مادران حامله پیش از روزه داری با پزشک مشورت کنند

مادران حامله پیش از روزه داری با پزشک مشورت کنند روان ما: به گزارش روان ما، فلوشیپ طب مادر و جنین و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره کرد: سفارش می شود مادران حامله پیش از روزه داری با پزشک معالج خود مشورت کنند تا روزه داری صدمه ای به مادر و جنین وارد نکند.


به گزارش روان ما به نقل از وبدا، سلمه دادگر فلوشیپ طب مادر و جنین و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اعلان اینکه پیش از روزه گرفتن خانم حامله حتما باید با پزشک مشورت کند، اظهار داشت: با اهمیت ترین مسئله در روزه داری این است که هیچ صدمه ای به مادر یا جنین وارد نشود؛ از همین رو تعدادی از بانوان باتوجه به شرایط جسمانی، بیماری زمینه ای و یا مسایل مربوط به جنین اجازه روزه داری ندارند. وی ادامه داد: مجوز روزه داری بانوان حامله سالم منوط به مقطعی از حاملگی است که در آن قرار دارند. اگر حاملگی به سه ماه اول، دوم و سوم تقسیم شود، سه ماه دوم بهترین زمان برای روزه داری مادران حاملگی بطورکامل سالم می باشد. دادگر روزه داری در هفته ۱۴ تا ۲۸ حاملگی را در صورت عدم منع پزشکی، بدون مشکل دانست و اظهار داشت: سه ماه اول زمان بسیار حیاتی برای تشکیل ارگان جنین است بدین سبب در این بازه زمانی، سطح نرمال قند خون مادر اهمیت دارد برای اینکه تکامل قلب و مغز جنین وابسته به گلوکز است. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گرسنگی طولانی مدت را موجب افزایش کتون در خون دانست و اظهار داشت: کتون روی ظرفیت رشدی و مغز جنین می تواند اثر گذار باشد. علاوه بر این روزه داری سه ماه اول به سبب تهوع و استفراغی که مادر در این دوره دارد می تواند این وضعیت را تشدید کند. وی با اعلان اینکه خیلی از صاحب نظران روزه داری در سه ماه اول را سفارش نمی کنند مگر این که با مشورت و تأیید پزشک صورت گیرد، اظهار داشت: در سه ماه سوم بدن درحال ذخیره انرژی برای نزدیکی به زمان زایمان است از همین رو خیلی از صاحب نظران در این مقطع روزه داری را به ویژه پس از هفته ۳۶ حاملگی سفارش نمی کنند برای اینکه علاوه بر تأثیرات منفی بر ظرفیت رشدی جنین، در بعضی از مطالعات نیز خطر زایمان زودرس برای مادر بیان شده است. دادگر از سه ماه دوم حاملگی به عنوان بهترین زمان روزه داری در مادران حامله یاد کرد و اضافه کرد: در طول روز استراحت منظم و کافی، پرهیز از انجام فعالیت شدید، مصرف آب کافی در وعده های افطار و سحر، پرهیز از مصرف وعده های سنگین در افطار و سحری و افزایش وعده های غذایی در این فاصله با حجم کمتر می تواند زمینه را برای روزه داری آسان تر مادر حامله فراهم آورد. فلوشیپ طب مادر و جنین تصریح کرد: مادران حامله بهتر است در زمان افطار مصرف میوه، سبزی، غلات، آب فراوان را در دستور کار قرار دهند و در صورت تمایل به مصرف شیرینی جات نیز می توانند از عسل، شیره انگور، خرما، توت بهره گیرند همین طور مصرف آش و حلیم غیر چرب ایرادی ندارد اما باید از مصرف سرخ کردنی ها پرهیز شود. بگفته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در وعده سحری نیز غلات سبوس دار، میوه، سبزی، حبوبات، آب فراوان و آجیل کم نمک می تواند مورد استفاده مادران حامله روزه دار در طول سه ماه دوم حاملگی قرار گیرد.


منبع:

1403/12/12
15:26:38
5.0 / 5
208
تگهای خبر: بانوان , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
روان ما Ravanema
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی : اطلاعات مفید در حوزه روانشناسی و روانپزشکی : روان ما، همراه شما در راه سلامت روان