روایت خواندنی زندگی آیدین از سرطان خون تا مهندسی پزشکی

روایت خواندنی زندگی آیدین از سرطان خون تا مهندسی پزشکی به گزارش روان ما، روایت زندگی پسر بچه ای که پاها و دست هایش زود خسته می شد و پزشکان تشخیص سرطان خون دادند، خواندنی است.


به گزارش روان ما به نقل از مهر، مسیر خانه تا مدرسه برای خیلی ها شاید کوتاه و ساده باشد، اما برای آیدینِ ۷ ساله، پر از ایستادن و نفس گرفتن بود. پاها و دست هایش خسته می شدند، نفسش می برید، حالت تهوع و بی اشتهایی هم سراغش آمده بود. چندین بار این حال بد را به پدر و مادرش گفته بود، اما هیچ کس فکر نمی کرد پشت این نشانه های پراکنده، بیماری پنهان شده ای به نام «سرطان خون» باشد. پس از تداوم نشانه ها، آیدین ابتدا در بیمارستانی در شاهین دژ و بعد ارومیه بستری شد. تشخیص اولیه «روماتیسم» بود. اما بیماری همچنان پیش می رفت، تا این که بعد از ۹ ماه، او را به تهران آوردند، به بیمارستان طبی کودکان. آنجا تشخیص نهائی داده شد: لوسمی لنفوبلاستیک حاد (ALL) پس از آنکه پزشکان شانس درمانش را خیلی کم ارزیابی کردند او را به محک ارجاع دادند؛ جایی که دکتر پروانه وثوق، بنیانگذار خون و انکولوژی کودک در ایران، درمان او را شروع کرد. سه سال شیمی درمانی، سه سال رفت و آمد، سه سال مبارزه با بیماری تا در نهایت در سال ۱۳۸۶، آیدین درمانش را به پایان رساند. امروز، آیدین دانش آموخته مهندسی پزشکی است. او می گوید محک خانواده دومش بوده و همیشه با او مانده است. قصه آیدین، قصه امید است؛ امیدی که در دل تاریکی، جرقه زد و روشن ماند. تشخیص زودهنگام علایم اولیه سرطان خون در کودکان از جانب والدین و پزشکان عمومی و اطفال، می تواند شانس درمان مؤثرتر را در کودکان دچار سرطان خون افزایش دهد. امروز با عنایت به پیشرفت دانش پزشکی شانس بقا برای کودکان دچار سرطان به ۸۰ درصد رسیده و ضروری است با آگاهی از علائم این بیماری و تشخیص زودهنگام، به درمان بموقع آن کمک نماییم.

اما سرطان خون چیست

هفتم خرداد، با هدف افزایش آگاهی در مورد سرطان خون، به این نام شناخته می شود. سرطان خون یا لوسمی (Leukemia)، نوعی بیماری بدخیم است که در آن، مغز استخوان آغاز به تولید بی رویه گلبول های سفید غیرطبیعی می کند. این سلول ها به درستی کار نمی کنند، جای سلول های سالم را می گیرند و بدن را در مقابل عفونت، خون ریزی و کم خونی صدمه پذیر می کنند. شایع ترین نوع این بیماری در کودکان، لوسمی لنفوبلاستیک حاد (ALL) است. از علایم اولیه آن میتوان به خستگی شدید، بی حالی، کم اشتهایی، درد استخوان و مفاصل، تب های بی جهت و کبودی آسان اشاره نمود.

درمان چگونه انجام می شود

درمان سرطان خون در کودکان معمولا شامل شیمی درمانی است و بسته به نوع و شدت بیماری، امکان دارد چند سال ادامه یابد. در بعضی موارد خاص، پیوند مغز استخوان یا درمان های هدفمند هم مورد استفاده قرار می گیرند. امروز، با پیشرفت علم پزشکی و حمایت نهادهایی مانند محک، شانس بهبودی کودکان دچار ALL بسیار بالا رفته و خیلی از آنها مانند آیدین، پس از درمان، زندگی سالم و فعالی را تجربه می کنند.


منبع:

1404/03/07
13:58:41
5.0 / 5
15
تگهای خبر: بیمار , بیمارستان , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
روان ما Ravanema
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی : اطلاعات مفید در حوزه روانشناسی و روانپزشکی : روان ما، همراه شما در راه سلامت روان