۵ ویتامین برای جلوگیری از یبوست

۵ ویتامین برای جلوگیری از یبوست به گزارش روان ما، خیلی از عادات غلط زندگی و یا برخی شرایط پزشکی از قبیل عدم نوشیدن مایعات کافی، عدم ورزش، استرس بیش از اندازه، انسداد روده، بیماری روده مانند سندرم روده تحریک پذیر، سرطان کولون، سرطان رکتوم و... در مبتلا شدن به یبوست موثر هستند، اما با چه شیوه هایی میتوان این مشکل را تا حد زیادی کاهش داد؟


به گزارش روان ما به نقل از ایسنا، با این وجود مصرف خیلی از ویتامین ها در کنار داروهای بدون نسخه می تواند این عارضه را تا حد زیادی از فرد دور کند. البته پیش از مصرف هر نوع مکمل ویتامین یا خرید آن باید با پزشک تان مشورت کنید چون امکان دارد خیلی از ویتامین ها برای نوزادان، مبتلایان به بیماری های گوارشی، مبتلایان به بیماری های مزمن و... مفید نباشند.
بنابراعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، اما با مصرف ۵ ویتامین میتوان از بروز مشکلات گوارشی پیشگیری کرد:
_ اسید فولیک: بعنوان فولات یا ویتامین ب ۹ هم شناخته شده است. کمبود اسید فولیک گاهی اوقات سبب یبوست می شود. در صورت امکان به جای مصرف مکمل های اسید فولیک، غذاهای غنی از آنرا مصرف کنید. غذاهای غنی از فولات شامل اسفناج، نخود، غلات صبحانه و برنج غنی شده با اسید فولیک است. حد بالای اسید فولیک که اغلب بزرگسالان می توانند تحمل کنند، ۱۰۰۰ میکروگرم است.
_ ویتامین B۱۲: کمبود این ویتامین می تواند سبب یبوست شود. اگر یبوست شما به علت کمبود ویتامین B۱۲ باشد، افزایش مصرف روزانه آن می تواند به کاهش علایم کمک نماید. غذاهای غنی از ویتامین B۱۲ به غیر از مکمل ها عبارتند از جگر گاو، ماهی قزل آلا، ماهی سالمون و ماهی تن. اغلب بزرگسالان روزانه باید ۲.۴ میکروگرم ویتامین B۱۲ دریافت نمایند.
_ ویتامین سی: یک ویتامین محلول در آب است. چون بدن مقدار مشخصی ویتامین سی را می تواند استفاده نماید، دز زیاد آن می تواند سبب بروز اسهال شود. اما تنها در صورتیکه یبوست داشته باشید این تأثیر به مزاق شما خوش می آید. سفارش می شود دز ۱۰۰۰ میلی گرمی از این ویتامین را سه مرتبه در روز مصرف کنید تا حرکات روده تان افزایش یابد. با این وجود مصرف بیش از اندازه مضر است و سبب حالت تهوع و گرفتگی معده می شود.
_ ویتامین B۵: یا اسید پانتوتنیک سبب تحریک انقباض ماهیچه ای در سیستم گوارشی شده و به عمل دفع کمک می نماید. میزان سفارش شده برای مصرف روزانه ویتامین B۵، برای اغلب بزرگسالان ۵ میلی گرم است. بیشتر زنان شیرده باید روزانه ۷ میلی گرم از این ویتامین را دریافت نمایند.
_ ویتامین : یا تیامین به بهبود فرآیند هضم کمک می نماید و سطوح پایین آن با علائمی از قبیل یبوست همراه می باشد. اغلب زنان باید روزانه ۱.۱ میلی گرم و مردان ۱.۲ میلی گرم ویتامین B۱ مصرف کنند.



1402/02/28
12:29:11
5.0 / 5
240
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی