کدام ویتامین ها نمی گذارند چاق شوید؟

کدام ویتامین ها نمی گذارند چاق شوید؟ روان ما: به گزارش روان ما، چاقی بعنوان عاملی برای بروز بیشتر بیماری های غیرواگیر شناخته می شود؛ چالشی که بسیاری از افراد به دنبال بروز آن تلاش می کنند تا با رژیم های غذایی، ورزش و... برای کاهش وزن و لاغری اقدام کنند؛ اما آیا اینها تنها راهکار ها هستند؟


به گزارش روان ما به نقل از ایسنا، باید بدانیم که در زمینه کاهش وزن و پیشگیری از چاقی، برخی ویتامین ها موثر هستند. این ویتامین ها برای جلوگیری از پرخوری و کاهش اشتها بسیار موثرند.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، رایج ترین ویتامین هایی که کاهش مصرف آنها منجر به کاهش اشتها و پرخوری شما می شود، شامل موارد زیر هستند:
_ امگا۳: کمبود این اسید چرب ضروری سبب هوس غذایی می شود. نوع EPAوDHA امگا۳ که بهترین نوع محسوب می شوند. امگا ۳در ماهی های روغنی مانند سالمون، ساردین و کنسرو تن ماهی وجود دارد. تخم مرغ، گردو و دانه های کتان هم حاوی مقادیر زیادی امگا ۳ هستند.
_ روی: سطح این ماده معدنی در افراد مسن و افرادی که گرفتار استرس هستند، پایین است. کمبود روی نقش مهمی در هوس خوردن ندارد؛ اما روی حس چشایی تأثیر می گذارد و سبب می شود شکر و نمک بیشتری در غذاهای خود استفاده کنید. برای تأمین این ماده معدنی مواد غذایی همچون جگر، گوشت مرغ، تخم مرغ، لوبیا سبز و مغز میوه بخورید.
_ ویتامین ب: این ویتامین نقش مهمی در مدیریت استرس و افسردگی ایفا می کند. به صورت خلاصه مصرف این ویتامین منجر به بهبود خلق و خوی و افزایش احساس خوب خواهد شد. هنگامی که شما به اندازه کافی ویتامین ب دریافت نمی کنید، به احتمال زیاد استرس و در نتیجه آن میل به مصرف تنقلات و پرخوری در شما تقویت می شود. لازم است بدانید ویتامین ب در زرده تخم مرغ، سیب زمینی، آووکادو، گوشت، سبزیجات تیره رنگ و ماهی قزل آلا به وفور وجود دارد.
_ منیزیم: کمبود منیزیم، منجر به تقویت میل به خوردن شکلات می شود. توجه داشته باشید که مصرف قند و افزایش استرس می تواند سطح منیزیم بدن را کم کند. سیب زمینی، دانه ها، لبنیات، کلم بروکلی و... منابع بزرگ منیزیم هستند.
_ کلسیم: کمبود کلسیم معمولاً سبب میل به مصرف شکر و نمک می شود. به غیر از لبنیات، می توانید کلسیم را از طریق مصرف کلم، ماهی آزاد، ماهی ساردین، دانه چیا و کنجد به دست آورید.
_ آهن: کمبود آهن در میان زنان بویژه پیش از یائسگی شایع است. همینطور گیاه خواران هم در معرض این کمبود هستند. کمبود آهن، میل زیاد به خوردن گوشت را زیاد می کند. با خوردن گوشت، ماکیان و ماهی، مقادیر قابل توجهی از آهن مورد نیاز بدن تأمین می شود. منابع گیاهی آهن، جذب خوبی در بدن ندارند، اما اگر می خواهید از آنها استفاده کنید بهتر است میوه های خشک، تخم کدو، حبوبات و غذاهای غنی شده را وارد رژیم غذایی تان کنید. بهتر است همراه آهن، حتما ویتامین ث مصرف کنید تا جذب آن سریع تر و بهتر باشد.



1401/07/04
14:49:23
5.0 / 5
293
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی