 10 عامل از 19 عامل مرگ در بیماریهای غیرواگیر مربوط به تغذیه است.
به گزارش روان ما به نقل از ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی در وبینار ضرورت توجه به تغذیه کارکنان اظهار داشت: بیماریهای غیرواگیر علت ۶۰ درصد مرگ ها در جهان و ۷۶ درصد مرگ ها در ایران است. این وضعیت در تمام کشورهای با درآمد بالا، متوسط و پایین همچون در ایران که درآمد متوسط دارد، یک روند افزایشی دارد.
وی با اشاره به اینکه الگوی غذایی نامناسب نخستین ریسک فاکتور و نخستین دلیل مرگ هاست، افزود: در یک مطالعه که در ۱۹۵ کشور توسط ۱۳۰ محقق از ۴۰ کشور جهان انجام شد، رژیم غذایی نامناسب با ۱۱ میلیون قربانی نخستین عامل خطر مرگ در جهان شناخته شده و یک پنجم مرگ ها را در جهان داراست.
وی اضافه کرد: در سال ۲۰۱۷ ایران ۲۹۹ هزار مورد مرگ داشته است که این رقم در سال ۲۰۴۰ میلادی به حدود ۸۰۰ هزار مورد می رسد که ۳۹۰ هزار مورد آن ناشی از بیماریهای غیرواگیر خواهد بود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اظهار داشت: بار اقتصادی ناشی از بیماریهای غیرواگیر سالانه معادل ۴۴۶ هزار میلیارد تومان یعنی معادل ۳ درصد تولید ناخالص ملی (GDP) و هزینه غیرمستقیم این بیماریها معادل ۲۳۸.۲ هزار میلیارد تومان در کشور خواهد بود.
عبداللهی اظهار داشت: آخرین مطالعه سال ۱۴۰۰ در گروه سنی ۱۸ تا ۶۵ سال نشان میدهد که یک سوم جمعیت فعال کشور دارای کلسترول بالا، ۴۰ درصد آقایان و ۳۶ درصد خانم ها دارای اضافه وزن و ۵۱ درصد جمعیت تحرک بدنی کافی ندارند.
وی با اشاره به اینکه ایرانیان ۹.۷ گرم در روز یعنی دو برابر مقدار سفارش شده که مصرف روزانه ۵ گرم نمک است، بیشتر نمک مصرف می کنند، بیان داشت: با افزایش مصرف سبزی و میوه، کاهش مصرف روغن، کاهش اسید چرب اشباع و افزایش تحرک بدنی و کنترل وزن شاهد کاهش ۲۷ درصدی غیبت در کار، کاهش ۲۶ درصدی هزینه های مراقبتی و کاهش ۳۲ درصدی هزینه های ناتوانی و معلولیت ناشی از بیماریها خواهیم بود.
وی اشتغال حدود ۸.۵ میلیون کارمند در دستگاه های مختلف را یاد شده قرار داد و افزود: برمبنای بند ۸ مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در اسفند ۹۴ دستگاه های اجرائی مکلف به تدوین برنامه عملیاتی بهبود وضعیت سلامت کارکنان خود برمبنای بسته پایه خدمات سلامت کارکنان دولت که مسئولیت تهیه آن به وزارت بهداشت محول شده است، هستند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تشکیل کمیته راهبردی بهبود تغذیه کارکنان متشکل از نمایندگان دستگاه های اجرائی، ابلاغ بسته اجرائی تغذیه کارکنان، تدوین برنامه عملیاتی بهبود تغذیه کارکنان در هر دستگاه اجرائی، برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت در حوزه تغذیه سالم، اجرای دستورالعمل تغذیه در غذاخوری ها، پایش و نظارت بر کیفیت تغذیه در غذاخوری ها و پایش اجرای برنامه بوسیله دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی (ساغ) را خواهان شد.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، این وبینار با حضور دکتر دل پیشه رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، دکتر رنجبر از سازمان بهداشت جهانی و مدیران تغذیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور انجام شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب