دندانپزشکی در حاشیه نظام سلامت گرانی کمر مردم را شکست

دندانپزشکی در حاشیه نظام سلامت گرانی کمر مردم را شکست به گزارش روان ما، یک دندانپزشک از بی توجهی وزارت بهداشت به خدمات دهان و دندان اظهار داشت: دندانپزشکی از اولویت های نظام سلامت خارج شده و مردم زیر بار هزینه های سنگین درمان مانده اند.


مصطفی مژده ی فرد، دندانپزشک و دکترای سیاستگذاری سلامت، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اظهار نمود: دندانپزشکی یکی از چالش برانگیزترین بخش های حوزه سلامت در کشور است. در حالیکه سلامت دهان تاثیر مستقیمی بر سلامت عمومی دارد، اما متاسفانه از ابتدا بعنوان خدمتی لوکس یا زیبایی محور به آن نگریسته شده و هیچ وقت در اولویت های اصلی وزارت بهداشت قرار نگرفته است. وی ضمن اشاره به نبود جایگاه مشخص دندانپزشکی در اسناد بالادستی وزارت بهداشت همچون «نقشه راه درمان»، افزود: شما هیچ اثری از خدمات دندانپزشکی، چه در قسمت دولتی و چه خصوصی، در اسناد کلان نمی بینید و این یعنی ما عملا دندانپزشکی را از نظام سلامت جدا کرده ایم. مژده ی فرد خاطرنشان کرد: واحد سلامت دهان و دندان که زیر مجموعه معاونت بهداشت است، تنها ساختار رسمی در این عرصه به حساب می آید، آن هم صرفا در سطح خدمات بهداشتی و پیشگیرانه. در حالیکه خدمات درمانی سطح دو و سه که اتفاقاً بسیار پرهزینه هستند فاقد هرگونه تولیت مشخصی هستند.

هزینه های کمرشکن و نبود پوشش بیمه ای

وی با تاکید بر فشار مالی خدمات دندانپزشکی بر مردم، اظهار داشت: حالا خیلی از مردم توان پرداخت هزینه های دندانپزشکی را ندارند و مجبورند از درمان صرف نظر کنند یا به سراغ راهکارهای غیراستاندارد بروند و این در شرایطی است که زیرساخت عرضه خدمات دولتی وجود دارد، ولی چون تولیت مشخصی ندارد، اجرایی نمی گردد.

سلامت مادران، قربانی سیاستهای ناقص

مژده ی فرد در قسمت دیگری از سخنان خود به ارتباط مستقیم سلامت دهان با حاملگی سالم اشاره نمود و اظهار داشت: سلامت دهان زنان نقش حیاتی در سلامت دوران حاملگی دارد. بیماری های لثه می توانند منجر به زایمان زودرس، کم وزنی نوزاد و دیگر عوارض خطرناک شوند و با این وجود حتی در سیاستهای تشویقی جوانی جمعیت، جای این خدمات خالی است. وی تصریح کرد: اگر سلامت دهان مادران قبل از حاملگی جدی گرفته شود، شاهد کاهش خیلی از مخاطرات حاملگی خواهیم بود، این خدمات باید در چارچوب پوشش بیمه ای و خدمات درمانی دولتی بشکل جدی دنبال شود. مژده ی فرد در انتها تاکید کرد: اگر سلامت دهان و دندان در اولویت های اصلی وزارت بهداشت قرار گیرد، آن گاه معاونت درمان هم می تواند برای آن نقشی تعریف کند. در غیر این صورت، این حوزه همچنان رها و مردم هم قربانی خواهند بود.


منبع:

1404/03/09
14:15:32
5.0 / 5
25
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
روان ما Ravanema
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی : اطلاعات مفید در حوزه روانشناسی و روانپزشکی : روان ما، همراه شما در راه سلامت روان