۳ اصل مهم در تغذیه دوران حاملگی

۳ اصل مهم در تغذیه دوران حاملگی سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور اعلام نمود: تغذیه مناسب در دوران حاملگی باید بر سه اصل كفایت، تعادل و تنوع باشد، یعنی در طول روز به میزان كافی و متعادل و به شكل متنوع از همه گروه های مواد غذایی در تغذیه دوران حاملگی استفاده گردد.



به گزارش روان ما به نقل از ایسنا، دکتر جلال الدین میرزای رزاز به سفارش های کلی برای دوران حاملگی اشاره نمود و اظهار داشت: در دوران حاملگی باید یک رژیم غذایی متعادل و متنوع وجود داشته باشد که از همه گروه های غذایی به اندازه و به مقدار کافی استفاده گردد. چونکه کنترل افزایش وزن در این دوران مهمست.
وی ادامه داد: همراه وعده های غذایی در دوران حاملگی حتما از گروه لبنیات شامل شیر کم چرب، ماست کم چرب، پنیر، دوغ کم نمک و... و همین طور در رژیم غذایی به میزان کافی از گروه گوشت ها شامل گوشت، مرغ و ماهی استفاده گردد.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با اعلان اینکه در دوران حاملگی مواد غذایی مانند گوشت ها کاملا پخته شود، بیان داشت: زنان حامله در دوران حاملگی خود، روغن مصرفی خودرا از نوع کلزا یا کانولا انتخاب کنند و البته روغن زیتون همراه با سالاد ها نیز برای پیشگیری و کنترل یبوست سفارش می شود.
رزاز در ادامه اضافه کرد: در دوران حاملگی مکمل ها بر طبق دستور متخصص از مصرف زیاد قهوه و مواد غذایی حاوی کافئین شامل نوشابه های سیاه و چای پررنگ پرهیز شود.
وی بر عدم مصرف دخانیات در دوران حاملگی اصرار کرد و اظهار داشت: مصرف سیگار، مواد مخدر و الکل در دوران حاملگی جدا پرهیز شود. چونکه مصرف این مواد اثرات سویی بر روی جنین می تواند داشته باشد.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: زنان حامله خودرا از استرس و اضطراب تا حد امکان در این دوران دور کنند و فعالیت بدنی سبک همانند پیاده روی را در صورت صلاحدید متخصص زنان، برای حفظ سلامتی و تسهیل زایمان در برنامه روزانه خود قرار دهند.
رزاز درباب تغذیه در دوران حاملگی بیان داشت: رعایت یک رژیم غذایی سالم و متنوع در همه زمان ها و دوران های زندگی مهم می باشد، اما در دوران حاملگی اهمیت ویژه ای دارد. باتوجه به وضعیت فیزیولوژیک، سن بارداری، میزان فعالیت و خصوصیات فردی، برخورداری از یک تغذیه مناسب برای مادر حامله امری کاملا لازم است چونکه تغذیه بر روی سلامت مادر حامله و کودک موثر است.
وی ادامه داد: تغذیه مناسب در دوران حاملگی باید بر سه اصل کفایت، تعادل و تنوع باشد، یعنی مادران حامله در طول روز به میزان کافی و متعادل و به شکل متنوع از همه گروه های مواد غذایی در تغذیه دوران حاملگی استفاده کنند.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور وزن گیری مناسب، رعایت رژیم غذایی متعادل، مصرف ویتامین ها و مواد معدنی مناسب و ورزش و فعالیت بدنی منظم را برای یک حاملگی سالم مهم دانست و اظهار داشت: پیش از آبستن شدن تا حد امکان وزن خودرا به محدوده مناسب برسانید تا در دوران حاملگی افزایش وزن مناسبی داشته باشید و تا حد امکان عوارض حاملگی را کاهش دهید.
رزاز اضافه کرد: افزایش وزن در دوران حاملگی بهتر است تدریجی و یکنواخت باشد و نباید افزایش وزن ناگهانی و در ماه های آخر حاملگی باشد. خانم ها در طول حاملگی متوسط ۱۱ تا ۱۵ کیلو وزن اضافه می کنند؛ افزایش وزن در طول حاملگی طبیعی است و نباید نگرانی داشته باشید. وزن اضافه، تغذیه جنین را فراهم می آورد و مقداری از آن نیز ذخیره می شود تا پس از زایمان برای شیردهی نوزاد استفاده گردد.
وی گفت: اگر پیش از حاملگی نمایه توده بدن شما بالا باشد، طبیعی است که باید کمتر وزن اضافه کنید و اگر با سوء تغذیه حامله شوید، اضافه کردن بیشتر از این مقدار جای نگرانی ندارد.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اشاره کرد: رژیم گرفتن در دوران حاملگی برای کاهش وزن یا پیش گیری از اضافه وزن برای مادر و کودک مضر خواهد بود.
بنابر اعلام روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، رزاز تصریح کرد: بر طبق نتایج مطالعات مختلف، وزن مناسب پیش از حاملگی و افزایش مناسب وزن در طول حاملگی با بهره گیری از تغذیه مناسب و کافی در دوران حاملگی دو راهکار موثر برای پیش گیری از تولد نوزاد کم وزن است.



1399/06/12
20:59:24
5.0 / 5
2358
تگهای خبر: زندگی , سلامت , كنترل , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
روان ما Ravanema
ravanema.ir - حقوق مادی و معنوی سایت روان ما محفوظ است

روان ما

روانشناسی و روانپزشکی