لزوم بروزرسانی شبکه خدمات سلامت برای رفع نیازهای سالمندان
به گزارش روان ما، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران ضمن اشاره به بهبود شاخص کیفیت زندگی و امید به زندگی، اظهار داشت: پدیده افزایش سالمندی و نیازهای آنها جزو مسائل و نیازهای اصلی کشور خواهد شد و باید شبکه خدمات سلامت برای رفع نیازهای افراد سالمند بروزرسانی شود.
به گزارش روان ما به نقل از ایرنا، سید رضا رئیس کرمی روز سه شنبه در همایش «نقش جامعه در پشتیبانی از سالمندان» با اشاره به اینکه سالمندی دغدغه مهم نظام سلامت است، اضافه کرد: تکرار این واژه ها و برگزاری چنین همایش هایی دغدغه را برای توجه سیاستگذاران حوزه سلامت با اهمیت می کند.
وی خاطرنشان کرد: تا پنج دهه قبل ساخت مدرسه و بعد از آن ایجاد شغل دغدغه بود اما در آینده ای نزدیک، پدیده افزایش سالمندی و نیازهای آنها جزو مسائل و نیازهای اصلی کشور خواهد شد.
رئیس کرمی ضمن اشاره به بهبود شاخصهای سلامت در کشور، افزود: بهبود خدمات نظام سلامت و درمان، کاهش مرگ و میر نوزادان از ۱۵۰ به ۲۲ مرگ از هر هزار نوزاد و افزایش امید به زندگی از ۵۵ سال به ۷۲ سال را سبب گشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران افزود: همینطور بهبود این شاخصها سبب افزایش طول عمر و در نتیجه تعداد سالمندان شده و حالا لازم است با بروز شدن شبکه خدمات سلامت، پدیده سالمندی مورد توجه و عنایت قرار گیرد.
۳۰ درصد جمعیت تا ۱۴۳۰ سالمند هستند
دبیر همایش «نقش جامعه در پشتیبانی از سالمندان» با اشاره افزایش سالمندان در کشور اظهار داشت: در سال ۱۴۳۰ حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد.
علی رضا نمازی اضافه کرد: یکی از بزرگترین مشکلات در حوزه سلامت در آینده نه چندان دور افزایش تعداد سالمندان در جامعه است.
وی تصریح کرد: در کشورهای توسعه یافته، سرعت افزایش سالمندان حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ سال طول کشید و توانستند زیرساخت های خویش را توسعه دهند اما در کشور ما، این زمان را در اختیار نداریم.
نمازی ضمن اشاره به فرصت کم برای برنامه ریزی در این عرصه به برخی چالش ها اشاره نمود و اظهار داشت: کمبود آموزش و برنامه های تخصصی، بی توجهی به رشته های بین رشته ای، نگرش منفی به طب سالمندی، کمبود منابع مالی و زیرساختی، کمبود زیرساخت های بهداشتی، بی توجهی به خدمات تخصصی، بیماری های مزمن و چندگانه و فقدان پوشش بیمه مناسب همچون این چالش ها است.
دبیر همایش «نقش جامعه در پشتیبانی از سالمندان» اظهار داشتت: سیاستگذاران، دانشگاه ها و مراکز بهداشتی باید به صورت هماهنگ و هدفمند برای رفع چالش ها و کم و نقصان ها اقدام نمایند تا کیفیت زندگی سالمندی بهبود یابد.
۷۰ درصد سالمندان دارای فشار خون بالا هستند
در ادامه، رئیس مرکز غدد و متابولیسم و اخلاق تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران ضمن اشاره به این که لازم است کاری صورت گیرد تا سالمندان زندگی با کرامتی داشته باشند، اظهار داشت: سیاستمداران باید به این مورد توجه نمایند.
باقر لاریجانی ضمن اشاره به برنامه کشورهای توسعه یافته برای سالمندان اظهار داشت: می توانیم از برنامه این کشورها با عنایت به شرایط کشور خود بهره ببریم.
وی ضمن اشاره به پژوهشی که در حوزه سالمندی در دانشگاه بوشهر انجام شده است، اضافه کرد: بر طبق این پژوهش، خیلی از سالمندان کشور در حوزه سلامت مشکل جدی دارند به صورتی که ۷۰ درصد سالمندان دارای فشار خون، ۵۰ درصد دیابت و ۶۰ درصد کلسترول بالا دارند.
لاریجانی، شکستگی استخوان را یکی از صدمه های دوره سالمندی عنوان نمود و اضافه کرد: ۲۰ تا ۵۰ درصد اشخاصی که به علت پوکی استخوان گرفتار شکستگی لگن می شوند در سال اول شکستگی فوت می کنند.
گیلان بیشترین سالمند کشور را دارد
رئیس سازمان بیمه سلامت ضمن اشاره به این که روند سالمندی را نمی توان متوقف کرد، اظهار داشت: سالمندی فرایندی جسمانی، روانی و اجتماعی است و نیازمند مراقبت های پویا در این دوره هستیم.
محمد مهدی ناصحی ضمن اشاره به مشکلات این دوره اظهار داشت: کم بودن حمایت های اجتماعی و زیاد بودن مخارج و هزینه های بهداشتی همچون صدمه های این دوران است.
ناصحی ضمن اشاره به اقدامات صندوق های بازنشستگی اظهار داشت: ۳۵ درصد کل هزینه های حوزه بستری متعلق به سالمندان است.
رئیس سازمان بیمه سلامت اظهار داشت: استانهای گیلان، مازندران و تهران به ترتیب بیشترین و آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان دارای کمترین سالمند در کشور می باشند.
ناصحی ضمن اشاره به منابع ساختار سلامت در کشور اظهار داشت: متاسفانه در برنامه هفتم پیشرفت در حوزه توجه به سالمندی ضعف وجود دارد اما در دیگر منابع بالادستی به پدیده سالمندی توجه شده اما سوال اینست که آیا کار آمدی دارد یا نه؟
منبع: روان ما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب