شایع ترین علت ریزش مو چیست؟

شایع ترین علت ریزش مو چیست؟ روان ما: به گزارش روان ما، متخصص پوست، مو و زیبایی اظهار داشت: شایع ترین علت ریزش مو در آقایان و بانوان، ریزش موی ارثی است.


فیروزه السادات دادور متخصص پوست، مو و زیبایی در گفتگو با خبرنگار مهر، در ارتباط با ریزش مو، عوامل ایجاد ریزش مو و درمان ریزش موی ارثی اظهار داشت: روند رشد موها بطور طبیعی به این صورت است که حدود ۹۰ درصد موها در فاز رشد قرار دارد، حدود ۹ درصد از موها در فاز استراحت قرار می گیرند و حدود یک درصد از موها در فاز ریزش قرار دارند. این چرخه طبیعی رشد مو است که در تمامی افراد بصورت یکسان عمل می کند. وی اضافه کرد: ریزش بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو در طول روز طبیعی است و متخصصین به این روند ریزش مو نمی گویند، اما گاهی افراد از این روند ترسیده و دیر به دیر موهای خودرا شانه می زنند به همین سبب در ضمن چند روز موهای بیشتری ریزش پیدا کرده و افراد فکر می کنند گرفتار ریزش شده اند؛ همین طور رشد موها در ماه حدود یک الی یک ونیم سانت می باشد. علل ریزش مو دادور اذعان کرد: ریزش مو علل بسیاری دارد و موارد مختلفی موجب ریزش مو در افراد می شود. گاهی اوقات تبلیغاتی که در فضای مجازی وجود دارد و سفارش به مصرف قرص هایی شامل فیتو، پریودین هرتامین مصرف می کنند می تواند موجب ریزش مو در افراد شود. افراد علاوه بر این که هزینه سنگینی را بابت این قرص ها می پردازند بلکه موجب بروز مشکلاتی نیز می شود و گاهی زمان طلایی درمان را از دست داده و ریشه مو بطور کلی لطمه دیده است. سفارش می شود هر زمان افراد مشاهده نمودند که گرفتار ریزش موی غیر طبیعی یا کم پشتی مو شدند سریع به متخصص مراجعه کنند، برای اینکه هرچه سریعتر درمان ریزش مو شروع شود نتیجه بهتری خواهد داشت. وی ادامه داد: گاهی اوقات علت ریزش مو بیک بیماری مانند اختلال در تیروئید، برخی از عمل های جراحی، استرس است که مو را در فاز ریزش می برند بعنوان مثال در زمان کرونا افرادی که مبتلا شدند از عوارض بیماری در افراد ریزش مو بود؛ گاهی ابتلاء به آنفولانزا، پس از زایمان دو الی سه ماه بعد خانم ها وارد فاز ریزش می شوند. نکته مهمی که در این نوع ریزش ها وجود دارد، ریشه مو در این نوع ریزش ها حفظ شده و درمان را آسان تر خواهدنمود. متخصص پوست، مو و زیبایی مطرح کرد: گاهی بیماری هایی شامل کم خونی، کمبود آهن به ویژه تو خانم ها، کمبود ویتامین ها به ویژه ویتامین های D و B می تواند موجب ریزش مو شود اما استفاده از مکمل ها اضافه است اگر افراد اهتمام کنند سبک زندگی و تغذیه خودشان را اصلاح کنند دیگر نیاز به مصرف مکمل ندارند. برخی از مواقع رژیم های نامناسب کاهش وزن و کمبود پروتئین کافی در بدن نیز موجب ریزش مو می شود. دادور در ادامه اظهار داشت: یک سری بیماری مزمن مانند بیماری روماتیسم، یک سری قارچ های واگیردار و سرطان نیز موجب ریزش مو می شوند که در بیماران سرطانی داروهای شیمی درمانی سبب این ریزش مو شده و قارچ های واگیردار در خردسالان شایع است که موجب کچلی شده و از خاک یا حیوان به انسان منتقل می شود.
شایع ترین علت ریزش مو متخصص پوست، مو و زیبایی مطرح کرد: شایع ترین علت ریزش مو در آقایان و بانوان، ریزش موی ارثی است؛ فرد به سبب زمینه ارثی و ژنتیکی که دارد از سن بلوغ به بعد ریزش مو می تواند بروز پیدا کند. زمانی که فعالیت تخمدان و هورمون های مردانه در بانوان و هورمون های جنسی در مردان آغاز به فعالیت نموده و باتوجه به شدت و ضعف این روند موها ریزش پیدا می کنند. وی بیان کرد: ریزش موی ارثی در آقایان به این صورت است که از پشت سر شروع و کم کم رو به تاسی کامل می رود اما در بانوان می تواند به سبب اختلال هورمونی و بالا بودن هورمون های مردانه باشد که علایم آن عادات ماهانه نامرتب، موهای زائد صورت و ریزش مو باشد. در این طور موارد هومون ها بررسی می شود و اگر اختلالی وجود داشته باشد در حوزه ژنتیکی بروز پیدا خواهدنمود. درمان ریزش مو دادور گفت: درمان ریزش مو بصورت ریز درمانی است یعنی بسیاری از اوقات افراد فکر می کنند پس از سه الی چهار ماه درنوردیدن روند درمان و نتیجه دهی موقت درمان را قطع کنند اما این قطع درمان موجب ریزش مجدد و پیشرفت بیماری می شود؛ گاهی از اوقات افرادی ۱۰ سال تحت درمان و مراقبت است. نکته کلیدی و مهم در بحث درمان ریزش مو این است که باید فرد در این امر ادامه داشته، اواسط راه خسته نشود تا به نتیجه دلخواه برسد. وی اضافه کرد: در بیماریهای آنفولانزا، کرونا و استرس بطور معمول بعد از مدتی خود به خود درمان می شود و بدن زمانی که فاز ریزش را طی کرد مجدد وارد فاز رشد می شود. یک سری درمان های نوین شامل تراپیست ها است که وارد ریشه شده و همراه با مصرف دارو خوراکی یا مالشی می تواند به رشد مجدد در ریزش های ارثی کمک کننده باشد اما این درمان ها اگر قطع شوند ریزش مو مجدد برمی گردد. وی اضافه کرد: کاشت مو در آقایان اگر ریزش ثابت شده باشد بهتر است پس از ۳۵ سالگی صورت گیرد تا نتیجه دلخواه را فرد دریافت کند اما برای خانم ها کاشت مو سفارش نمی شود برای اینکه برای خانم ها عکس عمل کرده، ریزش شدیدتر شده و به موهای خود فرد نیز لطمه می رساند. گاهی اوقات بیماران برای درمان دیر مراجعه می کنند و برای برطرف شدن ریزش مو مکمل ها و روش های مختلفی را امتحان می کنند که این عمل خودش موجب بدتر شدن و لطمه به ریشه مو می شود؛ ریزش مو زمانی که به ریشه لطمه برساند دیگر قابل درمان نیست و با دارو می توان جلوی پیشرفت و گستردگی بیماری را گرفت.
درمان ریزش مو به روش سنتی دادور اشاره کرد: درمان های سنتی و روغن تراپی های سنتی می توانند در رشد مو مؤثر بوده همین طور در خیلی از تونیک ها و محلول ها نیز از روغن های گیاهی و طبیعی استفاده شده است اما نکته قابل توجه این است که روغن ها را کسانی می توانند بهره گیرند که موهای خشک و شکننده ای داشته باشند و دلیل ریزش موهای این افراد نیز به سبب خشکی زیاد است ولی در مواردی که علل ریزش موارد دیگری باشد این تکنیک ها می تواند لطمه زا نیز باشد. مراقبت و پیش گیری از ریزش مو دادور در ادامه اظهار داشت: مراقبت از مو باید به نحوی باشد که منجر به لطمه نشود، از رنگ کردن زیاد مو پرهیز شود، موها را سشوار نکشند و همین طور از خشکی مو جلوگیری نمایند، این نوع مراقبت ها می تواند نوعی پیش گیری از ابتلاء به ریزش مو باشد. همین طور کراتین و پروتئین تراپی ها یک عامل برای ریزش مو محسوب شده و متخصصین پوست و مو به شدت با این امر مخالف هستند بغیر از این که مواد داخل کراتین و پروتئین تراپی سرطان زا است موجب ریزش موی شدید می شود. متخصص پوست، مو و زیبایی اشاره کرد: اگر افراد بتوانند تغذیه خودرا کنترل کرده و برای جبران کمبود ویتامین ها بجای مراجعه به قرص از مواد غذایی سالم استفاده کنند، به رشد و سلامت موهای خود کمک کرده اند.

1403/12/17
19:12:26
5.0 / 5
189
تگهای خبر: اختلال , بانوان , برند , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
روان ما Ravanema
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی : اطلاعات مفید در حوزه روانشناسی و روانپزشکی : روان ما، همراه شما در راه سلامت روان