پژوهش محققان دانشگاه تهران نشان داد:
دارچین و گل محمدی، محافظ هموگلوبین خون در مقابل گاز ازن
روان ما: به گزارش روان ما، محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران، نقش آنتی اکسیدانی ادویهی دارچین و گل محمدی و مشتقات آن مانند گلاب را اثبات کردند.
به گزارش گروه علمی ایرنا از دانشگاه تهران، یافته های رساله مائده محلوجی، دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی با عنوان «مطالعه تاثیر سینامالدهید و فنیل اتیل الکل بر تغییر PH خون و اختار هموگلوبین در نمونه های خون اثر داده شده با اوزون در غلظت بالا» به راهنمائی عارفه سیدعربی، دانشیار گروه بیوشیمی مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران، نشان داده است که ماده مؤثره ادویهی دارچین و همینطور گل محمدی و مشتقات آن مانند گلاب، نقش آنتی اکسیدانی قابل توجهی در خود دارند.
در این تحقیق، تغییر ساختار پروتئین هموگلوبین، که فراوان ترین پروتئین موجود در خون است، تحت تاثیر گاز اُزن در بالاترین غلظت، مورد بررسی قرار گرفت. این بررسی نشان داد که اُزن در غلظتی بسیار بالا، سبب ایجاد تغییرات ساختاری در پروتئین هموگلوبین، بعنوان مهم ترین پروتئین انتقال اکسیژن می شود.
در ادامه، تاثیر گاز ازن، در حضور ماده های مؤثرهی گیاه دارچین و گل محمدی، به ترتیب سینامالدهید و فنیل اتیل الکل، مجدداً آزموده شد و مشخص شد که این دو ماده، به ویژه فنیل اتیل الکل، قادرند نقش بسیار مؤثری در مواجهه با اُزن ایفا کنند.
نتایج این تحقیق در چارچوب مقاله ای در نشریه Journal of Molecular Structure منتشره شده و از راه این پیوند دست یافتنی است.
منبع: ravanema.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب